VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
12. 7. 2022

Zvečer bodo v ljubljanskih Stožicah končno nastopili Judas Priest. Band, ki je predlani praznoval abrahama, je letos uspel izpeljati turnejo 50 Heavy Metal Years, na kateri jih spremlja superskupina The Dead Daisies s člani Deep Purple, Whitesnake, Dio idr. Če vas zanima več o predskupini, lahko preberete oz. poslušate intervju z Dougom Aldrichem, ki ga je pred kratkim z legendardnim basistom opravil Gorjanec za Radio Bob.

Organizatorji so včeraj objavili časovnico:
18.00 blagajna
19.00 odprtje vrat za obiskovalce
20.00–20.30 Dead Daisies
21.00–23.00 Judas Priest

28. 2. 2022

Tudi švicarski apokaliptični post-metal kvartet Abraham je v petek objavil svoj najnovejši album. Ta nosi naslov Débris de mondes perdus, poslušate pa ga lahko na YouTubu ali Bandcampu.

3. 2. 2022

Švicarji Abraham so razkrili pesem Blood Moon, New Alliance s prihajajočega studijskega albuma Débris de mondes perdus, ki bo izšel 25. februarja pri založbi Pelagic Records.

15. 12. 2021

Švicarski apokaliptični metal kvartet Abraham najavlja za 25. februarja pri Pelagic Records svoj 4. album Debris de Mondes Perdus. Album bo izdan na zgoščenki, vinilu in v digitalni obliki, prednaročila so že možna tukaj. Na albumu, ki naj bi zadovoljil ljubitelje bandov, kot so Breach, Cult Of Luna, Wolves In The Throne Room, Neurosis, Rosetta, Russian Circles ali Amenra, bodo naslednje pesmi:

Verminvisible
Blood Moon, New Alliance
Maudissements
Ravenous Is The Night
Our Words Born in Fire
Fear Overthrown
A Celestial Funeral
Black Breath (feat. Emilie Zoe)

Abraham so danes:
Jakkob Wierdmann – kitara in backing vokal
Val DiCabillo – bas kitara in backing vokal
Dave Schlagmeister – bobni in vokal
Steven Margo Ditadoro – kitara

15. 4. 2021

Heavy metal bogovi so trenutno samo še eni od mnogih bandov, ki so letos ponovno žrtve koronavirusnih ukrepov. Vrnitev veličastnih Judas Priest naj bi v Stožicah pričakali že lani, organizatorji pa so se v skladu z ukrepi za omejevanje širjenja virusa odločili za preložitev. Turneja 50 let heavy metala naj bi se tako pri nas ustavila 12. julija 2022, do takrat pa si lahko krajšate čas z opusom sedemnajstih studijskih albumov, posebnih izdaj in DVD-ji koncertnih posnetkov.

Avtorica: Mateja Felc
22. 8. 2019

Grande Royale predstavljajo videospot za skladbo Hands Up s četrtega studijskega albuma Take It Easy, ki bo izšel 13. septembra pri založbi The Sign Records. Pri Hands Up se je fantom iz skupine na glavnem vokalu pridružila tudi pevka Tove Abrahamsson.

Novi album je produciral Ola Ersfjord, poznan po delu s skupinami, kot so Imperial State Electric, Honeymoon Disease, Primordial, Tribulation in Dead Lord.

19. 4. 2018

Abraham so posneli videospot za skladbo Wind s prihajajočega studijskega albuma Look, Here Comes The Dark!, ki bo izšel 11. maja pri založbi Pelagic Records.

10. 4. 2018

Švicarska sludge/post-metal zasedba Abraham je objavila videospot za skladbo Vulvaire s prihajajočega studijskega albuma Look, Here Comes The Dark!, ki bo izšel 11. maja pri založbi Pelagic Records.

27. 3. 2018

Spodaj si lahko ogledate videospot za novo skladbo Silent At Last s prihajajočega albuma švicarske sludge/post-metal zasedbe Abraham z naslovom Look, Here Comes The Dark!, ki bo izšel 11. maja pri založbi Pelagic Records.

17. 3. 2017

Hypothermia so objavili skladbo Is s prihajajočega EP-ja Kaffe & Blod II, ki bo izšel v maju na CD-ju, na kaseti pa najverjetneje konec leta oz. v začetku 2018. To je prvi izid, na katerem sta sodelovala nova člana basist Phil A. Cirone in bobnar Santino van der Aa, tako kot na Svartkonst pa je na prihajajočem izidu ponovno gostja violinistka E.B. Skoraj 26 minut dolgi mini album je band januarja posnel v Bruslju, miks in mastering pa je opravil nekdanji kitarist Johannes Abrahamsson (Sitra Ahra).

Kaffe & Blod II prinaša naslednji skladbi:

Kaffe & Blod II
Is


6. 1. 2017

Ameriška black metal zasedba Dumal je 2. januarja v samozaložbi izdala prvenec The Lesser God, ki ga ponuja v posluh na Bandcampu. Na njem so naslednje skladbe:

Fane of the Clandestine
Lost Caverns
Abrahamic Contagion
The Path to the Fortress Is Lined with Statues
Serpents in the Bramble
The Wind Demon
Ukrainia
Spring Will Never Come

17. 10. 2012
Srbski progresivci A|symmetry bodo konec meseca izdali EP z naslovom Room 17 - Hours Between Shadows And Light, na katerem gostujeta Linus Abrahamson (basist skupine Andromeda / kitarist Edge Of A Circle) in kitarist Alek Darson (Organized Chaos). Na voljo sta že izseka dveh izmed treh skladb: Empty Mirror in The Sleeper. /P.G./

25. 9. 2012
Švicarji Abraham so preko Metalorgie.com v celoti objavili novi album z naslovom The Serpent, The Prophet & The Whore, ki bo 28. septembra izšel pri Pelagic Records. Omenjeno založbo vodi Robin Staps iz skupine The Ocean. /B.B./

6. 8. 2012

Švicarska zasedba Abraham je objavila teaser za prihajajoči album The Serpent, The Prophet & The Whore, ki bo 28. septembra izšel pri založbi Pelagic Records.

1. 3. 2012
Skupina Antikythera, ki jo sestavljajo nekateri člani Nightfire in Jungle Rot, oziroma bivši člani Her Virgin Womb in The Black Dahlia Murder, so objavili videospot za skladbo Element Nexus, katerega je režiral Rich "Bebo" Abraham. Skladba se na prihajajočem albumu z naslovom Cosmicism. /B.B./

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana