Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
22. 11. 2023

Kot smo že poročali, je Kiko Loureiro zaradi osebnih zadel bil primoran izpustiti del turneje z Megadeth. Sedaj pa iz tabora velikanov thrash metala sporočajo, da bodo zaradi nastale situacije glasbeno pot nadaljevali z Teemujem Mäntysaarijem, ki je na pretekli turneji zamenjal Kika. Uradno izjavo Davea Mustaina lahko preberete tukaj.

Avtorica fotografije je Dominika Torkar.

15. 11. 2023

Savage Lands je neprofitna organizacija, ki jo vodijo glasbeniki in se bori proti krčenju gozdov v Kostariki. Ustanovitelja in pobudnika projekta Savage Lands sta Dirk Verbeuren (bobnar pri Megadeth, učitelj glasbe, navdušenec nad divjimi živalmi in zagovornik pravic živali) in Kostaričan Sylvain Demercastel (vseživljenjski aktivist, glasbenik, zagovornik narave), projekt pa podpirajo tudi John Tardy (Obituary), Andreas Kisser (Sepultura), Pouna (Black Bomb A) in Etienna Tretona (Black Bomb A).

Spodnji videospot za pesem The Last Howl je posvečen ozaveščanju o stanju ogroženih opic vriskačev (howler monkey) v Kostariki.

9. 11. 2023

David Ellefson, nekdanji član veljakov Megadeth, za naslednje leto napoveduje posebno evropsko turnejo. Imenovala se bo Bass Warrior Tour, kjer bo David predstavil zanimiv nabor komadov in k temu dodal tudi podrobnejši vpogled v svojo glasbeno kariero. Datume turneje najdete na priloženi sliki.

9. 10. 2023

Ameriški thrash metalci Degrave so s komadom Overlord napovedali svoj tretji album z naslovom Volume, ki bo izšel 3. novembra pri Horror Pain Gore Death Productions in bo prinesel devet komadov:

The Unseen Force
Corpsewood Curse
Speeding Black Leather Hell
Midnight Assassin
Nuremburg Nights
The Butchers Apron
Marked For Death
Campaign Of Sin
Howl Of The Horde

Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Anthrax, D.R.I., Exodus, Hammer Fight, Megadeth, Motorhead, Municipal Waste, Obituary, Overkill, Pantera, Slayer ali Toxic Holocaust.

7. 9. 2023

Iz tabora velikanov Megadeth sporočajo, da bo zaradi družinskih težav kitarist Kiko Loureiro izpustil del turneje Crush The World. Začasno ga bo na kitari zamenjal Teemu Mäntysaari (Wintersun). Celotno izjavo lahko preberete na priloženi sliki.

28. 6. 2023

Sporočamo žalostno vest, da je svet zapustil Lee Rauch, sicer nekdanji bobnar zasedb Megadeth in Dark Angel. Naj počiva v miru.

12. 5. 2023

Belgijski heavy metalci Ironborn za konec maja napovedujejo svoj prvenec After the Flood. Album bo izšel 26. maja v digitalni obliki, 2. junija na CD-ju, 9. septembra pa še na vinilu. Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Metallica, Megadeth, Iron Maiden in Pantera.

12. 4. 2023

Firstborne, heavy metal zasedba, v kateri med drugimi igrata tudi Christ Adler (ex-Lamb Of God) in James LoMenzo (Megadeth), je objavila svoj nov single Follower.

Avtorica: Tina Urek
17. 3. 2023

Thrash/death metal zasedba Dieth, pri kateri bas kitaro vihti David Ellefson (ex-Megadeth), predstavlja nov single To Hell And Back. Izid istoimenskega albuma je napovedan za 2. junij, so pa gospodje za single posneli tudi video, ki si ga lahko ogledate spodaj.

22. 2. 2023

Megadeth so tudi uradno predstavili priredbo komada Delivering The Goods od Judas Priest. Komad je namreč izšel že novembra lani, vendar ekskluzivno samo na Amazonu.

Avtorica: Tina Urek
23. 1. 2023

Thrash metal zasedba Tonic Breed in Dirk Verbeuren (Megadeth) ter Bernt Jansen (Artch/Wig Wam) so posneli videospot za naslovno pesem lanskega EP-ja Fuel the Fire.

19. 12. 2022

Megadeth so objavili videospot za komad Killing Time: Chapter V z aktualnega albuma The Sick, the Dying... and the Dead!

16. 11. 2022

Slovenjgraški heavy/stoner metalci Britof so objavili posnetek nastopa, s katerim so odprli letošnji Ozzfest oziroma njegovo spletno izvedbo Ozzfest Metaverse 2022. Gre za prvo takšno izvedbo festivala, v okviru katerega so poleg Britof v takšni ali drugačni obliki na platformi Metaverse sodelovali še The Raven Age, Black Label Society, Motörhead, Megadeth, Skid Row in Ozzy Osbourne.

8. 11. 2022

Kostariški heavy thrasherji Höwler ponujajo v posluh komad Cycle of Violence, ki je mešanica speed, power in tehničnega thrash metala. Skratka nekaj za vse ljubitelje Megadeth, Metallice, Exodus in Annihilator.

Bandov že četrti album Descendants of Evil, na katerem bo omenjeni komad, bo izšel 25. novembra pri Ragnarök Records.

8. 11. 2022

Slovenjgraški Britof bodo »nastopili« na letošnji spletni ediciji Ozzfesta. Pri tem gre za prvo takšno izvedbo festivala, v okviru katere si boste lahko brezplačno ogledali še nastope bandov, kot so Ozzy Osbourne, Motörhead, Megadeth, Black Label Society in Skid Row.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška