Na današnji dan
2003
Anthrax izdajo svoj deveti album We've Come For You All
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NOVICE

27. 5. 2022

Radio Študent si je izboril pomembno zmago

Radio Študent je pri ustanovitelju ŠOU-u dosegel uskladitev ustanovitvenega akta z zakonom o nevladnih organizacijah in si zagotovil delno financiranje iz proračuna. Pri Radiu Študent so objavili naslednjo izjavo:

»Včeraj se je po 62 dneh zaključila 11. redna seja študentskega zbora ŠOU. Poslanci in poslanke so potrdili predlagano spremembno akta o ustanovitvi, ki Radiu Študent omogoča, da ohrani status nevladne organizacije v javnem interesu in pridobiva nujna sredstva za svoje nadaljnje delovanje. Študentski in širši javnosti ter institucijam in posameznikom se zahvaljujemo za podporo. Zahvaljujemo se tudi poslankam in poslancem, ki so očitno prepoznali nujnost spremembe akta in s tem tudi pomen Radia Študent v slovenski medijski krajini.

Istega večera se je zgodila tudi 12. redna seja, na kateri je potekalo prvo branje finančnega načrta za leto 2022. Po trenutno predlagani postavki naj bi Radio Študent od svoje ustanoviteljice prejel 120.000 €, kar pomeni vrnitev na raven financiranja pred lanskoletnim rezom. Vseeno pa je treba spomniti, da je znesek 120.000 € pravzaprav rezultat desetletnega nižanja sredstev Radiu na račun vlaganja v druge zavode, zlasti Študentski kampus. Še leta 2019 je Radio namreč prejel 152.000 €, leta 2012, sredi finančne krize, pa kar 230.000 €. Zato pozdravljamo opustitev poskuskov uničenja, a obenem poslanke in poslance pozivamo k ponovnemu premisleku o višini postavke, sploh spričo prihajajoče inflacije in vsesplošne rasti stroškov, s katero je tudi direktor ŠOU, Andrej Klasinc, prav na včerajšnji seji utemeljeval dvig nekaterih drugih postavk v finančnem načrtu.

Tako se bomo v naslednjih tednih osredotočili na letošnji proračun ŠOU in postavko za RŠ v njem, seveda pa ne smemo pozabiti na dolgoročno preživetje in prosperiranje našega radia v supervolilnem letu – tudi študentskem! – in naprej. Na nove zmage!«

O zadevi je izčrpno poročal tudi portal MMC.

SORODNE VSEBINE:
KONCERTI & FESTIVALI
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
7. 5. 2024
Moonshine Oversight
Dvorana Gustaf Pekarna, Maribor
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna
9. 5. 2024
Acid Mammoth, Old Night, Lord Drunkalot
Omladinski Kulturni Centar Palach, Reka, Hrvaška
9. 5. 2024
RŠ praznuje 55 let: The Canyon Observer, Širom, Etceteral: duo, Haloban
Kino Šiška, Ljubljana