RECENZIJE

11. 5. 2011
Beneath The Massacre - Marée Noire
Prosthetic Records, 2010

Kanadski kvartet je že leta 2005 pokazal veliko spretnosti z EP-jem Evidence Of Inequity. Z albumoma Mechanics Of Dysfunction in Dystopia so kvaliteto prvega EP-ja dvignili na višjo raven. Hitro so dobili oznako »tehnični brutal death metal«, tej oznaki pa je bila zaradi modernega prizvoka dodana še oznaka »deathcore«. Pri Dystopia je kazalo, da je band pokazal vse. Vedelo se je, da se bo skupina izpela, če bo nadaljevala po principu »copy – paste brutality«. In naredili so pravi korak. Poskusili so nekaj novega in to spravili na pičlih dvanajst minut.
Skladba The Casket You Sleep In kaže Beneath The Massacre v malce drugačni podobi. Brez skrbi, ostali so brutalni in tehnični, a njihova glasba tokrat steče hitreje. Skladbe so centrirane na tekoč potek riffov, ki jih ustavijo le kratki breakdowni, ne pa razvlečeni kot na prejšnjih izdelkih. Rezultat tega je lepa dinamična brutalnost. Vendar tukaj ne gre za kakšno spogledovanje z old-school death metalom. Beneath The Massacre ostajajo moderni, s spoliranim zvokom, takšni kot so se pokazali na Mechanics Of Dysfunction. Sicer pa potrebujete veliko dobre volje, da vas vsa atonalnost ne spravi ob živce. Vsekakor pa boste navdušeni nad močnim »medvedjim« kruležem.
Z Marée Noire je skupina pokazala zrelost, ki se odraža v napredku in upam, da se bo ta napredek prej ali slej pokazal tudi na naslednjem albumu; da se bo dalo uživati vsaj v pol ure norije. Naj vas pogubi Črna plima!

KONCERTI & FESTIVALI
21. 6. 2024
Tolminator Warmup Show: Brujeria, Smedja in Smetke
Menza pri Koritu, Ljubljana
21. 6. 2024
Heretic Feast 2024
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
21. 6. 2024
Phantasmagoria ('88 - '90 Set + Best Of)
DVA OSAM, Zagreb, Hrvaška
23. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija
25. 6. 2024
Tolminator Warmup: Vader, Biocancer, Warside
TrainStation SubArt, Kranj
26. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija