Na današnji dan
1984
Mötley Crüe predstavijo single Too Young to Fall in Love
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
11. 3. 2024

Ameriški death metalci Mutilation Barbecue so na portalu Metal Injection premierno predstavili komad Xenomorphic Organ Rearrangement s prihajajočega dolgometražnega prvenca Amalgamations of Gore. Album prinaša devet komadov:

Amalgamations of Gore/Skin Display
Hive Mind Homicide
Abortion Ambulance
Auto Anthropophagy
Xenomorphic Organ Rearrangement
Carcass Compost
Trampled Under 18 Wheels
Lady Next Door
Spontaneous Human Combustion

9. 1. 2024

Včeraj so organizatorji češkega festivala Brutal Assault razkrili še 23 novih zasedb, ki bodo nastopile na letošnji različici festivala, ki ga obišče vse več Slovencev. Med novo potrjenimi so Carcass, Cytotoxin, Aborted, Dark Tranquillity, Vltimas, Misery Index, Rotten Sound in drugi. Celotni razpored nastopajočih lahko preverite na uradni strani festivala.

Avtorica: Tina Urek
29. 9. 2023

Bavarski heavy metalci Savage so razkrili naslovni komad prihajajočega prvenca Glory Riders, ki bo izšel 20. oktobra pri Dying Victims Productions. Album obsega naslednje naslove:

Carcass on Your Shoulders
Life in Chains
Make My Day
Master Bator
Wheels of Fire
Nightmare Invaders
Glory Riders
Thirty & Dirty

14. 7. 2023

Japonski death metal veterani Transgressor napovedujejo nov EP Beyond Oblivion, ki ga bodo 24. avgusta izdali pri založbi Me Saco un Ojo. Omenjeni mini album obsega naslednje naslove:

Death Heaven
Stuck in Limbo
Infiltration
For Nothing
Vision of Carcass

5. 5. 2023

Carcass, Venom Inc., ki bodo zaigrali kultni album Black Metal, Elaine, Keops in Dear Mother so nove potrjene zasedbe za MetalDays 2023.

30. 1. 2023

Brazilski melodični death/thrash metalci Sophie's Threat so posneli svoj prvi videospot sploh. Za to so izbrali svoj najnovejši single Speaking of the Devil, ki je bil izdan lani novembra in bil s tem postavljen ob bok singloma Infernal Manipulation in Suicidal God.

Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Arch Enemy, Testament, Sepultura, Carcass, Annihilator, Jinjer.

28. 1. 2022

Endseeker so objavili video za skladbo Merciless Tide z aktualnega tretjega albuma z naslovom Mount Carcass.

13. 1. 2022

Kanadski black/death metalci Arkos objavljajo prvi single Carcasse. Komad boste lahko našli na prihajajočem albumu Forges, ki bo izšel 3. marca.

30. 11. 2021

Carcass in Kreator so napovedani za finski festival Tuska 2022, ki se bo odvijal od 1. do 3. julija 2022. Zaenkrat napovedani bandi so: Korn, Mercyful Fate, Deftones, Carcass, Amorphis, Kreator, Devin Townsend, Heilung, Stam1na, Beast In Black, Stratovarius, Northern Kings, Symphony X, Mokoma, Baroness, Eluveitie, Jinjer, Soilwork, Lost Society, Blind Channel, Joe Lynn Turner, Gloryhammer, The Dark Element, Perturbator, Red Fang, Elder, High On Fire, Vltimas, Oranssi Pazuzu, The Birthday Massacre, The Night Flight Orchestra, Wheel, Omnium Gatherum, Lähiöbotox, Bloodred Hourglass, Shape Of Despair, 1914.

29. 10. 2021

Italijanska doom rock zasedba The Ossuary bo danes ob 15. uri premierno predstavila videospot za svojo pesem Ratking, ki se nahaja na septembra izdanem albumu Oltretomba. Video si lahko ogledate tukaj. To zelo posebno umetniško delo je ilustriral Costin Chioreanu, ki je delal tudi za Opeth, Ghost, Katatonia, Mayhem, Carcass in mnoge druge.

20. 9. 2021

Carcass so minuli petek preko Nuclear Blast izdali svoj 7. studijski album Torn Arteries, ki je že požel nekaj pozitivnih kritik. En dan kasneje je zasedba potem še objavila video za komad The Scythe's Remorseless Swing, ki si ga lahko ogledate spodaj.

Poleg tega pa naj samo še spomnimo, da je zasedba že lani napovedala skupno turnejo z Arch Enemy in Behemoth, nam najbližje pa se bodo ustavili 20. oktobra v dunajski dvorani Gasometer.

21. 6. 2021

Veterani ekstremnega metala Carcass bodo 17. septembra izdali težko pričakovani sedmi studijski album. Pod naslovom Torn Arteries se skriva izdaja, ki že od samega začetka promocije preseneča. Naslovnica, sestavljena iz zelenjave, ter videospot, ki prikazuje razpad živega, sta le začetek. Plošček bo predstavil sledeče komade:

Torn Arteries
Dance of Ixtab (Psychopomp & Circumstances March No. 1)
Eleanor Rigor Mortis
Under The Scalpel Blade
The Devil Rides Out
Flesh Ripping Sonic Torment Limited
Kelly's Meat Emporium
In God We Trust
Wake Up And Smell The Carcass / Caveat Emptor
The Scythe's Remorseless Swing

Avtorica: Tina Urek
18. 6. 2021

Ameriška heavy metal/gothic rock zasedba Unto Others, prej poznana pod imenom Idle Hands, je podpisala za založbo Roadrunner Records. Ob tej priložnosti je skupina objavila tudi videospot za nov single z naslovom When Will Gods Work Be Done.

Unto Others se bodo med drugim pridružili Behemoth, Arch Enemy in Carcass na obširni evropski turneji, ki se bo pričela septembra 2021.

10. 6. 2021

Nemški death metalci Endseeker so objavili koncertni video za skladbo Unholy Rites z aktualnega albuma z naslovom Mount Carcass, izdanega aprila letos pri Metal Blade Records. Video je bil posnet na koncertu ob izidu albuma v klubu Kunst v Hamburgu. 

20. 4. 2021

Nemška death metal zasedba Endseeker je konec prejšnjega tedna pri Metal Blade Records izdala tretji dolgometražni album Mount Carcass, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi. Skupina je izid pospremila tudi z videospotom za naslovno skladbo Mount Carcass.

Spisek skladb je sledeč:

Unholy Rites
Merciless Tide
Bloodline
Mount Carcass
Count The Dead
Cult
Moribund
Frantic Redemption
Escape From New York (priredba Johna Carpenterja)

ZADNJE OBJAVE
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
KONCERTI & FESTIVALI
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana