RECENZIJE

3. 5. 2021
Sovrag - Tribute To Death (EP)
samozaložba, 2021

Sovrag so povsem sveža petčlanska zasedba, ki je zapisana starošolskemu melodičnemu blackened death/thrash metalu. Zasedbo sestavljajo kitarista Boštjan Ivančič in Marko Krulič, bobnar Jan »Volkun« Dobre, basist Erik Vukmirovič ter pevec Luka Orel. Fantje so se lani odločili, da pod skupnim imenom združijo kreativne moči, plod teh moči pa je prvi studijski polvečerec, ki nosi naslov Tribute To Death.

Prva stvar, ki sem jo pri tem izdelku opazil, je njegova naslovnica. No, to sem opazil že dolgo nazaj, ko smo jo objavili na našem portalu, a zaradi tega je ne omenjam zdaj na tem mestu. Ob prvem pogledu nanjo sem kljub spremnemu besedilu, da je band zapisan melodičnemu metalu, pričakoval, da bo zasedba ponudila bolj surovo in mračno različico metala. Že intro z naslovom Bitter End pa izda, da je kvintet svoje mrke misli lepše zapakiral, kot sprva zgleda.

Tribute To Death se sicer besedilno dosti ukvarja s smrtjo, toda s konkretno dozo melodike je ta posredovana na dosti lahkotnejši način, kot bi človek pričakoval. Toda, lepo prosim, dragi bralci, ne mislite zdaj, da je EP Tribute To Death kakršna koli folklorna veselica. Tribute To Death je skupek štirih pesmi, ki nas preko jazzy swing uvoda ponese v melodične death/thrash metal vode, ki me osebno zaradi (na trenutke tudi orientalsko) melodične lead kitare najbolj spominjajo na tolminske Devil's Bridge in njihov album He Is Crossing. Komadi gredo relativno hitro v uho, kjer pa ne odmevajo samo zaradi nalezljivih riffov, temveč predvsem zaradi kitarskih solaž, ki so v mojih ušesih največja oziroma tista prava dodana vrednost tega izdelka. Tem ob bok pa bi postavil še zelo všečno dvoglasnost kitar, sploh zaključni del zadnjega komada End of the Line preseneti z blast beatom ter hitrim riffom v kombinaciji s prav tako hitro visokotonažno solažo, preden vse skupaj preskoči v bolj umirjeno melodično obliko. Epsko!

SORODNE VSEBINE:
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
7. 5. 2021
Iz ropotarnice: Lizzy Borden - Visual Lies
Recenzija
6. 5. 2021
Lunar Shadow - Wish To Leave
Recenzija
5. 5. 2021
Asphyx - Necroceros
Recenzija
4. 5. 2021
Primal Creation - News Feed
Recenzija
3. 5. 2021
Sovrag - Tribute To Death (EP)
Recenzija
29. 4. 2021
Evergrey - Escape of the Phoenix
Recenzija
28. 4. 2021
Infest - Psychosis
Recenzija
26. 4. 2021
Različni izvajalci - Grazil Records & Friends Volume 1 (kompilacija)
KONCERTI & FESTIVALI
14. 5. 2021
STREAM: Metalsteel – TRIBUTE TO LEGENDS
Klub Jedro, Medvode
22. 5. 2021
ODPOVEDANO! Vienna Metal Meeting 2021
Arena, Dunaj, Avstrija
22. 5. 2021
Throne Fest 2021
Kubox, Kuurne, Belgija
23. 5. 2021
STREAM: Emperor – A Night of Emperial Wrath
Notodden Teater, Oslo, Norveška
4. 6. 2021
ODPOVEDANO! Download Festival 2021
Castle Donington, Združeno kraljestvo
10. 6. 2021
System Of A Down, Korn
Area Expo, Milano, Italija