Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
9. 10. 2023

Ameriški thrash metalci Degrave so s komadom Overlord napovedali svoj tretji album z naslovom Volume, ki bo izšel 3. novembra pri Horror Pain Gore Death Productions in bo prinesel devet komadov:

The Unseen Force
Corpsewood Curse
Speeding Black Leather Hell
Midnight Assassin
Nuremburg Nights
The Butchers Apron
Marked For Death
Campaign Of Sin
Howl Of The Horde

Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Anthrax, D.R.I., Exodus, Hammer Fight, Megadeth, Motorhead, Municipal Waste, Obituary, Overkill, Pantera, Slayer ali Toxic Holocaust.

11. 9. 2023

Compressorhead prihajajo v Slovenijo oziroma roboti bodo zasedli Delavski dom Trbovlje oziroma vodilni svetovni heavy metal in punk rock band, ki ga sestavljajo izključno roboti, ki igrajo na prave instrumente, bo izvedel svoj edini slovenski koncert v petek, 22. septembra, v Delavskem domu Trbovlje.

Robotskemu vokalistu glas posoja John Wright, nekdanji član zasedbe NoMeasNo. Z bratom Robom sta avtorja komadov, ki jih zasedba igra poleg priredb uspešnic svetovno znanih zasedb, kot so Motörhead, AC/DC, Pantera in Ramones.

12. 5. 2023

Belgijski heavy metalci Ironborn za konec maja napovedujejo svoj prvenec After the Flood. Album bo izšel 26. maja v digitalni obliki, 2. junija na CD-ju, 9. septembra pa še na vinilu. Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Metallica, Megadeth, Iron Maiden in Pantera.

16. 2. 2023

Po odpovedi koncerta na Dunaju so se Pantera odločili za dodaten koncert v madžarski prestolnici. V Budimpešti bodo tako nastopili 30. in 31. maja, s tem da je prvi koncert že razprodan. Prodaja vstopnic za sredo, 31. maja, se začne danes ob 10. uri na tej povezavi.

Avtorica: Tina Urek
26. 1. 2023

Te dni so družbena omrežja preplavile najave o odpovedanih koncertih v okviru reunion turneje legendarnih Pantera. Sprva je v začetku tedna udarila novica o odpovedi njihovega nastopa na festivalih Rock am Ring in Rock im Park, včeraj pa je sledila še odpoved koncerta na Dunaju, kamor naj bi romalo tudi večje število Slovencev. Razlog za odpovedi nemških festivalov naj bi bile nikoli pozabljene nacistične kretnje Phila Anselma, na vse skupaj pa naj bi opozorila nemška iniciativa Greens agains racism. Ali je ta razlog kriv tudi za odpoved dunajskega koncerta, še ni znano.

Avtorica: Tina Urek
23. 11. 2022

Pantera, ki je pred nekaj meseci naznanila ponovno vstajenje, najavlja nove koncertne datume po Evropi. Nam najbližje se bosta Phil Anselmo in Rex Brown v družbi Zakka Wylda ter Charlieja Benanteja ustavila 31. maja v dunajskem Gasometru.

27. 10. 2022

Elegant Weapons je novonastala zasedba, ki jo sestavljajo kitarist Richie Faulkner (Judas Priest), basist Rex Brown (Pantera), bobnar Scott Travis (Judas Priest) in vokalist Ronnie Romero (Rainbow). Zasedba je že posnela prvenec z naslovom Horns For A Halo, ki ga je produciral Andy Sneap in bo izšel naslednje leto pri založbi Nuclear Blast.

15. 7. 2022

Verjeli ali ne, prihodnje leto boste lahko na koncertnih odrih ponovno videli Pantero. Pred nekaj dnevi so namreč družabna omrežja preplavile novice o združitvi Philipa Anselma in Rexa Browna. Gospoda sta podpisala pogodbo z Artist Group International, ki bo prevzela načrtovanje koncertov v Severni Ameriki. Po neuradnih informacijah naj bi preostanek zasedbe sestavljala še bobnar Charlie Benante (Anthrax) in kitarist Zakk Wylde.

Avtorica: Tina Urek
22. 4. 2022

Spirit Adrift napovedujejo novi album z naslovom 20 Centuries Gone, ki prinaša dve novi avtorski skladbi in šest priredb:

Sorcerer’s Fate
Mass Formation Psychosis
Everything Dies (Type O Negative)
Hollow (Pantera)
Escape (Metallica)
Waiting for an Alibi (Thin Lizzy)
Nasty Dogs and Funky Kings (ZZ Top)
Poison Whiskey (Lynyrd Skynyrd)

7. 2. 2022

Italijansko-slovenska nu-metal zasedba Once Was Never s pesmijo Just A Number napoveduje svoj prvi dolgometražni album The Great Dying. Ta naj bi luč sveta ugledal maja letos, video za pesem Just A Number, ki naj bi nagovorila ljubitelje bandov, kot so Gojira, Slipknot in Pantera, pa je na voljo spodaj.

5. 1. 2022

Basist Matt Snell (ex-Five Finger Death Punch) se je pridružil ameriški zasedbi Kill Devil Hill, ki sta jo ustanovila zdaj že bivša člana Vinnie Appice (Dio, ex-Black Sabbath itd.) in Rex Brown (Pantera, Down). Zasedba je v fazi zaključevanja novega albuma, ki naj bi izšel še letos.

16. 11. 2021

Avstralski groove metalci As Light Decays so 13. novembra v samozaložbi izdali debitantski album z naslovom System Of Division. Fantje pravijo, da igrajo zanimivo mešanico groove in thrash metala, ki se naslanja na legende, kot so Pantera, Sepultura in še nekatere velikane teh žanrov.

12. 3. 2021

Philip H. Anselmo And The Illegals v petek 9. aprila pripravljajo pretočni koncert z  naslovom A Vulgar Display Of Pantera. Anselmo bo z zasedbo zaigral komade s Panterinih ploščkov Cowboys From Hell, Vulgar Display Of Power, Far Beyond Driven, The Great Southern Trendkill in Reinventing The Steel, za vstopnico pa boste odšteli približno 10 €. Več informacij najdete na tej povezavi.

Avtorica: Tina Urek
23. 9. 2020

Avstralska thrash/grindcore zasedba King Parrot predstavlja skladbo Nor Is Yours, v kateri na vokalu gostuje tudi Phil Anselmo (ex-Pantera, Down, Scour, Arson Anthem, En Minor). Gre za drugi single z njihovega prihajajočega EP-ja z naslovom Holed Up In The Lair, ki izide 9. oktobra pri založbi Agonia Records.

Tracklista je sledeča:
Banished, Flawed Then Docile
Blunder To Asunder
Nor Is Yours
Kick Up A Stink

25. 8. 2020

En Minor, depressive core projekt, ki ga vodi Phil Anselmo (Pantera, Down), je objavil komad Mausoleums. Težko pričakovani dolgometražec When The Cold Truth Has Worn Its Miserable Welcome Out izide 4. septembra pri Housecore Records (ZDA) oziroma Season Of Mist (EU).

Avtorica: Tina Urek
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška