VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
26. 10. 2023

Švedski enočlanski black metal projekt Urväsen predstavlja svoj prvi EP, ki mu je nadel naslov Fåror in ga lahko v celoti preverite tukaj. Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji banda Drudkh.

5. 6. 2023

Ofnus so sveža black metal zasedba, ki je bila ustnovljena leta 2021. Zasedba se trenutno pripravlja na izdajo svojega dolgometražnega prvenca, ki bo izšel 30. junija pri Naturmacht Productions in bo nosil naslov Time Held Me Grey And Dying. Plošček naj bi s svojimi osmimi komadi nagovoril ljubitelje zasedb, kot so Saor, Fuath, Sojourner in Drudkh. Metalci iz Južnega Walesa so v obliki videospota že razkrili komad Grains of Sand, celoten seznam pesmi pa je takšen:

Burned By The Soul Of The Moon
The Endless Grey
Fading Dreams
Grains of Sand
Echoes
Exulansis
Monody
A Thousand Lifetimes

9. 11. 2022

Ukrajinski black metalci Drudkh bodo ta petek, 11. novembra, pri založbi Season Of Mist izdali najnovejši album All Belong to the Night. Albumu že lahko v celoti prisluhnete tukaj, prednaročite pa na tej povezavi.

8. 9. 2022

Ukrajinski black metalci Drudkh so objavili svoj novi komad November, ki je del njihovega prihajajočega celovečerca All Belong To The Night. Ta bo izšel 11. novembra pri Season Of Mist Underground Activists.

Avtorica: Tina Urek
4. 3. 2022

Danes je znova dan za že tradicionalni Bandcamp Friday, kar pomeni, da se platforma odpoveduje vsem provizijam in dobijo bandi ves denar od prodaje svoje glasbe in mercha tega dne na Bandcampu.

V luči trenutnih razmer v Ukrajini so šli Ultha korak dlje in danes na svojem Bandcampu ponujajo 15 % popusta na svoj merch, vse prihodke od prodaje pa bodo namenili časniku The Kyiv Independent.

Podobno bodo naredili tudi Sněť, ki namenjajo vse prihodke od prodaje svojega mercha ter glasbe na fizičnih nosilcih in v digitalni obliki za pomoč Ukrajini. Za majice zbirajo prednaročila, v tisk pa gredo naslednji teden.

Prejšnjo soboto so enako odločitev sprejeli tudi Sangre de Muerdago, ki vse prihodke od prodaje večine digitalnih izidov na Bandcampu namenjajo pobudi International Rescue Committee. K pomoči Ukrajini pozivajo tudi Waldgeflüster, in sicer z donacijami pobudi Aktion Deutschland Hilft.

Za pomoč Ukrajincem bojo del prihodkov od prodanega mercha namenili tudi Behemoth, enako tudi Au-Dessus (tudi na Bigcartelu) in Grift, izkupiček prodaje posebnih majic pa Gama Bomb namenjajo Unicefu.

Založba Season of Mist, pri kateri je ukrajinski band Drudkh, s prodajo izbranih izdelkov še naprej zbira pomoč za ukrajinske glasbenike.

Na madžarsko-ukrajinski meji beguncem te dni nudi neposredno pomoč Aleks Škofljanec (Negligence), ki na svojem profilu na Facebooku deli ažurne informacije iz prve roke o trenutnem stanju v državi.

Če ste zasledili še kakšno podobno pobudo pri nas ali v tujini, nam jo lahko posredujete tukaj, da jo objavimo na naši strani. 

28. 2. 2022

Ukrajinski black metalci Drudkh objavljajo videospot za skladbo The Nocturnal One. Izid videospota je bil sicer načrtovan za drugo polovico leta skupaj z novim dolgometražcem, vendar je zasedba zaradi nastale situacije v Ukrajini založbo zaprosila, da kot simbol upora in upanja video objavi takoj.

12. 2. 2019

Ukrajinska black metal zasedba Windswept pod vodstvom Romana Sayenka (Drudkh) je konec prejšnjega tedna pri Season Of Mist izdala svoj drugi album z naslovom The Onlooker, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi.

7. 2. 2019

Drudkh so objavili skladbo Autumn In Sepia s prihajajoče kompilacije z naslovom A Few Lines In Archaic Ukrainian, ki bo izšla 5. aprila pri založbi Season Of Mist. 

13. 3. 2018

Tukaj lahko v celoti prisluhnete novemu albumu ukrajinskih black metal veteranov Drudkh z naslovom Їм часто сниться капіж (They Often See Dreams About The Spring), ki je izšel pretekli teden pri založbi Season Of Mist.

Na albumu se nahajajo naslednje skladbe:
Nakryta Neba Burym Dakhom...
U Dakhiv Irzhavim Kolossyu...
Vechirniy Smerk Okutuye Kimnaty...
Za Zoreyu Scho Striloyu Syaye...
Bilyavyi Den’ Vtomyvsya I prytykh...

12. 1. 2018

Drudkh so razkrili skladbo Nakryta Neba Burym Dakhom s prihajajočega studijskega albuma Їм часто сниться капіж (They Often See Dreams About The Spring), ki bo izšel 9. marca pri založbi Season Of Mist.

14. 7. 2017

Drudkh so razkrili skladbo The Night Walks Towards Her Throne s prihajajočega split izdelka z Paysage d'Hiver z naslovom Somewhere Sadness Wanders / Schnee (IV), ki bo izšel 25. avgusta pri založbi Season Of Mist.

2. 3. 2017

Windswept so objavili skladbo The Great Shepherd Rides His Storms s prihajajočega albuma z naslovom The Great Cold Steppe, ki bo izšel 31. marca pri založbi Season Of Mist.

3. 2. 2017

Tukaj lahko prisluhnete skladbi Shrouded In Pale Shining, So Sleeps Infinite Ancient Steppe s prihajajočega albuma ukrajinske zasedbe Windswept z naslovom The Great Cold Steppe, ki bo izšel 31. marca pri založbi Season Of Mist. Windswept je najnovejši glasbeni projekt Romana Sayenka iz skupine Drudkh.

20. 9. 2016

Drudkh je objavil skladbo Autumn In Sepia z novega split EP-ja s švedskim Grift z naslovom Betrayed By The Sun / Hägringar, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi Season Of Mist.

9. 8. 2016

Švedski enočlanski black metal band Grift je objavil skladbo Källan s prihajajočega splita z Drudkh, ki 16. septembra izide pri založbah Nordvis Produktion ter Season Of Mist. Glasbenika sta za naslovnico splita uporabila delo finskega slikarja Magnusa Enckella (1870–1925), izid pa naslovila Зраджені сонцем / Hägringar. Ta prinaša naslednje skladbe:

Drudkh - Його двадцять четверта весна
Drudkh - Осінь в сепії
Grift - Källan
Grift - Cirkeln

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana