Na današnji dan
1984
Mötley Crüe predstavijo single Too Young to Fall in Love
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
22. 11. 2023

V začetku oktobra smo poročali o ciklu 19 tribute skupin, ki bodo obiskale Orto Bar do aprila naslednjega leta. Trenutno je nastopila že skoraj polovica napovedanih bandov, cikel nastopov pa se nadaljuje že to soboto, in sicer s Kiss tribute bandom:

25. 11. 2023 Black Diamonds (Kiss Tribute Band)
02. 12. 2023 Iron Curtain (Iron Maiden Tribute)
08. 12. 2023 Eurosmith (Aerosmith Tribute)
09. 12. 2023 Mamaskin (Maneskin Tribute)
23. 12. 2023 Supergarden (Soundgarden Tribute)
27. 01. 2024 The Legacy Of Motörhead (Motörhead Tribute)

16. 11. 2022

Francozi Black Hole so objavlili single z naslovom Chasing The Kraken. Komad lahko najdete na zadnji izdaji z naslovom Whirlwind of Mad Men, ki je izšla 11. novembra in poleg omenjenega komada zajema še naslednje:

Chasing The Kraken
Walking With The Devil
Dark Horizon
Whirlwind of Mad Men
Legend of Justine
My Precious Dream
Never Surrender
Breaking The Rules
Line of Sight
My Friend
Deliverance
No Return
Fear of the Dark (Iron Maiden cover)
Dream On (Aerosmith cover)

20. 4. 2020

BPMD so objavili videospot za predelavo Aerosmith klasike Toys In The Attic. Gre za prvi single z njihovega debitantskega albuma z naslovom American Made, ki bo izšel 12. junija pri založbi Napalm Records.

26. 6. 2019

Hollywood Vampires so objavili promo video, v katerem Johnny Depp, Alice Cooper in Joe Perry govorijo o svojem novem albumu Rise, ki je izšel pretekli konec tedna pri založbi earMusic.

21. 5. 2019

Hollywood Vampires predstavljajo koncertni video za skladbo The Boogieman Surprise z drugega studijskega albuma z naslovom Rise, ki bo izšel 21. junija pri založbi earMusic.

23. 4. 2019

Superskupina Hollywood Vampires, v kateri so moči združili rock'n'roll legenda Joe Perry (Aerosmith), hollywoodski superzvezdnik Johnny Depp in shock rock ikona Alice Cooper, se vrača z drugim albumom z naslovom Rise, ki bo izšel 21. junija pri založbi earMUSIC. Za razliko od prvenca novi album ponuja predvsem avtorske skladbe, medtem ko so tokrat posneli le tri priredbe. Na tej povezavi si lahko za pokušino že ogledate besedilni video za skladbo Who's Laughing Now.

Rise prinaša sledeče skladbe:
I Want My Now
Good People Are Hard To Find
Who's Laughing Now
How The Glass Fell
The Boogieman Surprise
Welcome To Bushwackers (feat. Jeff Beck & John Waters)
The Wrong Bandage
You Can't Put Your Arms Around A Memory (orig. Johnny Thunder)
Git From Round Me
Heroes (orig. David Bowie)
A Pitiful Beauty
New Threat
Mr. Spider
We Gotta Rise
People Who Died (orig. Jim Carroll Band)
Congratulations

10. 4. 2018

Pri založbi Escape Music je nedavno posthumno izšel drugi studijski album ameriške zasedbe Salty Dog z naslovom Lost Treasure, ki prinaša naslednje skladbe:
Damed If I Do
I Need More
Walk Softly
Open Sezme
Mission On A Hill
All That Glitters
Woman Scorned
Honeysuckle Wind
Didju
Old Fashioned Love
When Fools Rush In

Salty Dog so bili hard rock zasedba iz Los Angelesa, ustanovljena konec 1986. Skupina je nastala pod vplivi Led Zeppelin in Aerosmith, predvsem vokalno pa se je precej naslanjala tudi na blues. Leta 1990 so izdali izredno dobro sprejeti prvenec Every Dog Has Its Day in vse je že kazalo na veliki preboj, ki pa se potem nikoli ni zgodil. Z medijskim vzponom grunge gibanja so Salty Dog konec leta 1991 povsem izginili s scene in utonili v pozabo.

6. 4. 2017

V 62. letu starosti je preminil Paul O'Neill, producent, komponist in pisec besedil skupine Savatage ter kitarist, komponist, producent, pisec besedil in vodja projekta Trans-Siberian Orchestra. Sodeloval je tudi z Aerosmith, Badlands in Metal Church.

27. 1. 2017

Mastodon so pravkar objavili single Sultan's Curse s sedmega studijskega albuma z naslovom Emperor Of Sand, ki bo izšel 31. marca pri založbi Reprise Records. Novi album je produciral Brendan O'Brien (Aerosmith, Soundgarden, Korn, Pearl Jam, Rage Against The Machine), s katerim so sodelovali že na albumu Crack The Skye iz leta 2009.

Tracklista je sledeča:
Sultan's Curse
Show Yourself
Precious Stones
Steambreather
Roots Remain
Word To The Wise
Ancient Kingdom
Clandestiny
Andromeda
Scorpion Breath
Jaguar God

28. 6. 2016

Airbourne bodo jeseni pri založbi Spinefarm Records izdali svoj četrti studijski album z naslovom Breakin’ Outta Hell. Za produkcijo je bil zadolžen Bob Marlette (Ozzy Osbourne, Rob Zombie, Black Stone Cherry), s katerim so sodelovali že na debitantskem albumu Runnin’ Wild iz leta 2007, medtem ko je za snemanje in miks poskrbel prav tako izkušeni Mike Fraser (Aerosmith, Van Halen, Metallica).

15. 4. 2016

BulletBoys so podpisali za založbo Frontiers Music, pri kateri nameravajo konec leta izdati tudi svoj novi studijski album.

Skupina je nastala na vrhuncu hard rock dogajanja v Los Angelesu leta 1988. V nasprotju z mnogimi drugimi protagonisti iz tistega časa, so bili bolj fuzija hard rocka in bluesa, kot pa čisti hair metal. Številne primerjave z Aerosmith in še posebej Van Halen so jim prinesle precej zanimanja s strani glasbene industrije in tudi podpis prve pogodbe z veliko založbo. Kljub izjemnemu talentu se jim ni nikoli uspelo prebiti med največje, vendar so bili BulletBoys na sceni prisotni ves čas, preživeli grunge invazijo v 90-ih in do sedaj nanizali osem studijskih albumov. Zasedbo trenutno sestavljajo Marq Torien (vokal, solo kitara), Nick Rozz (ritem in solo kitara), Chad MacDonald (bas) in Shawn Duncan (bobni).

26. 2. 2016

Pri založbi Deadline Music bo danes izšla kompilacija pokojnega Janija Lanea z naslovom Catch A Falling Star, na kateri je zajeto pevčevo obdobje po njegovem odhodu iz Warrant leta 2004. Na albumu so zbrane priredbe nekaterih skupin, kot so Cheap Trick, Bon Jovi, Def Leppard in Led Zeppelin, medtem ko so se mu kot gostje pridružili tudi Jake E. Lee (Red Dragon Cartel, ex-Badlands, ex-Ozzy Osbourne), Chris Holmes (Mean Man, ex-W.A.S.P.), Ryan Roxie (Alice Cooper) in Eric Turner (Warrant).

Tracklista je sledeča:
I Want You To Want Me (priredba Cheap Trick)
Panama (priredba Van Halen)
Photograph (priredba Def Leppard)
The Ocean (priredba Led Zeppelin)
Doctor, Doctor (priredba UFO)
Electric Eye (priredba Judas Priest)
Free For All (priredba Teda Nugenta)
No Surprize (priredba Aerosmith)
Lay Your Hands On Me (priredba Bon Jovi)

24. 2. 2016

BlackRain so objavili promo video za svoj peti studijski album z naslovom Released, ki bo izšel pri založbi UDR Music. Prihajajoči album je produciral legendarni Jack Douglas (Aerosmith, Alice Cooper, Cheap Trick, Montrose, Rough Cutt), medtem ko je za miks poskrbel Warren Huart (Aerosmith, Korn, Ace Frehley).

Francoski glamerji so lani posneli tudi videospot za prvi single z naslovom Back In Town, ki si ga lahko ogledate spodaj.

12. 11. 2015

Britanski rockerji The Cult z novim singlom Dark Energy napovedujejo svoj deseti studijski album z naslovom Hidden City, ki bo izšel 5. februarja pri založbi Cooking Vinyl. Album prinaša dvanajst novih avtorskih skladb, na producentski stolček pa je tokrat zopet sedel že preverjeni Bob Rock (Mötley Crüe, Metallica, Aerosmith, Skid Row). Tracklista je sledeča:
Dark Energy
No Love Lost
Dance The Night
In Blood
Birds Of Paradise
Hinterland
G O A T
Deeply Ordered Chaos
Avalanche Of Light
Lilies
Heathens
Sound And Fury

Ian Astbury in Billy Duffy sta tudi potrdila, da je basist Grant Fitzpatrick, ki je z njimi sodeloval že na zadnji turneji, sedaj postal tudi polnopravni član skupine.

16. 10. 2015

Kljub pričakovanjem, da bo Danzig svoj novi studijski album z naslovom Skeletons izdal pri založbi AFM Records, bo kot kaže le-ta 27. novembra izšel pri Nuclear Blast Records. V bistvu gre za album s priredbami skladb, ki so nanj velik vtis naredile med odraščanjem:
Devil's Angels (Dave Allan & The Arrows)
Satan (tema iz filma Satan's Sadists)
Let Yourself Go (Elvis Presley)
N.I.B. (Black Sabbath)
Lord Of The Thighs (Aerosmith)
Action Woman (The Litter / Nuggets)
Rough Boy (ZZ Top)
With A Girl Like You (The Troggs)
Find Somebody (The Rascals)
Crying In The Rain (The Everly Brothers)

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana