VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
24. 3. 2022

Dragonforce so pričeli z delom na novem albumu. Njihov zadnji Extreme Power Metal je izšel leta 2019. Kdaj bo izšel novi album, pa še ni znano, fantje so namreč potrdili samo to, da imajo napisano večje število komadov, a da so še vedno v iskanju založbe, s katero bi podpisali pogodbo za izid ploščka.

Avtorica: Tina Urek
26. 10. 2021

Power metal velikani Dragonforce so se v novem spotu za komad Strangers prelevili v 80's glam band. Spot je bil posnet že pred pandemijo, za ogromno produkcijo pa stoji režiser Roboshobo.

Avtorica: Tina Urek
5. 10. 2021

Dragonforce so objavili nov video za single Trooper of the Stars z albuma Extreme Power Metal. Spodaj si lahko ogledate zabavni video.

20. 1. 2020

Alicia Vigil (Vigil Of War) se bo na basu in spremnih vokalih pridružila power metal prvakom DragonForce na njihovih prihajajočih turnejah.

DragonForce v začetku prihodnjega meseca v okviru turneje Europe 2020 - Level 1 prihajajo tudi v Evropo, kjer bodo kot posebni gostje z njimi nastopali Frozen Crown in Athanasia.

16. 8. 2019

Dragonforce je zapustil basist Frederic Leclercq. Za razlog navaja drugo, boljšo glasbeno priložnost - očitno bo poprijel za bass v bolj znani oz. bolj uspešni zasedbi. Več o tem prestopu naj bi bilo znano kmalu.

Avtorica: Tina Urek
2. 8. 2019

DragonForce predstavljajo videospot za skladbo Highway To Oblivion z novega albuma z naslovom Extreme Power Metal, ki bo izšel 27. septembra pri založbi earMUSIC.

Extreme Power Metal ponuja naslednje skladbe:
Highway To Oblivion
Cosmic Power Of The Infinite Shred Machine
The Last Dragonborn
Heart Demolition
Troopers Of The Stars
Razorblade Meltdown
Strangers
In A Skyforged Dream
Remembrance Day
My Heart Will Go On

17. 5. 2017

Dragonforce predstavljajo videospot za skladbo Ashes Of The Dawn s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Reaching Into Infinity, ki izide v petek pri založbi earMUSIC.
13. 4. 2017

Dragonforce so objavili še eno novo skladbo s prihajajočega studijskega albuma, tokrat Curse Of Darkness. Novi album z naslovom Reaching Into Infinity izide 19. maja pri založbi earMUSIC.

12. 4. 2017

Dragonforce so objavili skladbo Judgement Day s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Reaching Into Infinity, ki bo izšel 19. maja pri založbi earMUSIC.

13. 2. 2017

Dragonforce nameravajo 19. maja pri založbi earMUSIC izdati svoj sedmi studijski album z naslovom Reaching Into Infinity.

Tracklista je sledeča:
Reaching Into Infinity
Ashes Of The Dawn
Judgement Day
Astral Empire
Curse Of Darkness
Silence
Midnight Madness
WAR!
Land Of Shattered Dreams
The Edge Of The World
Our Final Stand

19. 1. 2017

Skid Row so sedaj končno tudi uradno potrdili, da je ZP Theart (Tank, I Am I, ex-Dragonforce), s katerim so sodelovali že v lanskem letu, njihov novi vokalist.

14. 12. 2016

Skid Row delajo na novem materialu in demo posnetkih, na katerih bo kot »posebni gostujoči vokalist« sodeloval ZP Theart (Tank, I Am I, ex-Dragonforce). Čeprav Theart pri Skid Row poje že od februarja letos, skupina do sedaj še ni uradno potrdila novega vokalista.

Bivši frontman Sebastian Bach si sicer s svojim menedžmentom že nekaj časa prizadeva za združitev klasične zasedbe Skid Row, vendar bo na to kot kaže treba še malo počakati, če bo do nje v končni fazi sploh prišlo.

20. 7. 2016

Spodaj si lahko ogledate video za za priredbo Motörhead klasike Ace Of Spades, ki so jo na letošnjem Hellfestu v spomin na Lemmyja skupaj posneli kitarist Kiko Loureiro (Megadeth, Angra) in člani skupin Halestorm, Amon Amarth, Shinedown, Angra, DragonForce, Atreyu, Sick Of It All, Discharge, Nashville Pussy, Vintage Trouble, Ultra Vomit, Mass Hysteria, Aldebert, No One Is Innocent, Jambinai, Raveneye, Junior Rodriguez, ADX, Carousel Vertigo, Zegut in Ladies Ballbreaker ter Brian Slagel, ustanovitelj založbe Metal Blade Records.

30. 6. 2016

Sinsaenum so razkrili naslovnico debitantskega albuma z naslovom Echoes Of The Tortured, ki bo izšel 29. julija pri Peccatum Records/earMUSIC. Za miks in mastering je poskrbel nepogrešljivi Jens Bogren (Amon Amarth, Opeth, Katatonia, Dark Tranquillity, Paradise Lost, Soilwork) iz Fascination Street Studios.

23. 5. 2016

Joey Jordison (ex-Slipknot, ex-Murderdolls) zadnje čase res ne počiva, saj je v manj kot mesecu dni po ustanovitvi »nove« zasedbe Vimic, kjer gre v bistvu za Scar The Martyr z novim vokalistom, najavil že drugo skuperskupino z imenom Sinsaenum. Zasedbo poleg Jordisona na bobnih sestavljajo še Attila Csihar (Mayhem, Sunn O))), Tormentor) in Sean Zatorsky (Daath, ex-Chimaira) na vokalih, Frédéric Leclercq (DragonForce, ex-Heavenly) na kitari ter Heimoth (Seth, ex-Void) na basu.

Njihov debitantski album z naslovom Echoes Of The Tortured bo izšel 29. julija pri založbi earMUSIC, spodaj pa si že lahko ogledate tudi videospot za skladbo Army Of Chaos.

KONCERTI & FESTIVALI
19. 8. 2022
Odprto/Open: Challenger, Damnation
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
19. 8. 2022
Črna Šagra: Ellende, Guattari, Ways Of A Heretic, Spirits of Stygia
Pobegi - Čežarji
19. 8. 2022
Krawal 2022
Jesenovec, Železniki
19. 8. 2022
Sabaton
Ljetna pozornica, Opatija, Hrvaška
20. 8. 2022
StonerKras Fest
Prosek, Trst, Kras
20. 8. 2022
Kunigunda: Noctiferia, Hellcrawler, Reach A.D., Spirits of Stygia, Hurakan
Letni kino ob Škalskem jezeru, Velenje