Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
30. 4. 2024

Že trinajsta edicija festivala 70.000 Tons Of Metal se bo prihodnje leto odvila med 30. januarjem in 3. februarjem. Ladja bo izplula iz Miamija, končna destinacija pa bo tokrat Ocho Rios na Jamajki.

Prve potrjene zasedbe, ki bodo odigrale en (ali dva) koncerta na križarki, so Benighted, Candlemass, Delain, Emperor, Flotsam & Yetsam, In Extremo, Kalmah, Majestica, Samael, SepticFlesh, Stratovarious, Tankard in The Kovenant.

Avtorica: Tina Urek
26. 10. 2023

Finci Kalmah so objavili videospot za komad Tons Of Chaos, ki ga najdete na samonaslovljenem ploščku banda. Deveti studijski album je izšel 26. maja letos, video pa si lahko ogledate spodaj.

12. 6. 2020

Fleetburner je mednarodna moderna rock/metal zasedba, ki jo vodi Nizozemski kitarist Kevin Storm, nastala pa je po skupni turneji z Vulture Industries. Tam je bil namreč prisoten kot session kitarist. Skupaj z bobnarjem omenjene zasedbe, Tomasom Myklebustom sta se tako odločila za ustanovitev skupnega projekta, v katerega pa je Storm kasneje uspešno povabil še basista Petra Iwersa (ex- In Flames), klaviaturista Veli-Mattija Kananena (Kalmah, One Morning Left) ter vokalista Kena Simerlya. Poleg že omenjenih, ki so uradni člani projekta, pa je Storm k sodelovanju povabil še Christopherja Amotta (Dark Tranquillity, ex- Arch Enemy), Nilsa Courbarona (Sirenia), Masho Arkiphovo (Arkona) ter Agnete M. Kirkevaag (Maader Mortem). 

Septembra bo tako pri Butler Records izšel debitantski dolgometražec, na tej povezavi pa lahko preko izbranega ponudnika prisluhnete prvemu singlu Open Water.

Avtorica: Tina Urek
15. 1. 2020

Pretekli teden smo že pisali o projektu kitarista Kevina Storma, ki je združil 16 metal glasbenikov z enim namenom – narediti nekaj za pomoč Avstraliji. Na začetku tega tedna je bil objavljen osrednji rezultat projekta, kot so ga poimenovali – Australliance – komad Can't Shut It Off. Za miks komada je poskrbel Bjornar Erevik Nilsen (Vulture Industries), za master Herbrand Larsen, artwork pa je naredil Matthew Dunn. Moči so poleg Kevina združili naslednji glasbeniki:

Shaw' (Dagoba) – vokali
Bjornar Erevik Nilsen (Vulture Industries) – vokali
Daniël de Jongh (Textures) – vokali
Cammie Gilbert (Oceans Of Slumber) – vokali
Louis Soenen (Fields of Troy) – vokali

Nils Courbaron (Sirenia / Think of a new kind) – kitara
Chris Gedge (Mocha Metal) – kitara
Eligio Tapia  (Crepuscle) – kitara
Christina Earlymorn - Dermon (Finsterort) – kitara

Veli-Matti Kananen (Kalmah) – klaviature, bass
Frank Schilperoort (Dictated,..) – bobni

Carmen Agtsteribbe – vokali
Harri Koskela (Lost in Grey) – zbor
Anne Lill (Lost in Grey) – zbor
Emily Leone (Lost in Grey) – zbor

Komad je izšel preko portala Bandcamp, kjer boste izvedeli tudi več o preteklosti in prihodnosti tega projekta. Vsa sredstva, ki bodo donirana z nakupom komada, bodo šla v fundacijo WIRES za pomoč živalim v Avstraliji. Prihodnji teden sledijo še uradni videospot, za katerega je poskrbel Costin Chioreanu (med drugim sodeloval z Arch Enemy, At The Gates, Primordial in Lacuna Coil) ter avkcija, katere osrednji predmet bo donirana kitara ESP EC256 in mnogo drugih unikatnih pripomočkov za glasbenike ter ilustracije.


Avtorica: Tina Urek
9. 1. 2020

Požari v Avstraliji in njihove grozovite posledice so preplavili medije in vsak se nanje odziva na svoj način. Mnogi metal bandi so prispevali z izdajo posebnih majic, neobjavljenih komadov ali pa celo denarno – Metallica naj bi donirala okoli 500.000 dolarjev. Nizozemski kitarist Kevin Storm (session pri Shining, Equilibrium, Kalmah, Vulture Industries itd.) je pretekli vikend na svojem profilu na Facebooku objavil posnetek, v katerem je razložil svoj način oz. željo po pomoči Avstraliji, saj nekaterih stvari enostavno ne moreš »ugasniti«. Kar je bilo sprva načrtovano kot pesem Can't Shut It Off z nekaterimi glasbenimi gosti, je v nekaj dneh preraslo v projekt oz. kar veliko kampanjo, ki združuje kar lepo število metalcev in ustvarja neke vrste metal »live aid«. V komadu, ki naj bi izšel konec tega tedna (na Bandcampu preko zaenkrat še neznane založbe), poleg Kevina sodelujejo še naslednji glasbeniki in ustvarjalci:

Shawter (Dagoba) – vokali
Bjørnar Erevik Nilsen (Vulture Industries) – vokali
Daniël de Jongh (Textures) – vokali
Cammie Gilbert (Oceans Of Slumber) – vokali
Christina Earlymorn - Dermon (Finsterort) – kitara
Eligio Tapia (Crepuscle) – kitara
Chris Gedge – kitara
Veli-Matti Kananen (Kalmah) – klaviature
Frank Schilperoort (Shining, Dictated,...) – bobni
Matthew Dunn – artwork

Celotni kampanji se je pridružilo tudi podjetje ESP Guitars, ki sicer sponzorira pobudnika kampanje, in se celotnemu projektu pridružuje z donacijo električne kitare EC-256, ki jo boste lahko kupili na posebni dražbi že prihodnji teden. Storm sicer vsakodnevno na svojem profilu na Facebooku objavlja novice, dodatne sodelujoče in pa tudi komad v nastajanju. Če pri kampanji želite sodelovali tudi vi, lahko to storite zelo enostavno – posnemite se, kako ugasnete neko elektronsko napravo (npr. računalnik, tv ipd.), luč ali karkoli podobnega in posnetek pošljite na Kevinov elektronski naslov (posnetek bo vključil v besedilni video), njegov naslov pa lahko uporabite tudi kot nakazilo prek Paypala, kjer že zbira sredstva, ki jih bo ob koncu kampanje posredoval eni izmed fundacij v Avstraliji. Lahko pa enostavno počakate na izid komada in z njegovim nakupom podprete celoten projekt.

Avtorica: Tina Urek
7. 6. 2019

Finski melodični metalci Stargazery so objavili videospot za skladbo Sinners In Shadows s prihajajoalbuma z naslovom Constellation, ki bo jeseni izšel pri založbi Pure Legend Records.

Skupino trenutno sestavljajo vokalist Jari Tiura (ex-Michael Schenker Group), kitarist Pete Ahonen (Burning Point, Ghost Machinery), basist Marko Pukkila (ex-Altaria, Shadow Tribe), klaviaturist Pasi Hiltula (ex-Eternal Tears Of Sorrow, ex-Kalmah) in bobnar Ilkka Leskelä (Embraze, Maple Cross).

28. 11. 2018
Organizatorji festivala Metaldays so pred nekaj dnevi objavili kupček zasedb, ki bodo prihodnje leto tresle tolminske odre. Med večjimi imeni izstopa predvsem Phil Anselmo in njegov projekt The Illegals, ki naj bi pripravil »full Pantera set«. Med drugimi pa se v Tolmin vračajo oz. prihajajo tudi Finntroll, Kalmah, Decapitated, Alien Weaponry, Necrophobic, The Vintage Caravan, Tribulation, October Tide, Bloodshot Dawn, The Ruins of Beverast ter Heart Of A Coward.

Avtorica: Tina Urek
30. 8. 2018

Kalmah so objavili videospot za komad Take Me Away, ki se nahaja na aktualnem albumu z naslovom Palo. 

 

 

 

 

Avtorica: Tina Urek
9. 4. 2018

Kalmah predstavljajo videospot za skladbo Blood Ran Cold z novega studijskega albuma z naslovom Palo, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi Spinefarm Records.




14. 2. 2018

Finski melodični death metalci Kalmah so objavili besedilni video za novi single Evil Kin s prihajajočega albuma z naslovom Palo, ki bo izšel 6. aprila pri založbi Spinefarm Records.

Palo prinaša naslednje skladbe:
Blood Ran Cold
The Evil Kin
The World Of Rage
Into The Black Marsh
Take Me Away
Paystreak
Waiting In The Wings
Through The Shallow Waters
Erase And Diverge
The Stalker

12. 2. 2018

Po 5 letih se na sceno vračajo finski melodični death metalci Kalmah. 6. aprila bo namreč pri Spinefarm Records izšel album Palo, tukaj pa že lahko prisluhnete prvemu singlu The Evil Kin. Na ploščku pa bodo sledeči komadi: 

Blood Ran Cold
The Evil Kin
The World Of Rage
Into The Black Marsh
Take Me Away
Paystreak
Waiting In The Wings
Through The Shallow Waters
Erase And Diverge
The Stalker

Avtorica: Tina Urek
16. 6. 2013
Tu lahko v celoti slišite novi album skupine Kalmah z naslovom Seventh Swamphony. /P.G./

31. 5. 2013
Kalmah predstavljajo komad Deadfall s prihajajočega albuma z naslovom Seventh Swamphony, ki bo izšel sredi junija. /P.G./

4. 5. 2013
Kalmah so izdali kar nekaj podrobnosti glede novega studijskega izdelka z naslovom Seventh Swamphony. Predstavili so naslovnico, album bo izšel 14. junija, spodaj pa lahko pogledate videospot za prvi single, Seventh Swamphony. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
23. 10. 2012
Kalmah se januarja odpravljajo v studio na snemanje sedmega studijskega albuma. /P.G./

ZADNJE OBJAVE
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb