NAPOVEDNIK

22. 4. 2024

Ozric Tentacles, Silas & Saski

TrainStation SubArt, Kranj

Ozric Tentacles veljajo za eno najvplivnejših skupin, ki se pojavljajo na britanski festivalski sceni. Skupina je nastala na festivalu Stonehenge Free med solsticijem leta 1983 in je z leti postala ena glavnih psihedeličnih skupin na Glastonburyju in drugih festivalih.

Skupina Ozric Tentacles je ustvarjalna vizija multiinštrumentalista Eda Wynna, katerega edinstvena trippy zvočna podoba povezuje ljubitelje progresivnega rocka, psihedelije in glasbene plesne kulture. Žanrsko jih je nemogoče opredeliti, krasi jo značaj absolutno edinstvene glasbene forme, neobremenjenega plutja skozi svobodnjaštvo zvočnega eksperimentiranja, močan dotik spontanega in nepredvidljivega razvoja dogodkov ter čarobni dotik edinstvene magije, ki jo skrerira skupina na odru in te posrka v paralelni svet.

Ozrici so v 40. letu obstoja oktobra lani izdali svoj 17. studijski album Lotus Unfolding, tako, da k nam prihajajo z novim glasbenim materialom in spremljevalno skupino Silas & Saski.

Zasedba:

Ed Wynne: kitara / klaviature
Silas Wynne: klaviature
Vinny Shillito: bas
Pat Garvey: bobni
Saskia Maxwell: flavta

https://ozrics.com/
https://www.facebook.com/OfficialOzricTentacles/
https://www.instagram.com/ozrictentaclesofficial/
https://www.youtube.com/c/OzricTentaclesOfficial
________________________________________________________________________

Silas & Saski

Silas Neptune je edinstven glasbenik, znan po svoji vlogi sintetizatorja pri vplivni psihedelični rock skupini Ozric Tentacles. Njegov solo album The Scales of Tahuti, ki je izšel leta 2017, je potovanje po daljnih predelih sanj in raziskovanje kozmosa.
Saskia Maxwell je pevka, kitaristka in flavtistka iz drugega sveta. Saski, ki glasbeno raste skozi svet ljudske glasbe, pripoveduje skrivne in brezčasne zgodbe s pesmimi, ki raziskujejo ezoterično plat narave in iščejo resnico za iluzijami.

Silas & Saski sta izdala osupljiv EP s tremi skladbami, The Power Of Three (Erpsongs, 2020), ki je prejel veliko pohval.

https://www.facebook.com/silasandsaski

SORODNE VSEBINE:
7. 5. 2024Hate / Keep Of Kalessin / Kamra / Galerija
15. 3. 2023V Kranj prihajajo Horna! / Novice
KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija