VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
8. 4. 2020

Ameriška sludge/post-metal zasedba Abrams je na svojem Bandcampu razkrila skladbo That Part Of Me z novega studijskega albuma Modern Ways, ki bo izšel 1. maja pri Sailor Records/Atypeek Music.

Tracklista albuma je sledeča:
Modern Ways
Poison Bullets
Joshua Tree
That Part Of Me
Find A Way
My War
Silver Lake
Silence
Pale Moonlight
Marionette

Abrams so po novem kvartet, ki ga sestavljajo kitarist/vokalist Zachary Amster, basist/vokalist Taylor Iversen, kitarist Patrick Alberts in bobnar Ryan Dewitt.

10. 8. 2016

Marionette so objavili priredbo skladbe Electric, ki jo je v 90-ih izvajala švedska eurodance pevka Leila K. Skladba je bila posneta med snemanjem zadnjega albuma Propaganda in je med drugim tudi prva priredba skupine nasploh.

5. 2. 2016

Švedski Marionette so te dni v samozaložbi objavili novi studijski album z naslovom Propaganda, ki mu lahko v celoti prisluhnete oziroma si ga brezplačno snamete na njihovi uradni spletni strani. Skupina je objavila tudi besedilni video za skladbo Grey Masses Gather.

12. 10. 2013
Švedska zasedba Ghost bo 19. novembra izdala nov EP z naslovom If You Have Ghosts, ki bo vseboval pet skladb. Med njimi bodo štiri priredbe in koncertni posnetek. Za produkcijo je poskrbel David Grohl, frontman skupine Foo Fighters.
Tracklista:
If You Have Ghosts (original: Roky Erickson)
I Am A Marionette (original: ABBA)
Crucified (original: Army Of Lovers)
Waiting For The Night (original: Depeche Mode)
Secular Haze
/Z.K./

Avtorica: Zara Kastelič
21. 1. 2013
Tukaj lahko poslušate Ghost v priredbi skladbe I'm A Marionette, ki jo v originalu izvaja švedska pop zasedba ABBA. Za produkcijo in bobne je poskrbel nihče drug kot Dave Grohl (Foo Fighters, ex-Nirvana). Njihov novi album z naslovom Infestissumam, ki so ga posneli v sodelovanju z Grammyjem nagrajenim producentom Nickom Raskulineczom (Death Angel, Deftones, Foo Fighters, Rush), bo izšel spomladi pri založbi Loma Vista Recordings. Tracklista je sledeča:
Infestissumam
Per Aspera Ad Inferi
Secular Haze
Jigolo Har Megiddo
Ghuleh/Zombie Queen
Year Zero
Idolatrine
Body And Blood
Depth Of Satans Eyes
Monstrance Clock
/B.B./

15. 5. 2012
Norveška power/progressive metal zasedba Triosphere je objavila videospot za pesem Marionette z albuma The Road Less Traveled, ki je izšel 2010 pri AFM Records. /B.B./

12. 3. 2012
Dirty Skunks spročajo: "V četrtek 15. marca bodo v Gala Halo prišli Deathstars, ki so ravno pred kratkim zaključili turnejo z Rammstein. Kot predskkupina bodo nastopili švedski Marionette.
Vstopnice po predprodajni ceni 20€ je možno kupiti do četrtka v trgovini Master of Metal v Ljubljani (Kotnikova in Trubarjeva) ali pa preko spletne trgovine On Parole Productions. Pohitite, da bodo karte dostavljene pravočasno! Cena na dan koncerta: 24€"

razpored:
21:00 vrata
21:30 Marionette
22:30 Deathstars

6. 3. 2012
Ghost so v nedavnem intervjuju zaupali, da so posneli demo verzijo priredbe ABBA z naslovom I'm A Marionette, ki naj bi se uvrstila tudi na novi album. /B.B./

9. 2. 2012
Švedi Marionette bodo predskupina svojih rojakov Deathstars na prihajajoči evropski turneji, v okviru katere bosta skupini 15. marca nastopili tudi v Gala Hali na Metelkovi. /B.B./

21. 11. 2011
Marionette so objavili novo skladbo Stand In Line s prihajajočega tretjega studijskega albuma Nerve, ki 5. decembra izide pri Pivotal Rockordings. Tracklista je sledeča:
From Marionette With Love
Stand In Line
Act Of Violence
Remember Your Name
Revelation 6:8
A New High
Something Forgotten
Smile Or Die Trying
The Last
När Du Ruttnar Bort
Brand New Day
Lights Out
Overdose
The Sun, The Skies, The Clarity And Light
/B.B./

14. 11. 2011
Švedi Marionette so objavili novi single Stand In Line s prihajajočega tretjega albuma z naslovom Nerve, ki bo izšel 5. decembra. /B.B./

14. 10. 2011
One Without se bodo priključili rojakom Dead By April in Marionette na prihajajoči evropski turneji, v okviru katere bodo najbližje Sloveniji nastopili 15.12. v Münchnu in 22.12. na Dunaju. Njihov novi album Sweet Relief prihaja v trgovine 19. oktobra. /B.B./

26. 8. 2011
Nizozemci Toxocara bodo 14. oktobra izdali svoj tretji studijski izdelek z naslovom AtmosFear. Skladbe že lahko poslušate na njihovi MySpace strani, tracklista albuma pa je sledeča:
Black Widow
Annihilation By The Ankar (Marionettes Of War)
Confessions Of The Black Regiment
Moryty Holodom (Holodomor)
Bravo Two Zero
Flashlight Shadows
Towards The Perpetual Labyrinth
The Kempeitai Hordes Of Hirohito
The Red House Report
/B.B./

8. 6. 2003
Znana je track lista novega albuma švedskih thrasherjev Denata z naslovom Art Of The Insane, ki izide poleti pri Arctic Music Group: Marionettes Of Death, Insomnia, Prophecies, Whitechapel's Murder, Art Of The Insane, Satanic Thrash Hell, A World Of Lies, Convicted, Below The Surface, Born In Sin, No More Dawn, Haunted Ground, Morbid Tales (Celtic Frost priredba). /M.P./

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
6. 5. 2024
Hate / Keep Of Kalessin / Kamra
Galerija
6. 5. 2024
Sedem Minut Strachu / Usnu? / Urethra
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
KONCERTI & FESTIVALI
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
7. 5. 2024
Moonshine Oversight
Dvorana Gustaf Pekarna, Maribor
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna
9. 5. 2024
Acid Mammoth, Old Night, Lord Drunkalot
Omladinski Kulturni Centar Palach, Reka, Hrvaška
9. 5. 2024
RŠ praznuje 55 let: The Canyon Observer, Širom, Etceteral: duo, Haloban
Kino Šiška, Ljubljana