VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
26. 4. 2024

Disonantna/ekstremna pank zasedba Slugpit iz Ljubljane bo 15. maja izdala debitantski EP Mentally Unengaged, za katerega je produkcijo, miks in mastering opravil Anže Čanžek, naslovnico EP-ja pa je naslikal Sant V. Schreiber. Bandov logo je oblikoval Chris Kiesling (Misanthropic-Art).

Band bo prvi komad razkril v sredo ob 23. uri v oddaji Desadovnjak na Radiu Študent. EP Mentally Unengaged prinaša komade:

Goat Obliteration Machine
Scum
Sonic Eradication
Machete Carnage
Phantasmal Fist
Sentient Gas

Avtorica fotografije: Ronja Matijevec Jerman

4. 4. 2024

Francoska založba Debemur Morti Productions bo 18. in 19. oktobra krstno izvedla festival Servants of Chaos 2024, na katerem bodo nastopili Dødheimsgard in bandi pod njenim okrlijem – Archgoat, Throane, Mütterlein, Aversio Humanitatis, Eitrin, Slidhr, Light of the Morning Star in Ulcerate.

Festival bo gostil klub ResonanzWerk v Oberhausnu v Nemčiji. Za več informacij lahko tukaj spremljate dogodek na Facebooku.

4. 4. 2024

Francoski brutal death metalci Benighted so posneli videospot za komad Metastasis. Gre za tretji single z desetega albuma Ekbom, ki ga bodo 12. aprila izdali pri založbi Season of Mist. Tracklista:

Prodome
Scars
Morgue
Le vice des entrailles
Nothing Left to Fear
Ekbom
Metastasis
A Reason for Treason
Fame of the Grotesque
Scapegoat
Flesh Against Flesh
Mother Earth, Mother Whore

28. 2. 2024

Organizatorji festivala GoatHell sporočajo, da bodo na letošnji ediciji festivala nastopili legendarni norveški black metalci Ancient. Festival se bo odvijal med 25. in 27. julijem v Pulju na Hrvaškem.

Med letošnjimi nastopajočimi so še Mastic Scum, Brutal Sphincter, Darkfall, Asphagor in Serpentslain. Za več informacij lahko dogodek spremljate tukaj.

29. 1. 2024

Festival MetalDays 2024 je odpovedan, tako pravi organizator:

Dragi prijatelji in obiskovalci festivala MetalDays, z mešanimi občutki vam sporočamo novico, da smo zaradi vseh izzivov, s katerimi smo se morali soočiti, sprejeli težko odločitev, da festivala MetalDays v letu 2024 ne bomo organizirali.

Po dolgotrajnih pogovorih vseh vpletenih v organizacijo festivala smo se soglasno odločili, da festival MetalDays 2024 prestavimo in se osredotočimo na organizacijo festivala MetalDays 2025, ki bo potekal od 27. julija do 2. avgusta 2025. Čeprav ta odločitev ni bila sprejeta enostavno, verjamemo, da je razumna in v predvsem v interesu vseh vključenih v organizacijo tako obsežnega dogodka.

Do sedaj že veste, da smo z vami delili vse izzive in prepreke, s katerimi se je festival srečeval, in zavedamo se, da na žalost še zdaleč nismo edini festival, ki se je v letu 2023 soočil z nepredvidenimi dogodki. MetalDays 2023 se je soočil z nepredvidenimi težavami zaradi hudih poplav, kar je privedlo do odpovedi zadnjih dveh festivalskih dni. Posledice, skupaj z izpadom dohodka, so nam otežile organizacijo festivala in zagotovitev festivalske izkušnje, ki si jo obiskovalci zagotovo zaslužite.

Organizatorji festivala MetalDays smo od samega začetka zavezani k obljubi, da je festival nepozabna in edinstvena izkušnja, saj verjamemo, da si vsi sodelujoči zaslužite le najboljše. Glede na vse okoliščine menimo, da je odločitev za premor in preusmeritev naših prizadevanj za zagotavljanje nove nepozabne izkušnje v letu 2025 pravilna in logičen korak naprej. Namesto hitenja in sklepanja kompromisov vidimo to kot priložnost za premor, sveže ideje in ponovno združitev v organizaciji kar najboljše edicije festivala v letu 2025.

Še enkrat se vsem zahvaljujemo za vašo podporo, ki ste nam jo izkazovali na prav vsaki ediciji festivala MetalDays, in vam želimo vse dobro. Sledite našim družbenim omrežjem in obiščite spletno stran festivala za vse aktualne informacije, ki bodo sledile. Na snidenje v letu 2025 še boljši in s še bolj edinstveno festivalsko izkušnjo.

Ekipa festivala MetalDays.

* Vstopnice, kupljene za leto 2024, so veljavne za leto 2025, vsi imetniki vstopnic bodo o tem obveščeni tudi po elektronski pošti.
** Vsi imetniki vstopnic za MetalDays 2024 lahko brezplačno obiščejo festival GoatHell
.

25. 1. 2024

Kranjski death metal band Armaroth je potrjen za festival GoatHell, ki se bo med 25. in 27. julijem odvijal v Pulju na Hrvaškem. Med letošnjimi nastopajočimi so še Mastic Scum, Brutal Sphincter, Darkfall, Asphagor in Serpentslain. Za več informacij lahko dogodek spremljate tukaj.

15. 1. 2024

Ameriške thrash groove metal legende Exhorder bodo 8. marca pri Nuclear Blast Records izdali (komaj) četrti dolgometražec z naslovom Defectum Omnium. Izdali so tudi že video za prvi komad Year Of The Goat, ki bo seveda na prihajajočem albumu.

18. 12. 2023

Poljski black metalci Behemoth so bili minuli petek napovedani kot glavni headliner na Tolminatorju 2024. Poleg njih je organizator najavil še legendarne Testament in druge zanimive zasedbe: Rise Of The Northstar, Asphyx, Misery Index, Stoned Jesus in Lik.

Celoten seznam nastopajočih je zdaj takšen: Behemoth, Testament, Exodus, Dark Tranquillity, Rise Of The Northstar, Primordial, Suffocation, Tankard, Asphyx, Gutalax, Toxic Holocaust, Misery Index, Harakiri for the Sky, Deströyer 666, Gaerea, Lik, Sinister, Stoned Jesus, Milking The Goatmachine, Dopelord, Devil Master, Necrot, Dark Insanity.

29. 11. 2023

Pred dobrim mesecem smo poročali, da so organizatorji festivala Vienna Metal Meeting obelodanili datum naslednje edicije. Zdaj so znani tudi prvi nastopajoči:

Darkspace
Sinister
Ellende
Groza
Ewïg Frost
ArsGoatia

10. 11. 2023

Belgijski black/doom metalci Rituals of the Dead Hand bodo drugo leto, natančneje 26. januarja, izdali na CD-ju (500 kopij), vinilu (250 kopij v dveh barvah) in digitalno svoj tretji album, ki bo nosil naslov The Wretched and the Vile. Tracklista:

The Restless Doomed
Wij, Hoeren van Lucifer
Ius Cruentationi
Mayhem and the Goat
De Gnijdige
Stigma Diabolicum

30. 10. 2023

Prihodnje poletje lahko obiščete dva metal festivala za ceno enega. Kako? Organizatorji domačega festivala Metaldays so se namreč pobratili s festivalom GoatHell, ki se odvija na hrvaški obali, natančneje v Pulju. V kolikor ste oz. boste kupili vstopnico za velenjski festival, lahko namreč hrvaškega obiščete povsem brezplačno. Goathell se bo prihodnje leto odvijal od 25. do 27. julija, le dan po tem pa se že prične Metaldays, ki bo trajal do 3. avgusta. Kdo bo nastopil pri sosedih, preberite tukaj, kdo pa igra v Velenju, pa preverite tukaj.

Avtorica: Tina Urek
5. 9. 2023

Norveški black/death metal trio Goatkraft je obelodanil komad Herald of Death z drugega celovečerca Prophet of Eternal Damnation, ki bo izšel 3. novembra pri Iron Bonehead Productions. Tracklista:

Portal to Annihilation
Herald of Death
Bestial Black Metal Hordes
Filth Eradication
Prophet of Eternal Damnation
Death Psalm
Barbaric Hatred and Doom
Primal Instincts
Thermonuclear Genocide

7. 8. 2023

Danski melodični death/folk metalci Sylvatica so napovedali Cadaver Synod, tretji dolgometražni album, ki bo luč sveta ugledal 20. oktobra pri Target Records. Seznam pesmi:

Strife
Papa Poltergeist
Titivillus
Pope Innocent VIII
Song Of The Leper
Scapegoat
In The Eyes Of God
Song Of The Leper (acoustic)

1. 8. 2023

Kot smo že poročali, je Tolminator za leto 2024 že napovedal datum, ki si ga morate obvezno zabeležiti v koledar. Da vam bo odločitev za obisk druge edicije festivala še lažja, pa so Dirty Skunks že naznanili prve zasedbe:

Primordial
Suffocation
Tankard
Harakiri For The Sky
Gaerea
Deströyer 666
Sinister
Gutalax
Necrot
Milking The Goatmachine
Dark Insanity

Tolminator Metal Fest 2024 se bo odvijal med 24. in 28. julijem, na voljo pa je že 666 »early bird« vstopnic!

31. 7. 2023

Z dolgometražnim albumom Fatal, se vrača finski noise projekt Goatburner. Plošček bo izšel 6. oktobra pri Time To Kill Records, medtem ko lahko na YouTubu že prisluhnete novemu singlu Revolving Reaper. Vsi naslovi na ploščku so sledeči:

Danger!
Pool of Blood
Disaster
Attack
Revolving Reaper
Lobotomized
Morbid Angle
Hateful Beaks
Blender Bender
Dismemberment

Avtorica: Tina Urek
KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana