VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
31. 1. 2024

Black metal band Satanic North iz Finske, pri katerem sodelujeta tudi Petri Lindroos in Janne Parviainen (oba Ensiferum), sporoča, da bo 19. aprila pri založbi Reaper Entertainment izdal samonaslovljeni prvenec. Album bo zajemal te komade:

War
Arise
Village
Hatred and Blasphemy
Four Demons
Behind the Inverted Cross
Vultures
Wolf
Kohti Kuolemaa
Satanic North

9. 1. 2024

Finski folk metal veterani Ensiferum so se odpravili v Sonic Pump Studio v Helsinke, kjer bo nastal njihov novi studijski album.

Avtorica: Tina Urek
24. 10. 2023

Danes bodo v ljubljanski Cvetličarni nastopili Pain, Ensiferum, Eleine in Ryujin. Časovnica je takšna:

18.00 Vrata
18.30 Ryujin
19.10 Eleine
20.05 Ensiferum
21.20 Pain

2. 10. 2023

Sami Hinkka oziroma ssSHhh (Ensiferum, Metal De Facto) je izdal single All Mine.

15. 9. 2023

Japonski samurajski death metalci Ryujin, ki so prej se imenovali Gyze, so objavili video za skladbo Raijin & Fujin, pri kateri gostuje Matthew K. Heafy (Trivium). Skladba je del samonaslovljenega albuma, ki bo izšel 12. januarja prihodnje leto pri Napalm Records.

Japonce lahko v živo ujamete v okviru turneje z naslovom I Am Tour 24. oktobra v ljubljanski Cvetličarni, kjer bodo kot predvozači švedskim metalcem Eleine, finskim epic folk metalcem Ensiferum in švedskim elektronskim industrial metalcem kot headlinerjem Pain.

18. 7. 2023

Švedski simfonični metalci Eleine so objavili video za nov single oziroma naslovni komad nedavno preko Atomic Fire Records izdanega albuma We Shall Remain.

Kot smo že poročali, jih lahko 24. oktobra ujamete v ljubljanskem Kinu Šiška, kjer bodo nastopili kot predvozači za Pain in Ensiferum.

12. 7. 2023

Kot že veste, se oktobra skupaj na turnejo po Evropi odpravljajo Pain in Ensiferum. Bandoma sta se zdaj pridružili še dve predskupini, in sicer Švedi Eleine ter japonska senzacija Ryujin. Pri nas bomo zasedbe lahko ujeli 24. oktobra v ljubljanskem Kinu Šiška.

Vstopnice so že na voljo.

15. 6. 2023

Ssshhh, projekt finskega glasbenika Samija Himkke, sicer člana folk metal veljakov Ensiferum, predstavlja besedilni video za komad Hunting Gods. Tokrat je Sami k sodelovanju povabil vokalista Aitorja Arrastia.

25. 5. 2023

Oktobra v Ljubljano prihaja še en odličen koncertni paket. 24. oktobra bodo v Cvetličarni nastopili švedski ekstremneži Pain, spremljali pa jih bodo finski folk metal pionirji Ensiferum

Vstopnice so že na voljo.

17. 4. 2023

Sami Hinkka oziroma ssSHhh (Ensiferum, Metal De Facto) je izdal single Hunting Gods. Kot gostujoči vokalist je pri snemanju sodeloval Aitor Arrastia (Metal De Facto).

23. 12. 2022

Finski folk metalci Ensiferum se konec marca odpravljajo na krajšo turnejo po Evropi, v okviru katere bodo v glavnem obiskali mesta po Nemčiji. Katere mesta točno obsega turneja Seafarer's Dream Tour, lahko preverite tukaj.

3. 10. 2022

Epic extreme metalci Craving so podpisali za založbo Massacre Records, kjer bo izšel njihov četrti album. Ta naj bi zadovoljil ljubitelje zasedb, kot so Wintersun, Insomnium ali Ensiferum. Več informacij sledi.

8. 8. 2022

Ob zaključku festivala Wacken Open Air 2022 so organizatorji napovedali prve nastopajoče in spremembo za prihodnjo različico festivala. Wacken Open Air se bo s prihodnjim letom tudi uradno podaljšal na 4 dni, potekal bo od 2. do 5. avgusta. Nakup ločene vstopnice za t. i. »wacken wednesday« več ne bo potreben, saj bodo sredini koncerti uradno otvorili festival.

Kot se za Wacken spodobi, je prva skupina nastopajočih vse drugo kot povprečna. Osrednji nosilci festivala bodo Iron Maiden, poleg njih pa so organizatorji potrdili še The Dropkick Murphys, Megadeth, Wardruna, Jinjer, Beartooth, 2 Steps From Hell, Ensiferum, Deicide, Pentagram, Nervosa in Burning Witches.

Precej pričakovano pa je v zgodnjih jutranjih urah udarila še vest, da je Wacken Open Air 2023 tudi uradno razprodan. 80.000 glava množica zvestih obiskovalcev je karte pobrala v pičlih petih urah, za te pa je bilo tokrat treba odšteti 299 €. Prodaja se je sprostila včeraj med 20. in 21. uro, zaključila pa okoli druge ure zjutraj. Če ste med zamudniki, vam priporočamo, da spremljate uradne strani festivala, saj se večkrat, predvsem pa v tednih pred samim festivalom, objavljajo novice o prodaji vstopnic vseh tistih, ki se festivala ne morejo udeležiti.

Avtorica: Tina Urek
22. 4. 2022

Bolgarska skupina Gwendydd predstavlja video za skladbo Rape s prihajajočega drugega albuma z naslovom Censored, ki bo izšel 6. maja. Štiri dekleta in bobnar se sredi maja odpravljajo na evropsko turnejo kot predskupina Dark Tranquillity in Ensiferum, sledi pa ji samostojna turneja, ki se bo najbliže nam ustavila 20. junija v Zagrebu v klubu Hard Place.

17. 3. 2022

Finski black metalci Satanic North, pri katerih sodelujeta tudi Janne in Petri iz Ensiferum, predstavljajo drugo skladbo Arise. Drugemu singlu zasedbe lahko prisluhnete tukaj.  

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana