VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
26. 4. 2024

Avstralski progresivni metalci Teramaze predstavljajo video za prvi single Standing Ovation s prihajajočega albuma Eli – A Wonderful Fall From Grace, katerega izid je napovedan za 24. maj pri založbi Wells Music.

26. 4. 2024

Švedski power metalci Hammerfall bodo 9. avgusta pri Nuclear Blast Records izdali trinajsti dolgometražec z naslovom Avenge The Fallen. V pokušino pa ponujajo video za komad Hail to the King.

26. 4. 2024

Založba Season Of Mist bo danes izdala šesti studijski album ameriških sludge metalcev Black Tusk, ki nosi naslov The Way Forward in mu lahko prisluhnete tukaj.

26. 4. 2024

Darkthrone predstavljata besedilni video za pesem The Bird People of Nordland z njunega že 21. albuma It Beckons Us All, ki ga bo danes izdala založba Peaceville Records.

26. 4. 2024

Simfonična metal/alternativna rock zasedba Ad Infinitum iz Švice predstavlja videospot za single Outer Space, ki ga je včeraj izdala pri Napalm Records.

26. 4. 2024

Ameriški death metalci 200 Stab Wounds predstavljajo videospot za komad Hands of Eternity. Z njim napovedujejo drugi studijski album Manual Manic Procedures, ki ga bodo izdali 28. junija pri založbi Metal Blade. Album prinaša komade:

Hands of Eternity
Gross Abuse
Manual Manic Procedures
Release the Stench
Led to the Chamber / Liquified
Flesh from Within
Defiled Gestation
Ride the Flatline
Parricide

26. 4. 2024

Kitarist/vokalist Shelby Lermo (Ulthar, Human Corpse Abuse, ex-Vastum) in bobnar Jason Bursese (Black Fucking Cancer) predstavljata nov projekt Thanatotherion, ki je nadaljevanje Shelbyjevega projekta Naughtskeid. Led sta prebila s komadom Nuclear Womb z albuma Alienation Manifesto, ki bo izšel 7. junija pri založbi I, Voidhanger Records in obsega komade:

Red Cathedral
The Raven and the Box of Stars
Orb
Wilczyca
Nuclear Womb
Lament
Codex Crepusculum

26. 4. 2024

Disonantna/ekstremna pank zasedba Slugpit iz Ljubljane bo 15. maja izdala debitantski EP Mentally Unengaged, za katerega je produkcijo, miks in mastering opravil Anže Čanžek, naslovnico EP-ja pa je naslikal Sant V. Schreiber. Bandov logo je oblikoval Chris Kiesling (Misanthropic-Art).

Band bo prvi komad razkril v sredo ob 23. uri v oddaji Desadovnjak na Radiu Študent. EP Mentally Unengaged prinaša komade:

Goat Obliteration Machine
Scum
Sonic Eradication
Machete Carnage
Phantasmal Fist
Sentient Gas

Avtorica fotografije: Ronja Matijevec Jerman

26. 4. 2024

Francoski black metalci Incipient Chaos so objavili besedilni video za komad Ominous Acid s samonaslovljenega prvenca, ki ga bodo 7. junija izdali pri I, Voidhanger Records. Tracklista:

Sever the Oracle
The Apex
The Fire that Devours the Soul and Flesh
Crumbling Bones
Ominous Acid
Dragged Back to the Abyss
All Is Lost, All Is Found

25. 4. 2024

Finci Battle Beast z live videospotom za pesem Master of Illusion spominjajo na aktualni album Circus of Doom iz leta 2022.

25. 4. 2024

Ameriška tehnična death metal/deathcore zasedba Cognitive je z videospotom za pesem A Pact Unholy napovedala peti album Abhorrence. Ta bo izšel 17. maja pri Metal Blade Records in bo prinesel deset komadov:

Abhorrence
Insidious
A Pact Unholy
Ivory Tower
As the Light Fades
Savor the Suffering
Containment Breach
Rorschach
Lunar Psychopathy
Cold Dead Hands

25. 4. 2024

Nemški stonerji Grand Massive so posneli videospot za pesem Those from the Shadows, ki je del prihajajočega EP-ja z naslovom Houses of the Unholy. Tracklista:

Those from the Shadows
Unwritten Prophecy
The Last Mountain
Call of Demons
Jump in the Fire

25. 4. 2024

Španski thrasherji Holycide, ki jih vodi Dave Rotten od Avulsed, so razkrili prvi komad s prihajajočega albuma Towards Idiocracy. Gre za A.I. Supremacy, ki bo skupaj z ostalimi izšel 6. junija pri Xtreem Music. Tracklista:

A.I. Supremacy
Towards Idiocracy
Remote Control
Lie is the New Truth
Power Corrupts
Technophobia
Angry for Nothing
Chemical Dependency (Atrophy cover)
Pleased to Be Deceived
Flamethrower 'em All

25. 4. 2024

Finski death metalci Post Pulse so objavili videospot za komad My Hate Runs Blood Red, ki je del prihajajočega albuma Return to the Halls. Plošček bo izšel 31. maja.

25. 4. 2024

… 8.511 EUR! Končno lahko z vami delimo vest, na katero smo pri Paranoidu izjemno ponosni. Iz srca se zahvaljujemo vsem, ki ste ob naši 25. obletnici podprli nas in društvo Rdeči noski, pomagali izpeljati dvodnevno praznovanje, poskrbeli za prodajo vstopnic, nastopili (nekateri tudi večkrat) in se z nami podružili na odličnih koncertih ter pokazali, da zna naša skupnost stopiti skupaj za dober namen.

Tukaj je še izjava društva Rdeči noski:

»Iz dna srca se zahvaljujemo Paranoid Metal Webzine, Veseli Dihurčki (Dirty Skunks) in vsem, ki ste z organizacijo, nastopi in udeležbo pripomogli k uspešnemu praznovanju 25. svečke Paranoida.

Z zbranimi sredstvi v višini 8.511 EUR ste nas podprli pri širitvi poslanstva rdečega nosu!

Vaša dobrodelnost bo otrokom v bolnišnici omogočila, da ne glede na to, kaj se dogaja z njimi in okoli njih, preživljajo dneve v veselju. Hvala vam za to!

Skupaj gradimo bolj zdravo in nasmejano družbo!
«

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana