Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
23. 4. 2024

Američani Obituary so te dni predstavili novo spletno mesto, spletno trgovino in novi videospot za komad Barely Alive. Ta je nastal med njihovo lansko turnejo po Veliki Britaniji.

Avtorica: Tina Urek
15. 11. 2023

Savage Lands je neprofitna organizacija, ki jo vodijo glasbeniki in se bori proti krčenju gozdov v Kostariki. Ustanovitelja in pobudnika projekta Savage Lands sta Dirk Verbeuren (bobnar pri Megadeth, učitelj glasbe, navdušenec nad divjimi živalmi in zagovornik pravic živali) in Kostaričan Sylvain Demercastel (vseživljenjski aktivist, glasbenik, zagovornik narave), projekt pa podpirajo tudi John Tardy (Obituary), Andreas Kisser (Sepultura), Pouna (Black Bomb A) in Etienna Tretona (Black Bomb A).

Spodnji videospot za pesem The Last Howl je posvečen ozaveščanju o stanju ogroženih opic vriskačev (howler monkey) v Kostariki.

9. 10. 2023

Ameriški thrash metalci Degrave so s komadom Overlord napovedali svoj tretji album z naslovom Volume, ki bo izšel 3. novembra pri Horror Pain Gore Death Productions in bo prinesel devet komadov:

The Unseen Force
Corpsewood Curse
Speeding Black Leather Hell
Midnight Assassin
Nuremburg Nights
The Butchers Apron
Marked For Death
Campaign Of Sin
Howl Of The Horde

Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Anthrax, D.R.I., Exodus, Hammer Fight, Megadeth, Motorhead, Municipal Waste, Obituary, Overkill, Pantera, Slayer ali Toxic Holocaust.

26. 4. 2023

Floridski death metalci Obituary so objavili videospot za naslovni komad svojega aktualnega ploščka Dying Of Everything.

Avtorica: Tina Urek
13. 3. 2023

Danski old school death metalci Bloodgutter bodo 5. maja izdali prvenec, ki bo slišal na ime Death Mountain in bo vseboval enajst komadov:

Katabatic Death Wind
Rot Awaits
Artillery Supremacy
Torture Sacrifice
Down The Gutter
For The Empire
Unternehmen Gericht
Fill The Graves
Whirlwind Of Doom
Jaws Of Death
Our Final Conflict

Za ljubitelje bandov, kot sta Entombed in Obituary.

1. 3. 2023

Letošnja različica festivala Metaldays, ki bo tokrat prvič v okolici Velenjskega jezera, je postala bogatejša za še nekaj imen nastopajočih. Včeraj so bili potrjeni Bullet For My Valentine, Obituary, Graphic Nature, Hideous Divinity, ColdSnap ter Flesh s Hrvaške ter paket domačih/lokalnih zasedb: Inmate, SkyEye, Hei'An.

Avtorica: Tina Urek
16. 1. 2023

Death metal veterani Obituary so izdali album Dying of Everything, ki ga lahko poslušate spodaj.

13. 1. 2023

Trivium in Heaven Shall Burn se čez dober teden odpravljajo na turnejo po Evropi. Družbo jim bodo delali še Obituary ter Malevolence. Nam najbližje se bodo zasedbe ustavile pri severnih sosedih, natančneje 15. februarja v dunajskem Gasometru.

6. 1. 2023

Obituary so objavili besedilni video za komad My Will to Live, ki bo na novem albumu Dying of Everything, ki izide naslednji petek, 13. januarja.

9. 12. 2022

Heaven Shall Burn in Trivium bodo 23. decembra izdali split 7" z naslovom European Tour 2023, na katerem bosta dve priredbi:
stran A:
Heaven Shall Burn - Pillars of Serpents (priredba skladbe skupine Trivium)
stran B:
Trivium - Implore the Darken Sky (priredba skladbe skupine Heaven Shall Burn)

Plošček, izdan v omejeni nakladi 3000 primerkov, služi kot reklama za turnejo omenjenih bandov, ki se bo (ob podpori Obituary in Malevolence) najbliže nam ustavila 15. februarja na Dunaju.

2. 12. 2022

Death metal veterani Obituary, ki so nedavno najavili izid novega dolgometražca Dying of Everything, zdaj v posluh ponujajo njegovo naslovno skladbo. Album naj bi izšel 13. januarja pri založbi Relapse Records in bo zajemal naslednje komade:

Barely Alive
The Wrong Time
Without A Conscience
War
Dying Of Everything
My Will To Live
By The Dawn
Weaponize The Hate
Torn Apart
Be Warned

11. 11. 2022

Death metal legende Obituary napovedujejo za drugo leto album Dying of Everything. Izid je napovedan za 13. januarja preko Relapse Records, v pokušino pa že ponujajo nov video za skladbo The Wrong Time.

Nekaj časa nazaj pa smo že pisali, da so za drugo leto napovedali evropsko turnejo s Heaven Shall Burn, Trivium in Malevolence. Nam najbliže bodo nastopili 14. februarja v Budimpešti, 15. februarja na Dunaju in 17. februarja v Münchnu.

26. 7. 2022

Slavni Američani Obituary bodo letos pri Relapse Records v različnih formatih izdali albuma Slowly We Rot - Live and Rotting in Cause of Death - Live Infection. Oba albuma sta že izšla digitalno in ju lahko poslušate na YouTubu, če sledite povezavama, medtem ko sledije izdaje na CD-ju, kaseti in vinilu konec avgusta.

14. 7. 2022

Legende death metala Obituary najavljajo izid dveh live albumov. Albuma Slowly We Rot – Live & Rotting in Cause of Death – Live Infection, ki sta bila posneta oktobra 2020 v Odd Life Studios, lahko prednaročite na tej povezavi, v fizični obliki pa naj bi bila na voljo pri založbi Relapse Records od 26. avgusta naprej.

9. 6. 2022

Januarja in februarja se bodo na turneji po Evropi mudili Heaven Shall Burn, Trivium, Obituary in Malevolence. Zelo zanimiv nabor bandov za vse glasbene sladokusce, ki se bo nam najbliže ustavil 13. februarja na Dunaju.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška