Na današnji dan
1982
Luč sveta ugleda single The Number of the Beast zasedbe Iron Maiden
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
19. 4. 2024

Švedski black metalci Hellbutcher so posneli videospot za komad The Sword of Wrath. Z njim napovedujejo prvenec Hellbutcher, ki ga bodo izdali 31. maja pri založbi Metal Blade in ki prinaša komade:

The Sword of Wrath
Perdition
Violent Destruction
Hordes of the Horned God
Death's Rider
Possessed by the Devil's Flames
Satan's Power
Inferno's Rage

18. 4. 2024

Švicarski black metal dvojec Ernte bo 7. junija pri Vendetta Records izdal nov album Weltenzerstörer. Album bo zajemal te skladbe:

The Witch (Was Born in Flames)
Ruler of Chaos, Bringer of Storm
Silent and Bleak
Trip to a Solitary Moon
Vessels of Sacrifice
The Fire Lake: Death of Souls
Profound Eyes

Pred izidom albuma že lahko prisluhnete oziroma si ogledate video za komad Ruler of Chaos, Bringer of Storm.

8. 3. 2024

Švedski black metal titani Marduk so med nominiranci za letošnje švedske grammyje. Podelitev najpomembnejših glasbenih nagrad na Švedskem bo letos že 41. po vrsti, in sicer 8. maja v areni Annexet v Stockholmu. Marduk so z albumom Memento Mori nominirani v kategoriji »Hard Rock/Metal album of the Year«, nominiranci pa so tudi Eradikated (album Descendants), Ghost (album Phantomime), In Flames (album Foregone) in Tribulation (album Hamartia).

29. 2. 2024

Nizozemci Dool se z drugim singlom Venus in Flames bližajo izidu tretjega studijskega albuma The Shape of Fluidity. Izšel naj bi 19. aprila pri založbah SPKR in Prophecy Productions, spodaj pa si lahko ogledate video za prej omenjeni single.

19. 2. 2024

Rodil se je nov darkened death metal projekt, ki sliši na ime Obsidian Sun. Za tem stojita Obscura, ki je pri Asagraum zadolžena za kitaro in vokal, na bobnarskem stolčku pa sedi Averse Moon. Debitantski izdelek bo nosil ime Burning Obsidian Sun, izdan bo 29. marca pri Edged Circle Productions in bo prinesel štiri komade:

Burning Obsidian Sun
Serpents of the Whispering Moon
Triangle of Crawling Flames
Streams from the Dark Temple

19. 2. 2024

Švedi In Flames so v manj kot enem tednu po vizualizerju za komad Become One objavili še vizualizer za komad In The Dark z lanskega albuma Foregone.

5. 2. 2024

Italijanski simfonični power metalci Ethereal Flames so podpisali za Sliptrick Records, kjer bodo izdali album Myths And Legends of Our Land. Več informacij sledi.

30. 1. 2024

Italijanski power metalci Alterium so objavili še en video s prihajajočega albuma Of War and Flames, katerega izid so napovedali za 8. marec pri AFM Records, in sicer za skladbo Crossroads Inn.

25. 1. 2024

Nizozemski psihedelični rokerji Dool so objavili besedilni video za skladbo Hermagorgon, s katero napovedujejo tretji studijski dolgometražec The Shape of Fluidity. Izšel bo 19. aprila pri založbah SPKR in Prophecy Productions, obsega pa te naslove:

Venus in Flames
Self-Dissect
The Shape of Fluidity
Currents
Evil in You
House of a Thousand Dreams
Hermagorgon
Hymn for a Memory Lost
The Hand of Creation

17. 1. 2024

In Flames predstavljajo besedilni video za komad Everything's Gone z enajstega studijskega albuma Siren Charms iz leta 2014.

11. 1. 2024

Nemški black metalci Farsot so posneli videospot za skladbo Buoyant Flames s prihajajočega albuma Life Promised Death, ki izide 16. februarja pri založbi Lupus Lounge.

8. 1. 2024

Italijanski power metalci Alterium so v obliki videospota razkrili naslovni komad prihajajočega debitantskega albuma Of War and Flames. Plošček bo izšel 8. marca pri AFM Records, tracklista pa je takšna:

Drag Me to Hell
Siren's Call
Of War and Flames
Firebringer
Crossroads Inn
Shadowsong
Crystalline
Heroine of the Sea
Chasing the Sun
Bismarck (Sabaton cover)

4. 12. 2023

Na YouTubu lahko poslušate Chapter II: The Flames, the Fallen, the Fury, dolgometražni prvenec francoskih black metalcev RüYYn.

23. 11. 2023

Nemški black metalci Farsot so posneli video za skladbo Nausea s četrtega studijskega albuma Life Promised Death, ki bo 16. februarja izšel pri založbi Lupus Lounge in obsega naslednje naslove:

Nausea
Buoyant Flames
Into Vertigo
Chimera
Stray Dogs
Descent
Lost Momentum

21. 11. 2023

Trije švedski velikani – Arch Enemy, In Flames in Soilwork – bodo prihodnjo jesen lomastili po Evropi. Nam najbliže se bodo ustavili 22. oktobra na Dunaju (Gasometer) in 23. oktobra v Budimpešti (Barba Negra).

Avtorica: Tina Urek
KONCERTI & FESTIVALI
26. 4. 2024
The Swampnosis: A Gram Trip, Hrmülja, Lord Drunkalot
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
LOYAL TO NONE vol. two
MC Gornja Radgona, Gornja Radgona
26. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof
MC Pekarna, Maribor
26. 4. 2024
Buss, Dunraven
Mladinski center Postojna, Postojna
27. 4. 2024
Nanowar of Steel
((szene)) Wien, Dunaj, Avstrija
27. 4. 2024
Sovrag, Okl's Fruitloops, HellMetAll
Swenak, Idrija