Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
23. 11. 2023

Kot smo že poročali, so se angleški veterani Saxon poleti zaprli v studio in začeli pripravljati material za nov dolgometražec, zdaj pa so gospodje obelodanili naslov in datum izida. Album z naslovom Hell, Fire And Damnation bo izšel 19. januarja naslednje leto pri založbi Silver Lining Music, pri kateri ga že lahko prednaročite, spodaj pa si lahko ogledate video za naslovni komad plošče. Tracklista:

The Prophecy
Hell, Fire And Damnation
Madame Guillotine
Fire And Steel
There’s Something In Roswell
Kubla Khan And The Merchant Of Venice
Pirates Of The Airwaves
1066
Witches Of Salem
Super Charger

21. 7. 2023

Kanadski alternativni metal band Salem Trials iz Ottawe je danes preko Seek&Strike izdal EP z naslovom Nocturnal Creation, hkrati pa objavil video za komad Never Ending, ki si ga lahko ogledate spodaj.

30. 6. 2023

Ameriški black/death metal heretiki Profanatica so pred kratkim razkrili nov komad z naslovom Take Up the Cross. Gre za drugi komad s prihajajočega albuma Crux Simplex, ki bo 22. septembra  izšel pri Season of Mist Underground Activists. Prinaša naslednje komade:

Condemned to Unholy Death
Take Up the Cross
The First Fall
Meeting of a Whore
Compelled by Romans
Wipe the Fucking Face of Jesus
The Second Fall
Cunts of Jerusalem
The Third Fall
Division of Robes

28. 11. 2022

Finski thrasherji Hexing so posneli video za komad Burn This City z letošnjega prvenca Welcome to Salem.

6. 10. 2022

Blackened hardcore/crust zasedba SHIV je v petek izdala prvenec Izhod, ki ga lahko preverite in kupite na Bandcampu. H komadu Temni bori je vokal prispeval Matic Medja, solo v komadu V krhanju nožev pa Marko Kocjančič. Na albumu je tudi ena priredba, in sicer komad Sabazios od pionirjev obalnega thrash metala Salem, ki so delovali v drugi polovici osemdesetih let.

Člani SHIV so:
Enej Demirović – bobni
Jaka Pšaker – baskitara
Jan Urbanc – kitara/vokal

22. 9. 2022

Avstrijska metal, rock, industrial, crossover zasedba Watch Them Fail je posnela besedilni video za svoj drugi single Salem. Ta je del prvenca Hybris, ki naj bi izšel letošnjo jesen.

27. 5. 2022

Finci Hexing so objavili video za Welcome to Salem, naslovni komad svežega prvenca.

24. 12. 2021

Ameriški rockerji Salem's Bend so objavili videospot za skladbo Show Me The Witch z aktualnega albuma z naslovom Supercluster, izdanega spomladi 2019 za založbo Ripple Music.

18. 11. 2021

Italijanski heavy stoner kvartet Tenebra, v katerem sodelujejo vokalistka Silvia, basist Claudio, bobnar Mesca in kitarist Emilio, predstavlja videospot za prvi single Cracked Path z najnovejšega EP-ja What We Do Is Sacred, ki je izšel pretekli petek pri založbi New Heavy Sounds.

Tracklista je sledeča:
Cracked Path (EP version)
Hard Luck
Primitive Man (priredba Jerusalem)

9. 2. 2021

Slovenski heavy metalci SkyEye so objavili live video za skladbo Jerusalem s svojega prvenca Digital God, ki pa naj bi že junija letos dobil naslednika z naslovom Soldiers of Light.

22. 1. 2021

Poljska pagan black metal skupina Varmia predstavlja videospot za pesem Upperan, s katerim napovedujejo album s pomenljivim naslovom bal Lada. Video je bil posnet v živo na gradu v njihovi rodni pokrajini Warmiji. Album, ki bo izšel 12. marca pri založbi Salem Rose Music & M-Theory Audio, lahko že naročite prek te povezave.

Avtorica: Tina Novaković
14. 7. 2020

Kalifornijski psihedelični heavy rock trio Mountain Tamer je objavil skladbo Warlock, prvi single z novega studijskega albuma Psychosis Ritual, ki bo izšel 25. septembra pri založbi Heavy Psych Sounds.

Prihajajoči album skupine, v kateri sodelujejo Andru Hall (kitara, vokal), Casey Garcia (bobni) in David Teget (bas), je posnel in zmiksal kitarist Robert Parker iz Salem's Bend, medtem ko je bil za mastering zadolžen Mike Tarsia (High Reeper, Black Rainbows).

23. 5. 2019

Ameriška stoner/doom/sludge zasedba Mother Iron Horse iz Salema v zvezni državi Massachusetts je konec prejšnjega tedna pri založbi Electric Valley Records svoj debitantski album The Lesser Key, kateremu lahko prisluhnete na tej povezavi.

6. 2. 2019

Tukaj lahko prisluhnete novemu komadu zasedbe Misery Index, ki se nahaja na prihajajočem albumu z naslovom Rituals Of Power. Poleg The Choir Invisible bodo na ploščku še sledeči komadi:
Universal Untruths
Decline And Fall
The Choir Invisible
New Salem
Hammering The Nails 
Rituals Of Power 
They Always Come Back 
I Disavow 
Naysayer

Avtorica: Tina Urek
13. 12. 2018

Misery Index so objavili videospot za komad New Salem, ki se nahaja na prihajajočem albumu. Rituals Of Power bo izšel 8. marca pri založbi Season Of Mist.

Avtorica: Tina Urek
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška