Na današnji dan
2003
Anthrax izdajo svoj deveti album We've Come For You All
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
28. 2. 2024

Black/crust metal zasedba Wormwitch in blackened death/thrash metal zasedba Sadistic Ritual sta za 22. marec pri Boris Records napovedali skupno izdajo z imenom Wormwitch and Sadistic Ritual. Ta prinaša šest pesmi:

Wormwitch – Weapons Against Despair
Wormwitch – Rayonnant Banners
Wormwitch – Spells of Tartarus
Sadistic Ritual – Obscurity's Stare
Sadistic Ritual – The Recusant
Sadistic Ritual – Reminiscence Unrealized

5. 1. 2024

Progresivni death metal duet Iapetus sporoča, da je podpisal pogodbo z založbo Willowtip Records. Band je trenutno v fazi priprave materiala za tretji album, spodaj pa lahko preberete izjavo banda ob začetku sodelovanja z novo založbo:

»We are honored, humbled, and thrilled to announce our partnership with Willowtip Records - to join their incomparable roster, both past and present, and to stand alongside so many incredible bands that we have long admired both as fans and peers.Willowtip is and has always been dedicated to pushing the boundaries of metal - to championing the off-beat and the unfamiliar - and so we feel resolutely at home beneath their legendary, ever-innovative banner. This partnership is, for us - and in so many ways - a perfect fit. We could not be more excited for the endeavors ahead.

Writing for our next album has been ongoing for years, and is still well underway - while it's still too far-off for specific details, we can promise that it will be our darkest record yet - an 80+ minute conceptual rumination on hopelessness, mortality, and meaning in an uncaring cosmos. More news will become available as the album progresses.

And, as always, our unending gratitude for the continual support of our fans across the globe - if you haven't already, check out some of our new, outstanding labelmates - An Abstract Illusion, Countless Skies, Hath, Slugdge, The Anchoret, and more!

Cheers, and Happy New Year!«

17. 11. 2023

Švedski folk/viking metalci From North bodo 24. novembra pri At Dawn Records izdali svoj drugi album Raven Banner, z omenjenega albuma pa v posluh ponujajo video za skladbo Järnvidja.

25. 9. 2023

Švedska melodična death metal zasedba Raven Banner je posnela besedilni video za naslovno pesem aktualnega albuma Rise Up Clan.

14. 8. 2023

Mlada melodična death metal zasedba Raven Banner je posnela besedilni video za pesem Raven's Call, ki je del prihajajočega albuma Rise Up Clan.

3. 7. 2023

Raven Banner so nova švedska melodična death metal zasedba, ki bo 1. septembra izdala svoj debitantski celovečerec z naslovom Rise Up Clan.

Prvenec, prvi pomemben mejnik zasedbe, je produciral Alexander Backlund (Soen, In Mourning, October Tide) v Fascination Street Studios, kjer je za miksing in mastering poskrbel svetovno znani producent Jens Bogren (Opeth, Sepultura, Kreator). Končni rezultat tega sodelovanja »je album, posvečen vikinškimi bojevnikomin in krvoločnim bogovom, ki so pripravljeni osvojiti srca metalskih navdušencev po vsem svetu.«

Poleg naslovnice je znan tudi seznam pesmi albuma:
Rise Up Clan
Never Yield
Sound The Horns
Beware The Fury
No Hero's Death
Thor's Anthem
Hordes Of Vikings
Gutbound
Raven's Call
Twilight of the Gods

26. 4. 2023

Norveški ekstremi metalci Bolverk, katerih članih med drugim prihajajo iz bandov, kot sta Ragnarok in Mork, napovedujejo svoj drugi album, ki bo nosil naslov Svarte sekunder in bo izšel 26. maja pri Wormholedeath Records. Tracklista:

Beastly Ways of Man
Jericho Trumpet
Banner of Ophidia
Mett av dage
Somber Soliloquy
Belphegor’s Hymn
Svarte sekunder
Obsidian Byzantium (bonus track)
The Bells are Ringing for You Now (bonus track)

15. 9. 2022

Iraška death/thrash metal zasedba Dark Phantom je objavila besedilni video za novo skladbo z naslovom Courtship Of Death. Gre za prvi single s prihajajočega albuma.

Zgodba metalcev Dark Phantom se je začela v Kirkuku v Iraku konec leta 2007. Prvotni namen je bil, da uresničijo svoje sanje v zahodni glasbi in opozorijo na katastrofalne razmere v mestu ter to prikažejo celotnemu svetu. Toda zaradi krize v Iraku stvari niso šle po načrtu, kar je zaradi njihove varnosti pripeljalo do očitnega zamika in sledilo je obdobje mirovanja. Počasi so ponovno pričeli z vajami in leta 2011 odigrali svoj prvi koncert, ki ga je navkljub nevarnosti in vsesplošnem nasprotovanju metal glasbi obiskalo zajetno število ljudi. Ko so se na prigovarjanje oboževalcev začeli pripravljati na drugi koncert, so jim teroristične skupine in njihovi zavezniki začeli groziti, da bodo zaprli vse strani banda na spletu, bili pa so tudi opozorjeni, naj prenehajo z vsemi svojimi aktivnostmi. Kljub vsemu jim je leta 2013 uspelo izdati studijski prvenec Nation Of Dogs, ki mu je nedavno sledil že omenjeni single.

Trenutno skupino sestavljajo Mir (bas, vokal), Murad Yaymz (kitara), Rebeen Hashim (kitara) in Mahmood Qasim (bobni).

6. 5. 2022

Nemci Neorite z besedilnim videom za skladbo Never Return Nowhere napovedujejo drugi album z naslovom Banner Of Defeat, ki bo izšel 27. maja pri založbi This Charming Man Records.

22. 3. 2022

Založba 20 Buck Spin je v petek na vseh fizičnih nosilcih zvoka izdala prvenec ameriške death/black metal zasedbe Savage Necromancy z naslovom Feathers Fall To Flames. Album je prvotno izšel lanskega avgusta v manjši nakladi prek Unpure Records in zajema naslednje komade:

Milenio de la crucifixion
Baptized in the Cum of the Goat
Conquest of Nazareth
Gibbous Moon of the Horned God
Storming the Gates of Heaven
Genocidal Frostfukk Terrorstorm
Black Metal Victory!
Unholy Banner of the Black Tower
Disgorging Christ’s Kingdom
666 Dead Angels

16. 3. 2022

Metalski gusarji Alestorm se vračajo z napovedjo svojega sedmega dolgometražca z naslovom Seventh Rum of a Seventh Rum. Izid albuma je napovedan za 24. junij pri založbi Napalm Records. Trenutno prednaročila še niso možna, je pa že na voljo seznam skladb:

Magellan’s Expedition
The Battle of Cape Fear River
Cannonball
P.A.R.T.Y.
Under Blackened Banners
Magyarország
Seventh Rum of a Seventh Rum
Bite the Hook Hand That Feeds
Return to Tortuga
Come to Brazil
Wooden Leg (Part III)

9. 2. 2022

Ameriški black metalci Malum Mortuus bodo 25. februarja izdali svoj najnovejši EP z naslovom Ashes of the Traitor's Cross, ki bo izšel pri Imperial Darkness Records in bo vseboval 5 komadov:

Under the Raven's Banner
Ashes of the Traitor's Cross (že na voljo za poslušanje)
Mark of Usurpation
Seven Horns of the Deceiver God
The Blinding of the Far Wanderer

16. 12. 2021

Britanski doom metal projekt Arð pod vodstvom Marka Deeksa (Winterfylleth) na ogled ponuja besedilni video za drugi single Banner Of The Saint s prihajajočega prvenca Take Up My Bones, ki bo izšel 18. februarja pri založbi Prophecy Productions.

25. 11. 2021

Arð je novi doom metal projekt Marka Deeksa iz britanske black metal zasedbe Winterfylleth, ki bo 18. februarja pri založbi Prophecy Productions izdal studijski prvenec z naslovom Take Up My Bones. Pri snemanju albuma so sodelovali še Dan Capp (Wolcensmen) na kitari in spremljevalnih vokalih, bobnar Callum Cox (Atavist) in čelistka Jo Quail (My Dying Bride, At The Gates, Myrkur, Winterfylleth).

Besedilni video za prvi single in otvoritveno skladbo Burden Foretold je že na voljo na tej povezavi, medtem ko si kratek napovednik lahko ogledate tukaj.

Tracklista je sledeča:
Burden Foretold
Take Up My Bones
Raise Then The Incorrupt Body
Boughs Of Trees
Banner Of The Saint
Only Three Shall Know

11. 11. 2020

Teksaški heavy metalci Eternal Champion so v celoti objavili sveži album z naslovom Ravening Iron, ki prinaša naslednje skladbe:

A Face in the Glare
Ravening Iron
Skullseeker
War at the Edge of the End
Coward's Keep
Worms of the Earth
The Godblade
Banners of Arhai

ZADNJE OBJAVE
Galerija
6. 5. 2024
Sedem Minut Strachu / Usnu? / Urethra
Reportaža
6. 5. 2024
Hate / Keep Of Kalessin / Kamra
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
KONCERTI & FESTIVALI
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
7. 5. 2024
Moonshine Oversight
Dvorana Gustaf Pekarna, Maribor
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna
9. 5. 2024
Acid Mammoth, Old Night, Lord Drunkalot
Omladinski Kulturni Centar Palach, Reka, Hrvaška
9. 5. 2024
RŠ praznuje 55 let: The Canyon Observer, Širom, Etceteral: duo, Haloban
Kino Šiška, Ljubljana