Na današnji dan
2010
V 49. letu umre Peter Steele, gonilna sila Type O Negative.
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
1. 6. 2023

Nemške thrash legende Destruction sporočajo, da se ob 40. obletnici delovanja oktobra odpravljajo na evropsko turnejo. Pridružili se jim bodo kanadski thrasherji Razor, švedski metalci stare šole Enforcer in španski manijaki Crisix. Zaenkrat je potrjenih le nekaj datumov, a kot obljublja zasedba, seznam še ni dokončen!

9. 5. 2023

Švedski heavy/speed metalci Enforcer so posneli videospot za skladbo Metal Supremacia z aktualnega albuma Nostalgia, ki je v petek izšel pri založbi Nuclear Blast.

30. 3. 2023

Heavy metalci Enforcer imajo nov single. Gre za naslovni komad prihajajočega albuma Nostalgia, ki bo izšel 5. maja pri založbi Nuclear Blast. Seveda so za komad posneli tudi video, ki ga najdete spodaj.

20. 1. 2023

Švedski heavy/speed metalci Enforcer so objavili videospot za na novo posnet komad Running In Menace, ki ga bodo kot single izdali 18. februarja pri Nuclear Blast. Komad so sicer prvotno izdali leta 2010 na drugem albumu Diamonds.

25. 4. 2022

Pierre Törnkvist s svojim solo projektom Devil's Force predstavlja besedilni video za komad Deadly Screams, na katerem gostuje Olof Wikstrand (Enforcer).

15. 4. 2022

Enforcer in Evil Invaders se prihodnji mesec odpravljajo na koheadlinersko evropsko turnejo, ki se bo najbliže nam ustavila 19. maja na Dunaju (Viper Room). Za ogrevanje bodo poskrbeli Ambush in Cobra Spell.

11. 11. 2020

Tržaški heavy metalci Tytus se trenutno mudijo v studiu, kjer delajo na nasledniku albuma Rain After Drought iz leta 2019. Zaradi pandemije Tytus niso uspeli izpeljati načrtovane spomladanske evropske turneje, vendar jih to ni odvrnilo od igranja in snemanja. Pred koncem leta nameravajo tako izdati prvi single s prihajajočega tretjega studijskega albuma v prav posebni izdaji, za katero je miks in mastering naredil Olof Wikstrand iz švedske zasedbe Enforcer.

3. 11. 2020

Death metal superskupina Insidious Disease na ogled ponuja videospot za skladbo Invisible War z novega studijskega albuma z naslovom After Death, ki je izšel pretekli petek pri Nuclear Blast Records.

After Death ponuja naslednje skladbe:
Soul Excavation
Betrayer
Divine Fire
Unguided Immortality
Invisible War
Born Into Bondage
Enforcers Of The Plague
An End Date With The World
Nefarious Atonement
Secret Sorcery

1. 9. 2020

Italianski speed metal punksi Children Of Technology po naslovni skladbi sedaj predstavljajo še The New Barbarians z dolgo pričakovanega tretjega dolgometražnega albuma Written Destiny, ki izide letos jeseni pri založbi Hell's Headbangers Records. Vinilna verzija prinaša tudi bonus 7" single s priredbo skupine Onslaught in novo verzijo starejše demo skladbe. Naslovnico je tokrat prispeval Velio Josto (Riot, Enforcer, Cruel Force, Vulture, Ostrogoth).

15. 4. 2020

Insidious Disease predstavljajo skladbo Enforcers Of The Plague, prvi single s prihajajočega studijskega albuma After Death, ki bo izšel pri založbi Nuclear Blast Records. Naslovnico je tokrat prispeval legendarni Dan Seagrave (Dismember, Entombed, Decrepit Birth, Gorguts, Morbid Angel, Suffocation).

Death metal superskupino sestavljajo Silenoz (Dimmu Borgir, ex-Nocturnal Breed) na kitari, Groo (Despair, ex-Morgoth, ex-Power Of Expression) na vokalu, Tony Laureano (ex-Nile, ex-Dimmu Borgir, ex-Brujeria, ex-Malevolent Creation) na bobnih, Shane Embury (Napalm Death, Brujeria, Venomous Concept) na basu in Cyrus (Susperia, ex-Sarke, ex-Dimmu Borgir) na drugi kitari.

14. 4. 2020

Letošnje prvoaprilske novice so bile tri, in sicer:

Jegulja jeseni na turneji s Siddharto

Prihaja Black Virus Over Adelsberg!

Enforcer pripravljajo nov EP

Prvoaprilska pa ni bila novica o Interceptor, ki bodo svojo 30. obletnico namesto v Orto baru praznovali 25. aprila ob 22.30 na drugem programu TV Slovenija, in sicer s predvajanjem njihovega predlanskega nastopa v Šeščah. Fuckoff Commercial festival je prestavljen na jesen.

1. 4. 2020

Švedska heavy/speed metal zasedba Enforcer v samoizolaciji pripravlja nov EP Wolfpack Goes To Heaven, na katerem se je znašla tudi istoimenska priredba oziroma v originalu Čopor ide u raj skupine Osmi Putnik, ki bo služila kot prvi single.

15. 10. 2019

Ameriška thrash metal/crossover zasedba Municipal Waste je konec prejšnjega tedna pri založbi Nuclear Blast Records izdala nov EP, ki nosi naslov The Last Rager.

The Last Rager prinaša naslednje skladbe:
Wave Of Death
Car-Nivore (Street Meat)
Rum For Your Life
The Last Rager

Municipal Waste se prihodnji mesec odpravljajo na evropsko turnejo, v okviru katere bodo skupaj s Toxic Holocaust, Enforcer in Skeletal Remains med drugim nastopili tudi 11. 12. v Padernu (Slaughter Club) in 12. 12. v Münchnu (Backstage).

7. 10. 2019

Toxic Holocaust so pretekli petek pri založbi eOne Heavy izdali nov studijski album Primal Future: 2019, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj.

Joela Grinda in njegove Toxic Holocaust bomo proti koncu leta v družbi Municipal Waste, Enforcer in Skeletal Remains lahko videli tudi v Evropi. Najbližje Sloveniji bodo skupine nastopile 11. 12. v Padernu (Slaughter Club) in 12. 12. v Landshutu (Alte Kaserne).

2. 9. 2019

Municipal Waste nameravajo 11. oktobra pri Nuclear Blast Records izdati novi EP z naslovom The Last Rager, ki prinaša naslednje skladbe:
Wave Of Death
Car-Nivore (Street Meat)
Rum For Your Life
The Last Rager

Speed metal punksi iz Virginije so posneli tudi videospot za skladbo Wave Of Death, ki si ga lahko ogledate spodaj.

Municipal Waste bodo konec novembra skupaj s skupinami Toxic Holocaust, Enforcer in Skeletal Remains na evropski turneji, v okviru katere bodo med drugim nastopili tudi 11. 12. v Padernu (Slaughter Club) in 12. 12. v Landshutu (Alte Kaserne).

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
12. 4. 2024
Srd - vragvmesiton
Galerija
11. 4. 2024
Vulvathrone / Taste Of Plague / Sovrag
Recenzija
11. 4. 2024
Mörghuul - Domination of the Beast
Galerija
10. 4. 2024
Cvinger / Marax
Reportaža
10. 4. 2024
Mr. Big / Jared James Nichols
Recenzija
9. 4. 2024
Inquisition - Veneration of Medieval Mysticism and Cosmological Violence
Galerija
9. 4. 2024
Mr. Big / Jared James Nichols
Reportaža
8. 4. 2024
Angelus Apatrida / Battlecreek
KONCERTI & FESTIVALI
14. 4. 2024
Finntroll, Suotana, Metsatöll
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
16. 4. 2024
Inquisition, Demonical
Orto Bar, Ljubljana
16. 4. 2024
Finntroll, Metsatöll, Suotana
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
17. 4. 2024
Cronica, Cremisi, Dark Sphere
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
18. 4. 2024
Tarot, Woygn
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
19. 4. 2024
Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators, Mammoth WVH
MVM Dome, Budimpešta, Madžarska