VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
8. 5. 2024

Ukrajinski thrash/death metalci Hell:On so razkrili He with the Horse's Head, drugi single s prihajajočega albuma Shaman, ki izide 17. maja pri Archivist Records. Tracklista:

What Steppes Dream About
When the Wild Wind and the Soul of Fire Meet
Tearing Winds of Innerself
Preparation for the Ritual
He with the Horse’s Head
A New Dawn
I Am the Path
Shaman

29. 4. 2024

Norveški black metalci Sarke so razkrili naslovnico in tracklisto prihajajočega albuma Endo Feight, ki bo izšel 21. junija pri Soulseller Records. Naslovnico lahko preverite na priloženi sliki, tracklista pa je takšna:

Phantom Recluse
Death Construction
Lost
Abyssal Echoes
Old Town Sinner
I Destroyed The Cosmos
In Total Allegiance
Macabre Embrace

19. 4. 2024

Založba Neseblod Records v Oslu (prej Helvete, ki je bila prvotno v lasti Euronymousa – to je tista klet z napisom "BLACK METAL", ki jo vsi slikajo), je bila pretekli teden v požaru hudo poškodovana. Požar, ki naj bi izbruhnil v kleti, je uničil velik del njene vsebine. Policija požar še preiskuje.

Helvete so zaprli v začetku leta 1993, potem ko je pritegnila negativno pozornost lokalne policije in medijev zaradi dejavnosti Black Metal Inner Circle. Založbo so nato znova odprli kot Neseblod Records. Na splošno velja, da je založba Helvete muzej black metala, ta požar pa je za svet metala preprosto tragičen. Solastnik Kenneth Neseblod je povedal, da je velik del tega, kar imajo v založbi, samo na ogled in ni naprodaj. To je prizorišče, podobno muzeju, hkrati pa trgovina s ploščami.

15. 4. 2024

Italijanski gotični metalci Inner Shrine so objavili videospot za Aita, prvi single in hkrati naslovni komad prihajajočega istoimenskega albuma. Album naj bi izšel še letos pri založbi Lands of Glory Records.

10. 4. 2024

Španski death/doom metalci Totengott so razkrili naslovnico in seznam pesmi prihajajočega albuma Beyond the Veil. Naslovnico najdete na sliki, tracklista pa je takšna:

Inner Flame
Sons of the Serpent
Marrow of the Soul
The Architect
Beyond the Veil Part I: Mirrors of Doom
Beyond the Veil Part II: Necromancer
The Golden Crest (The Ritual, The Curse, The Path, The Light)

27. 3. 2024

Nemški heavy metalci Inner Axis sporočajo, da je pri založbi Fastball Music izšel njihov najnovejši album Midnight Forces. Tracklista:

I am the Storm
Strike of the Cobra
Midnight Hunter
This is the Way
Evil Dead
Spartan War-Cry
Steelbladed Avenger
Master & Commander
Burn with Me
Blade of Glory

7. 3. 2024

Mednarodni heavy metalci KK's Priest so objavili animirani video za komad Keeper of the Graves z aktualnega albuma The Sinner Rides Again iz lanskega leta.

4. 3. 2024

Na voljo za poslušanje je tudi In the Shadows of the Sun, tretji album čeških melodičnih death metalcev InnerSphere.

16. 2. 2024

Češki melodični death metalci Innersphere so posneli videospot za pesem Redemption kot del prihajajočega tretjega albuma In the Shadows of the Sun, ki bo izšel 1. marca pri Smile Music.

29. 1. 2024

Bay Area hardcore/thrash/groove metalci Almost Dead so izdali Destruction is All We Know, svoj šesti dolgometražni album, in nov besedilni video, in sicer za pesem Agent of Chaos s tega albuma.

26. 1. 2024

Melodična death metal zasedba Inner Sanctum iz Nemčije se po osmih letih zatišja vrača z novim dolgometražcem. Četrti album, ki bo nosil ime The Great Odd Ones, izide 22. marca, spodaj pa si lahko že pred izidom albuma ogledate video za komad Abgott Death Kult.

24. 1. 2024

Kalifornijski death metalci Apparition bodo 22. marca pri Profound Lore Records izdali drugi studijski album Disgraced Emanations From A Tranquil State. Zasedba je že razkrila komad Asphyxcreation, ki bo na ploščku poleg teh:

Asphyxcreation
Imminent Expanse Of Silence And Not (Or Not)
Paradoxysm
Excruciating Refuge In Reoccurring Torment
Inner Altitudes, Light Transference
Circulacate

Avtorica: Tina Urek
23. 1. 2024

Češki melodični death metalci Innersphere so posneli videospot za pesem Petrichor, ki je del njihovega prihajajočega tretjega albuma In the Shadows of the Sun. Ta bo izšel 1. marca pri Smile Music in prinesel deset komadov:

Petrichor
Whisperer
Obisidan
Ozymandias
Shallow Shores
Redemption
The Old Man of Storr
The Trident Is Burning
Nectar
In the Shadow of the Sun

21. 12. 2023

Poslušate lahko Chapter VIII, osmi album švedskih power metalcev Axenstar.

7. 12. 2023

Heavy metal band KK's Priest je objavil video za komad Sons Of The Sentinel. Komad najdete na zadnji izdaji The Sinner Rides Again, ki je izšla letos septembra.

KONCERTI & FESTIVALI
14. 5. 2024
Cultura Tres
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna