Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
14. 3. 2024

Medvoški heavy metalci Metalsteel so objavili nov koncertni videospot za balado Topla je smrt. Posnetek je nastal na lanskoletnem praznovanju 20. obletnice izida prvenca Usoda in 18. obletnici izida plošče Taste The Sin, kjer je za mikrofon po dolgem času poprijel tudi Alex Škofljanec. Metalsteel bodo ta vikend nastopili tudi na 25. obletnici Paranoida. Ali bodo tudi tokrat za obiskovalce pripravili kaj posebnega, pa se boste lahko prepričali že jutri na Metelkovi.

Avtorica fotografije je Dominika Torkar.

1. 2. 2024

Medvoški heavy metalci Metalsteel predstavljajo najnovejši live video za komad Moram naprej (M.A.S.H.), ki ga je skupaj z bandom odpel Jan Leščanec (Skyeye). Komad najdete na bandovi zadnji plošči Spomenik, video pa je nastal oktobra lani ob praznovanju 20. obletnice izida prvenca Usoda in 18. obletnici izida plošče Taste The Sin.

Avtorica fotografije je Dominika Torkar.

29. 11. 2023

Legende thrash metala Sacred Reich, ki smo jih v začetku meseca s prav tako legendarnimi Death Angel lahko v živo videli v ljubljanski Cvetličarni, sporočajo, da se bodo aprila naslednje leto odpravili v studio, kjer naj bi posneli nov album, ki bo nasledil leta 2019 izdan plošček Awakening. Več informacij sledi.

Avtorica fotografije je Dominika Torkar.

22. 11. 2023

Kot smo že poročali, je Kiko Loureiro zaradi osebnih zadel bil primoran izpustiti del turneje z Megadeth. Sedaj pa iz tabora velikanov thrash metala sporočajo, da bodo zaradi nastale situacije glasbeno pot nadaljevali z Teemujem Mäntysaarijem, ki je na pretekli turneji zamenjal Kika. Uradno izjavo Davea Mustaina lahko preberete tukaj.

Avtorica fotografije je Dominika Torkar.

23. 8. 2023

Legende heavy metala Saxon so začele s snemanjem novega dolgometražca. Še neimenovan album, ki bo nasledil leta 2022 izdano ploščo Carpe Diem, naj bi luč sveta ugledal v začetku naslednjega leta.

Avtorica fotografije je Dominika Torkar.

16. 8. 2023

Alice Cooper pred izidom albuma Road, ki bo luč sveta ugledal 25. avgusta, objavlja še en single. Tokrat gre za komad Welcome To The Show.

Avtorica fotografije je Dominika Torkar.

10. 8. 2023

Nemška simfonična metal zasedba Leaves' Eyes sporoča, da naj bi naslednje leto luč sveta ugledal njen nov dolgometražec. Nedavno je band na festivalu Wacken Open Air predstavil novo skladbo Forged By Fire, več novic sledi kmalu.

Avtorica fotografije je Dominika Torkar.

28. 6. 2023

Heavy metal legende W.A.S.P., ki smo jih lahko pred nedavnim ujeli na enem izmed naših odrov, sporočajo, da bo nov album luč sveta ugledal poleti naslednje leto. To je pred kratkim v intervjuju za radijsko oddajo The Five Count radio show potrdil vodja zasedbe Blackie Lawless.

»From the time the U.S. tour ended [last December], we went straight back in the studio and we were working really hard to try to get it ready for August of this year, but it's just not gonna happen. It's one of those kinds of things that… I think we've got a big fish on the hook, and I don't wanna let it go before it's ready. I was talking to the guy that does the mixing for our records yesterday, and he asked me what I thought. And I said the best I could tell him would be spring of next year that we'll be ready for him. So if he starts in the spring, that means the soonest it would be ready would be summer.« 

Avtorica fotografije: Dominika Torkar.

28. 4. 2023

Radenška hard rock/heavy metal zasedba Einschlog bo v četrtek 8. junija nastopila v ljubljanskem Orto Baru. Na pobudo domačinov bo organizirala avtobusni prevoz na koncert in nazaj, ki skupaj z vstopnico znaša 25 EUR. Prijave zbirajo do torka 2. maja. Za več informacij glejte objavo na Facebooku.

9. 3. 2023

Kot kaže, se kitaristka Nita Strauss vrača k Aliceu Coopru. Kot smo poročali, je Nita lansko leto zapustila band kultnega rockerja, zdaj pa je Alice naznanil, da se Nita vrača in bo že nastopila na letošnji turneji, ki se začne aprila.

Foto: Dominika Torkar

22. 7. 2022

Od tega torka dalje lahko na Bandcampu naročite Album Lotus od Within Destruction. Na priloženi fotografiji pa lahko preverite naslovnico, ki jo je ustvaril Pedram Mohammadi.

13. 7. 2022

Kitaristka Nita Strauss je sporočila, da zapušča kultnega shock rockerja Alicea Coopra, s katerim je sodelovala od leta 2014. Med drugim je Nita odpovedala tudi vse poletne festivalske nastope s svojim solo projektom.

Foto: Dominika Torkar

4. 3. 2022

Black metalci Dark Funeral predstavljajo še tretji single s prihajajočega albuma We Are The Apocalypse. Torkat gre za skladbo Leviathan, za katero so posneli tudi videospot. Izid albuma je napovedan za 18. marec.

15. 2. 2022

Domači heavy metal zasedbi Hangar 55 sta se pridružila Gregor »Šujo« Torkar (Cyclöne, Tomcat) in Anže »Anžk« Čuk (Cyclöne, Outsiders, Retro kult). Zasedba trenutno snema svoj drugi album z naslovom Asylum, za katerega je bobne posnel Aleš Korošec (Sarcasm, Use Less), ki se je Hangar 55 pridružil marca 2020.

Za pokušino predstavljajo demo posnetek enega od komadov pred studijsko izvedbo:

16. 4. 2021

Organizatorji festivala Roadburn so se letos odločili dogodek preseliti na splet, in sicer ga lahko še danes in jutri spremljate brezplačno na strani Roadburn Redux, po želji pa lahko organizatorjem namenite prostovoljen prispevek.

Predstavitvi letošnje izvedbe festivala lahko prisluhnete tukaj. Posnetki bodo na voljo za ogled do torka.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška