Na današnji dan
1999
Black Label Society izdajo prvenec Sonic Brew
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
16. 12. 2020

Aborted so se skupaj z Benighted, Hideous Divinity, The Acacia Strain, Fleddy Melculy ter Cult Of Lilith združili v Hell Over Europe 4 Tour. Pod okriljem Dirty Skunks pa se bo karavana 13. 10. 2021 ustavila tudi v ljubljanskem Orto Baru, a takrat brez Hideous Divinity ter Cult Of Lilith. Vse informacije o dogodku že lahko najdete na tej povezavi.

Avtorica: Tina Urek
15. 6. 2020

Pretekli petek je bil metalsko zelo pester, saj je prinesel kar nekaj novih izdaj. Med njimi so bili tudi The Acacia Strain, ki so izdali nov single Y in obenem najavili izid dolgometražca. Na digitalnem singlu se nahajata komada One Thousand Painful Stings in Earth Will Become Death. Njihov osmi studijski album Slow Decay pa bo izšel 24. julija pri Rise Records in prinesel sledeče komade:

Feed A Pigeon Breed A Rat
Crippling Poison
Seeing God (feat. Aaron Heard)
Solace And Serenity
The Lucid Dream (feat. Jess Nyx)
I Breathed In The Smoke Deeply It Tasted Like Death And I Smiled (feat. Zach Hatfield)
Crossgates
Inverted Person
Chhinnamasta
One Thousand Painful Stings (feat. Courtney LaPlante)
Birds Of Paradise, Birds Of Prey
Earth Will Become Death

Avtorica: Tina Urek
9. 7. 2019

Vodilna avstralska deathcore zasedba Thy Art Is Murder je posnela videospot za novi single Make America Hate Again s petega studijskega albuma z naslovom Human Target, ki bo izšel 26. julija pri založbi Nuclear Blast. Na albumu se prvič predstavi novi bobnar Jesse Beahler (ex-Black Crown Initiate, ex-Jungle Rot), ki se je skupini pridružil v začetku letošnjega leta. Za produkcijo je bil ponovno zadolžen Will Putney (Aversions Crown, For Today, The Acacia Strain, Fit For An Autopsy).

Human Target ponuja sledeče skladbe:
Human Target
New Gods
Death Squad Anthem
Make America Hate Again
Eternal Suffering
Welcome Oblivion
Atonement
Voyeurs Into Death
Eye For An Eye
Chemical Christ

8. 12. 2017

Harm's Way predstavljajo skladbo Human Carrying Capacity s četrtega studijskega albuma z naslovom Posthuman, ki bo izšel 9. februarja pri založbi Metal Blade Records. Album je produciral Will Putney, kitarist ameriške deathcore zasedbe Fit For An Autopsy, sicer pa poznan po svojem delu s skupinami, kot so Body Count, Thy Art Is Murder, For Today, The Acacia Strain in Miss May I.

7. 9. 2017

Ameriška metalcore zasedba Stray From The Path je objavila videospot za naslovno skladbo novega studijskega albuma Only Death Is Real, ki bo izšel jutri pri založbi Sumerian Records. Za snemanje, produkcijo, miks in mastering je zopet poskrbel preverjeni Will Putney (Body Count, Thy Art Is Murder, For Today, The Acacia Strain, Miss May I) ob pomoči Jesseja Barnetta iz skupine Stick To Your Guns, medtem ko na albumu gostujejo tudi Keith Buckley (Every Time I Die, The Damned Things), Bryan Garris (Knocked Loose) in hip-hoper Vinnie Paz (Jedi Mind Tricks).

Tracklista je sledeča:
The Opening Move
Loudest In The Room
Goodnight Alt-Right
Let's Make A Deal
They Always Take The Guru
Plead The Fifth
Strange Fiction (feat. Keith Buckley)
All Day & A Night (feat. Bryan Garris)
The House Always Wins (feat. Vinnie Paz)
Only Death Is Real

6. 7. 2017

Ameriška deathcore zasedba The Acacia Strain je konec prejšnjega tedna pri založbi Rise Records izdala svoj osmi studijski album z naslovom Gravebloom.

Tracklista je sledeča:
Worthless
Plague Doctor
Bitter Pill
Big Sleep
Gravebloom
Abyssal Depths
Model Citizen
Calloused Mouth
Dark Harvest
Walled City
Cold Gloom

6. 2. 2017

Metalizirana hardcore zasedba First Blood iz San Francisca bo v petek pri založbi Pure Noise Records izdala novi studijski album z naslovom Rules, ki mu lahko v celoti že prisluhnete na tej povezavi. To je prvi album skupine v zadnjih sedmih letih, za produkcijo pa je poskrbel izkušeni Will Putney (Body Count, For Today, The Acacia Strain, Thy Art Is Murder, Miss May I, Upon A Burning Body).

12. 8. 2016

Fit For An Autopsy so objavili besedilni video za skladbo Flatlining s trojnega split albuma s skupinama The Acacia Strain in Thy Art Is Murder z naslovom The Depression Sessions, ki bo izide danes pri založbi Rise Records.

4. 8. 2016

The Acacia Strain so objavili skladbo Sensory Deprivation s prihajajočega trojnega split albuma s skupinama Thy Art Is Murder in Fit For An Autopsy z naslovom The Depression Sessions, ki bo izšel 12. avgusta pri založbi Rise Records. Tracklista je sledeča:
Thy Art Is Murder - They Will Know Another
The Acacia Strain - Sensory Deprivation
Fit For An Autopsy - Flatlining
Thy Art Is Murder - Du Hast (priredba Rammstein)
The Acacia Strain - Black Hole Sun (priredba Soundgarden)
Fit For An Autopsy - The Perfect Drug (priredba Nine Inch Nails)

27. 11. 2015

Metalcore zasedba Kublai Khan iz Texasa predstavlja novo skladbo Still Here, v kateri sodejuje tudi Vincent Bennett iz skupine The Acacia Strain. Omenjena skladba se nahaja na novem albumu z naslovom New Strength, ki bo izšel danes pri založbi Artery Recordings.

10. 10. 2012
The Acacia Strain so na portalu Lambgoat.com v celoti objavili najnovejši album Death Is The Only Mortal, ki je včeraj izšel pri založbi Rise Records. /B.B./

26. 9. 2012
The Acacia Strain predstavljajo novo skladbo The Mouth Of The River s prihajajočega albuma Death Is The Only Mortal, ki bo 9. oktobra izšel pri založbi Rise Records. /B.B./

24. 9. 2012
The Acacia Strain so v javnost poslali trailer prihajajočega albuma Death Is The Only Mortal, ki izide 9. oktobra pri založbi Rise Records. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
19. 9. 2012
Na prihajajoči evropski turneji, imenovani EMP Persistence Tour 2013, ki se bo odvijala v začetku januarja prihodnje leto, bodo sodelovale skupine Hatebreed, Agnostic Front, H2O, Neaera in The Acacia Strain, trenutno pa čakajo še zadnjo potrditev. /B.B./

10. 9. 2012
The Acacia Strain so objavili novo skladbo Victims Of The Cave s prihajajočega albuma Death Is The Only Mortal, ki bo 9, oktobra izšel pri Rise Records. /B.B./

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
4. 5. 2024
Metal Klavnica LXII: Attitudes To Human Extinction, Dark Sphere, Taste Of Plague
MIKK, Murska Sobota
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna