Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
30. 6. 2022

Danski death metalci Eciton so obnovili pogodbo z Wormholedeath Records, pri katerih bo 22. julija izšel njihov četrti studijski plošček. The Autocatalytic Process bo ponudil sledeče komade:

Repeal And Replace
Desperate Humans
Idealized Scum
Commercial Replay
Peeled Off Intelligence
The Autocatalytic Process
Incarceration Of Madness
Fanatical
Troglobites
Inhumanity Rules

Avtorica: Tina Urek
3. 2. 2021

Iz tabora Interceptor prihaja to sporočilo: »Fuck Off Commercial Festival (limited edition) je ena redkih tovrstnih izdaj pri nas, na kompilaciji je kar nekaj še neizdanih slovenskih metal komadov, med drugim je na njej kultni duet Lada Leskovarja in Interceptor. CD (5€ + poštnina) lahko naročite na Facebook strani Interceptor ali po e-pošti interceptor.music@gmail.com.«

17. 4. 2020

Iz tabora Interceptor je prišlo to sporočilo: »Koncert, ki naj bi bil 25. aprila na TV SLO 2, žal ni šel skozi pri tehnični obravnavi in pri kontroli kakovosti, zato ne ustreza standardom RTV Slovenija in kot tak ni primeren za predvajanje. Čeprav bi bili radi Interceptor, smo še vedno undergraund amaterji. Hvala za razumevanje in se vidimo, če nas bodo dali iz okov, 11. decembra v Orto Baru. Srečno, če preživimo?«

14. 4. 2020

Letošnje prvoaprilske novice so bile tri, in sicer:

Jegulja jeseni na turneji s Siddharto

Prihaja Black Virus Over Adelsberg!

Enforcer pripravljajo nov EP

Prvoaprilska pa ni bila novica o Interceptor, ki bodo svojo 30. obletnico namesto v Orto baru praznovali 25. aprila ob 22.30 na drugem programu TV Slovenija, in sicer s predvajanjem njihovega predlanskega nastopa v Šeščah. Fuckoff Commercial festival je prestavljen na jesen.

1. 4. 2020

Iz tabora Interceptor prihaja sporočilo: »Zaradi resnosti situacije, ki sili vse umetnike k odpovedi svojih dogodkov, so se v kriznem štabu Interceptor odločili, da prestavijo koncert ob 30. jubileju iz Orto Bara na TV Slovenijo v izolacijo. Fuck Off Commercial Festival, najstarejši slovenski metal festival, ki bi se moral zgoditi 25. aprila, pa se prestavi na jesen, da bo omogočeno skupno praznovanje visokega jubileja s podporniki in somišljeniki.«

20. 3. 2020

Čulk sporoča: »Zaradi resnosti situacije je Fuck Off Commercial Festival pod vprašanjem. Kot vse kaže na to, bo 30. obletnica Interceptor prestavljena. Da se vam v teh kriznih časih vsaj malo približamo oziroma pridružimo v dnevni sobi, je pred vami posnetek iz prihajajočega DVD-ja. Verjamemo, da se bo situacija kmalu umirila in da se čim prej srečamo na kakem dobrem koncertu. Do takrat pa pazite nase in na svoje najbližje … METAL UNITED SLOVENIJA.«

 

6. 3. 2020

Ljubljanska doom metal zasedba Mist se prihodnji vikend ponovno odpravlja v tujino, kjer bo v petek, 13. marca, najprej nastopila na Dunaju v družbi kolegov iz Stallion (DE), Space Chaser (DE) in Titan Killer (AT), dan kasneje pa se bo udeležila Promethean Fire Festa v Mechelenu v Belgiji, na katerem se bodo predstavile še skupine Sons Of A Wanted Man (BE), Drawn Into Descent (BE), Seethr (BE) in Myotis (BE).

Na domačih tleh lahko Mist v živo ujamete spet 25. aprila, ko bodo skupaj z Interceptor, Sarcasm, State Of Fiction, Marax in Quad Damage nastopili na legendarnem festivalu Fuck Off Commercial, ki se bo letos prvič odvijal v ljubljanskem Orto Baru. Več datumov naj bi razkrili v kratkem.

Prihajajoči koncertni datumi:

13.03. w/ Stallion, Space Chaser, Titan Killer
Escape / Dunaj / Avstrija

14.03. Promethean Fire Fest (w/ Sons Of A Wanted Man, Drawn Into Descent ...)
De Club / Mechelen / Belgija

25.04. Fuck Off Commercial Festival (w/ Interceptor, Sarcasm, Marax ...)
Orto Bar / Ljubljana / Slovenija

Avtorica fotografije: Lara Žitko

2. 3. 2020

Čulk sporoča, da »s Tinkaro že nekaj časa delata na novem materialu. Trenutno snemata vokale za re-make kultnega komada iz 90tih, in sicer Uničimo Tabuje II. Za atmosfero je zadolžen Baron Klarič (Devil Doll), ki se bo ekipi 25. aprila pridružil na odru v Orto baru na festivalu Fuck Off Commercial Fest. WELCOME TO HELL!«

Poleg Interceptor bodo nastopili še Sarcasm, Mist, MaraxState Of Fiction in Quad Damage.

18. 2. 2020

Interceptor, eden in edini slovenski graveyard metal band, vas vabi, da se mu to pustno soboto pridružite v Šeščah, kjer se bo prvič v živo predstavil v novi zasedbi. Band se s sobotnim nastopom pripravlja na praznovanje svojega 30. rojstega dne, ki bo potekalo 25. aprila v ljubljanskem Orto Baru pod imenom Fuck Off Commercial Festival.

Časovnica je naslednja:

19.00 vrata
20.15–21.00    Newem
21.15–22.00    Alo!Stari
22.00–23.00    Interceptor
23.00–00.30    Iron Median
00.30–02.00    Spotless Minds

31. 1. 2020

Fuck Off Commercial se bo 25. aprila odvijal v Orto Baru, letošnji nastopajoči pa so Quad DamageState Of FictionMaraxMistSarcasm in Interceptor.

Na Facebooku lahko sodelujete v nagradni igri za aranžma po izbiri pri koncerti.net, ki vključuje vstopnico in prevoz oziroma bon v vrednosti 120 €, če naredite naslednje:

1. Na Facebooku potrdite svojo udeležbo na festivalu Fuck Off Commercial.

2. Delite objavo o nagradni igri na svojem zidu na Facebooku.

3. Pod objavo o nagradni igri v komentar napišite svoje ime in priimek.

4. Kupite vstopnico za festival Fuck Off Commercial v predprodaji (prek mreže eventim.si).

Organizator bo med vsemi sodelujočimi izžrebal nekoga, ki bo prejel aranžma za koncert v tujini (vstopnica + prevoz).

V predprodaji sta vam na voljo dve možnosti:

– 10 € + gratis CD,

– 18 € + CD in DVD Interceptor – Live in 666ešče + gratis CD.

Na CD-ju bodo neobjavljeni posnetki nastopajočih skupin.
CD-je in DVD-je boste prejeli na dan koncerta.
Nagradna igra se zaključi konec februarja.
Žrebanje bo 25. aprila, se pravi na dan koncerta, v Orto Baru.

3. 12. 2019

Znani so vsi nastopajoči za Fuck Off Commercial Festival, ki se bo 25. aprila 2020 prvič odvijal v Orto Baru v Ljubljani. Na kultnem festivalu, katerega začetki segajo v leto 1988, bodo tokrat nastopili Interceptor, Sarcasm, Mist, Marax, State Of Fiction in Quad Damage.

Več podrobnosti najdete na Facebook strani dogodka in v našem napovedniku.

3. 5. 2018

Domača symphonic/progressive black metal zasedba Marax, ki se je v soboto prvič predstavila širši publiki v Šeščah na festivalu Fuck Off Commercial, je na svojem Bandcampu v celoti objavila EP The Abyss Of Illusions (recenzija). Fantje (in dekle) ponujajo CD tudi v fizični obliki, ki ga lahko naročite na maraxband@gmail.com. Vašo denarnico bo olajšal za 8€. Poleg albuma ponujajo tudi našitke iz blaga in umetnega usnja. 

 

Avtorica: Tina Urek
26. 4. 2018

Organizatorji festivala Fuck Off Commercial sporočajo: »Najstarejši slovenski še živeči METAL FESTIVAL je posvečen profesorju Gimnazije Celje/Center SERGEJU VUČERJU, ki je bil član in večinski avtor besedil INTERCEPTOR ter TOMAŽU VUČERJU, basistu EPIDEMIC ZONE, ki pa je bil najbolj zaslužen, da se je ta festival sploh zgodil.

FUCK OFF COMMERCIAL, ki se je rodil leta 1988 in dobil svoje bratce v letih 89’, 90’, 91’, 94’, 98’, 07’, 09’ in 13’, ni predstavljal le enega izmed mnogih koncertov. Po svojih glasbenih, kot tudi idejnih smernicah, se je močno razlikoval od poplave narodno zabavnih in gasilskih veselic. ŽALEC, kot kulturno središče SAVINJSKE DOLINE, je takrat nevede stopil pomemben korak naprej. Tradicionalna in splošno priznana kultura je dobila svojo opozicijo, oziroma tako imenovano SUBKULTURO, v primeru FUCK OFF COMMERCIAL FESTIVALA, kontrakulturo. Pojav opozicije kulturi pomeni napredek, ne le subkulture, temveč kulture v celoti.

Kot prvi organizatorji in začetniki metal glasbe, so se v ŽALCU pojavili EPIDEMIC ZONE. Njihovo delovanje je bilo tesno povezano s svetovnim vzponom te glasbene smeri in je bilo močno opaženo po celotni bivši JUGOSLAVIJI. Festival je leta 1991, zaradi najbolj pisane zasedbe izvajalcev, doživel največji obisk.

Kljub finančno slabim razmeram in nasičenem trgu z instant zvezdami, ta KULTNI metal festival po 30ih letih še vedno živi.«

 

Časovnica zgleda takole:

20.00 Vrata (WELCOME TO HELL)
20.45–21.30 Big Bad Wolf
21.45–22.30 Fuck Logic
23.00–00.30 Interceptor
01.00–02.00 Marax
02.00–04.00 Metal Klasike / MP3

Še več informacij o dogodku najdete na Facebooku in v našem napovedniku.

11. 4. 2018

Približuje se najstarejši še živeči slovenski metal festival Fuck Off Commercial v Šeščah pri Žalcu. Ob tej priložnosti bo, poleg Big Bad Wolf, Marax in Fuck Logic, nastopila še skupina Interceptor, ki podarja 2-krat po eno vstopnico. Več v nagradni igri:

http://www.paranoid.si/nagradne-igre/fuck-off-commercial


Več o samem dogodku lahko preberete v našem napovedniku ali na Facebooku.

20. 3. 2018
BIG BAD WOLF bodo skupaj z INTERCEPTOR, MARAX in FUCK LOGIC nastopili 28. 4. 2018 v Šeščah pri Preboldu na FUCK OFF COMMERCIAL FESTIVALU, ki letos praznuje 30. obletnico obstoja. Ob tej priložnosti podarjajo vstopnici in debitantska CD-ja dvema, ki bosta delila FB event na svojem zidu in napisala najbolj zanimiva komentarja ob poslušanju priloženega albuma Outrage of Modesty.

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb