Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
26. 1. 2023

Te dni so družbena omrežja preplavile najave o odpovedanih koncertih v okviru reunion turneje legendarnih Pantera. Sprva je v začetku tedna udarila novica o odpovedi njihovega nastopa na festivalih Rock am Ring in Rock im Park, včeraj pa je sledila še odpoved koncerta na Dunaju, kamor naj bi romalo tudi večje število Slovencev. Razlog za odpovedi nemških festivalov naj bi bile nikoli pozabljene nacistične kretnje Phila Anselma, na vse skupaj pa naj bi opozorila nemška iniciativa Greens agains racism. Ali je ta razlog kriv tudi za odpoved dunajskega koncerta, še ni znano.

Avtorica: Tina Urek
9. 11. 2022

Kot smo že poročali, so švicarski thrash metal veterani Coroner letos začeli s snemanjem novega dolgometražca. Sedaj pa je kitarist Tommy Vetterli v pogovoru za Blabbermouth potrdil, da naj bi nov album luč sveta ugledal naslednje leto. To bo prva izdaja po albumu Grin iz leta 1993.

17. 11. 2021

Ameriški stoner rock trio The Midnight Ghost Train se je ponovno združil za reunion turnejo, v okviru katere bo v Evropi gostoval prihodnje poletje in bo med drugim nastopil tudi na Freak Valley Festivalu v Nemčiji.

Ob tej priložnosti bo založba Majestic Mountain Records ponovno izdala prva dva albuma skupine, in sicer The Midnight Ghost Train (2009) in Buffalo (2012).

3. 9. 2021

Večji del primorske zasedbe Vinotoch se je znova zbral skupaj in v petek 10. septembra ob tej priložnosti v koprski skatepark Bali vabi na koncert, ki ga organizira Klub študentov občine Koper. Dogodku lahko sledite na Facebooku, o koncertu pa so organizatorji zapisali naslednje:

»Pred slabim desetletjem se je na prvem KŠOK-ovem GimFestu pojavila skupina dečkov s slamnatimi klobuki, pivskimi zastavami in glomazno dozo težko razumljive glasbe, ki ji še danes pravijo Šagra Metal. V takratnem MKSMC-ju še leta kasneje niso pomnili take žurke. Vinotoch so skakljali od barov in klubov pa tja do festivalov in v nekajletni karieri prebrodili kar nekaj ... odrov. Njihova zgodba se je zaključila leta 2015, ko so izginili z obličja Obalne glasbene scene.

Leta so tekla (vino tudi) in na plan je privrela nostalgija. V nekoliko prenovljeni zasedbi in z novim imenom, bo skupina Ansambel Vinotoch Band spet nastopila in obeležila 10 letnico svojega ne-delovanja.

10. 9. boste na odru v Skateparku Bali na Markovcu spet lahko slišali zgodbe o Šagra Metal junakih, kot sta Vinko, Mafalda in ostali, ki požrejo več alkohola kot Artur Štern. Poleg starih komadov, nam fantje pripravljajo še nekaj novih viž, za katere lahko z gotovostjo trdimo, da so bolj nalezljive kot gonoreja.

Skratka - Vinotoch so nazaj in za vas pripravljajo novo glomazno dozo trasha.

Vstopnina:

3€ (Člani KŠOK)
5€ (ostali)«

8. 4. 2020

Švicarski thrash metal veterani Coroner so potrdili, da bodo v letošnjem letu pričeli s snemanjem novega albuma. To bo njihov prvi studijski izdelek po albumu Grin iz leta 1993.

24. 10. 2017

Rhapsody so se nedavno ponovno združili za poslovilno turnejo z imenom 20th Anniversary Farewell Europe Tour, v okviru katere bodo v začetku prihodnjega leta odigrali 23 koncertov v enajstih različnih državah. Najbližje našim krajem bodo gostovali 18. 2. v Trevisu oziroma 13. 3. v Münchnu.

31. 12. 2015

Pevec Tony Harnell je sporočil, da zapušča skupino Skid Row. Razlogi za njegov odhod zaenkrat še niso znani, se pa ob reunionu njihovih kolegov Guns N' Roses že pojavljajo namigovanja o morebitni ponovni združitvi z vokalistom Sebastianom Bachom.

31. 12. 2015

Po poročanju revije Billboard naj bi bila skupina Guns N' Roses, v kateri bosta prvič po letu 1993 ponovno na odru skupaj stala vokalist Axl Rose in kitarist Slash, potrjena za headlinerje Coachella Music & Arts Festivala, ki bo aprila v Kaliforniji. Zaenkrat naj bi potekala tudi pogajanja za poletno štadionsko turnejo po Severni Ameriki z vsaj petindvajsetimi koncertnimi datumi.

15. 12. 2015

Pevec David Lee Roth naj bi se ponovno združil s svojim solo bandom z albuma Eat 'Em And Smile iz leta 1986, ki so ga sestavljali kitarist Steve Vai (ex-Alcatrazz, ex-Whitesnake), basist Billy Sheehan (Mr. Big, The Winery Dogs) in bobnar Greg Bissonette (ex-Joe Satriani, Spinal Tap). Več podrobnosti zaenkrat ni znanih.

Omenjena trojica in klaviaturist Brett Tuggle ter vokalist Michael Starr (Steel Panther) naj bi nastopila že konec novembra ob 30. obletnici izida albuma Eat 'Em And Smile v klubu Lucky Strike Live v Hollywoodu, kjer naj bi se jim kot nenapovedani gost pridružil tudi David Lee Roth. Do omenjenega koncerta žal ni prišlo, ker je požarna inšpekcija zaradi prekoračitve kapacitete zaprla klub le nekaj minut pred pričetkom.

24. 11. 2015

Špekulacij o združitve originalne zasedbe Guns N' Roses zaenkrat še ni konec. Po najnovejših govoricah naj bi pri združitvi sodelovali le trije originalni člani, vokalist Axl Rose, kitarist Slash in basist Duff McKagan, katerim naj bi se zelo verjetno pridružili še klaviaturist Dizzy Reed, kitarist Richard Fortus in bobnar Frank Ferrer. Reed z Guns N' Roses sodeluje že od leta 1990 in ima v bistvu drugi najdaljši staž v skupini, takoj po Axlu, Fortus se je skupini pridružil leta 2001, Ferrer pa 2006. Slednja sta oba igrala tudi na zadnjem studijskem albumu Chinese Democracy iz leta 2008. Po eni strani to niti ne bi bilo naključje, saj sta Fortus in Ferrer še vedno člana trenutne zasedbe, medtem ko jo je kitarist Ron "Bumblefoot" Thai zapustil lani, D.J. Ashba pa je svoj odhod naznanil pred nekaj meseci. Če bodo fani Guns N' Roses takšen "reunion" tudi zares pozdravili z navdušenjem zaenkrat lahko samo ugibamo.

16. 11. 2015

Po nedavnem poročanju spletnega portala Dish Nation naj bi bilo le še vprašanje dni, ko se bo za svetovno turnejo ponovno združila originalna zasedba Guns N' Roses, ki naj bi svoj prvi koncert odigrala prihodnje leto na Portugalskem. Po njihovih insajderskih informacijah naj bi zagotovo sodelovali Axl Rose, Duff McKagan in Slash, zelo verjetno tudi kitarist Izzy Stradlin, ni pa še jasno, ali se bo na bobnarskem stolčku znašel Steven Adler ali Matt Sorum. Kmalu zatem se je na svoji Facebook strani oglasila nekdanja managerka skupine Vicky Hamilton, ki naj bi ji Slash zagotovil, da do združitve ne bo prišlo. Po drugi strani pa je Nikki Sixx, basist skupin Mötley Crüe in Sixx A.M., samozavestno pokomentiral, da vsi vemo, da se bo zgodilo. Zaenkrat nam torej ne preostane drugega, kot da počakamo, kako se bo ta zgodba tudi zares razpletla.

26. 5. 2014
Po tem, ko je legendarne švicarske thrasherje Coroner februarja zapustil bobnar Marky Edelmann, je band vneto iskal njegovo zamenjavo. Le-to so nedavno tudi dobili v podobi bobnarja Diega Rapacchiettija, ki se je predhodno kalil v zasedbah 69 Chambers, Paganini, Venturia in drugih. /J.G./

Avtor: Gorjanec
13. 2. 2014
Zasedbo Coroner zapušča bobnar Marky Edelmann. Band bo nadaljeval delo z zaenkrat še neznanim bobnarjem. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
4. 8. 2013
Letošnji Wacken Open Air je končan, ker pa je drugo leto 25. obletnica festivala, organizatorji načrtujejo veliko posebnih koncertov. Prvi izmed potrjenih bandov so: Amon Amarth, Apocalyptica (ekskluzivno z orkestrom), Arch Enemy, Avantasia (edini festivalski koncert v Nemčiji 2014), Behemoth, Children Of Bodom, Emperor (special reunion show), Iced Earth, King Diamond, Kreator, Prong in Schandmaul. Glede na začetek, se prihodnje leto obeta obletnici primeren izbor zasedb! /T.U./

Avtorica: Tina Urek
29. 4. 2013
Xentrix so novi potrjeni headlinerji za festival Underwall, ki se bo odvijal 27. in 28. junija v Zadru. Na oder bodo stopili v petek, njihov nastop pa bo prvi festivalski po reunionu. /P.G./

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška