VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
15. 1. 2024

Nova progresivno metalska super zasedba Whom Gods Destroy, ki jo sestavljajo člani Derek Sherinian – klaviature (Dream Theater, Sons of Apollo, Black Country Communion), Ron »Bumblefoot« Thal – kitare (Guns N'Roses, Sons of Apollo), Dino Jelusick – vokal (Whitesnake, Trans-Siberian Orchestra), Yas Nomura – bas in Bruno Valverde na bobnih, so za 15. marec pri Insideout Music najavili izid studijskega prvenca z naslovom Insanium.

Predstavljajo pa tudi sveži video za prvi single In The Name Of War.

28. 11. 2023

Te dni se je na socialnih omrežjih predstavil nov progresivni rock/metal projekt pod imenom Whom Gods Destroy. Zasedbo sestavljata stara mačka scene, in sicer kitarist Bumblefoot in klaviaturist Derek Sherinian, včeraj pa je svojo prisotnost v zasedbi v vlogi vokalista najavil Dino Jelusick.

Avtorica: Tina Urek
18. 10. 2023

7. novembra bodo v Cvetličarni skupaj z The Dead Daisies nastopili Jelusick. Gre za mednarodno zasedbo, ki jo vodi znani hrvaški vokalist in multiinstrumentalist Dino Jelusić.

Avtorica: Tina Urek
9. 12. 2022

Dispyria, projekt nemškega multiinstrumentalista Jürgena Walzerja, bo februarja izdal tretji album, ki bo nosil naslov The Story of Marion Dust. Na njem med drugim sodelujejo vokalisti Zak Stevens (Savatage, Trans-Siberian Orchestra), Ralf Scheepers (Primal Fear, ex-Gamma Ray) in Carsten Schulz (Lazarus Dream).

11. 11. 2022

Avdio Akademija Basement sporoča: »Jutri, v soboto, 12. 11., bo z vami Simon Jovanovič, ki je v svoji bogati karieri sodeloval z glasbeniki, kot so Elvis Jackson, Dino Jelušič (Trans Siberian Orchestra), Helena Blagne, Zmelkoow, Bohem in mnogi drugi.

S pomočjo bogatih izkušenj nas bo popeljal skozi svet avdio produkcije na Dunajski 367 v studiju Basement. Udeležite se brezplačnih delavnic na Dunajski 367 (ČMC ČRNUČE) ob 16.00.«

7. 10. 2022

V projektu Ellefson-Soto sta združila moči basist David Ellefson (Metal Allegiance, ex-Megadeth) in vokalist Jeff Scott Soto (Trans-Siberian Orchestra, Sons of Apollo, ex-Axel Rudi Pell, ex-Yngwie Malmsteen's Rising Force ...). Album z naslovom Vacation in the Underworld bo na police prišel prihodnji mesec, za pokušino pa je tu že besedilni video za skladbo The Reason.

2. 9. 2022

Munroe's Thunder bodo novembra izdali prvenec z naslovom The Black Watch. Band vodi Ronny Munroe (Vicious Rumors, ex-Metal Church, Trans-Siberian Orchestra), družbo pa mu delajo David Mark Pearce (kitara, bas kitara), Justin Zych (kitara), BJ Zampa (bobni) in Oliver Wakeman (klaviature). Debitantski album prinaša naslednje komade:

Battle Cry
The Black Watch
Awaken The Fire
Gray Hall
Babbington Mary
Brace For The Night
Dead Man's War
Falkirk
Thirty Years War
Echoes Of The Dead
The Executioner

27. 7. 2022

The Dead Daisies so zaradi soočenja s Covid-19 dobili dva nova člana oziroma zamenjavi. Glenna Hughesa bo na vokalih zamenjal kar Dino Jelusić, medtem ko bo na mesto basista stopil Yogi Lonich.

Avtorica: Tina Urek
14. 7. 2022

Po tem ko so Vicious Rumors v začetku meseca zaradi »nepričakovanih težav« odpovedali oziroma prestavili vse letošnje koncerte na prihodnje leto, je včeraj na dan prišel tudi razlog za to. Fantje so namreč ostali brez vokalista, a brez skrbi, saj so ga že tudi nadomestili. Osrednje vokalne dolžnosti v bandu je prevzel Ronny Munroe, ki ga verjetno poznate iz zasedb Metal Church in Trans-Siberian Orchestra.

Avtorica: Tina Urek
8. 4. 2022

Pevec Jeff Scott Soto (Trans-Siberian Orchestra, Sons of Apollo, ex-Yngwie Malmsteen, ex-Axel Rudi Pell ...) je objavil videospot za skladbo Last To Know, ki je del prihajajočega albuma Complicated.

21. 3. 2022

Finska brutal death metal zasedba Enragement je izdala drugi single Siberian Frost s prihajajočega albuma Atrocities. Album bo na voljo 29. aprila preko Rising Nemesis Records, seznam pesmi pa zgleda tako:

(In)humanity
Sadistic Sedition
Lethal Human Experimentation
Siberian Frost
Decimating Winds of Phosphorus
Heavenly Inferno
Trade in Viscera
Nailed to the Cross
Violent Bigotry
In Cinder
Transcend in Fire
Cast into Perishment

11. 3. 2022

Pevec Jeff Scott Soto (Trans-Siberian Orchestra, Sons of Apollo, ex-Yngwie Malmsteen, ex-Axel Rudi Pell ...) predstavlja video za skladbo Love is The Revolution, ki je na prihajajočem solo albumu z naslovom Complicated.

14. 12. 2021

Spirits of Fire imajo novega vokalista – Tima »Ripperja« Owensa (KK's Priest, ex-Iced Earth, ex-Judas Priest ...) je zamenjal Fabio Lione (Angra, ex-Rhapsody of Fire ...) in tako dopolnil superskupino, ki jo sestavljajo kitarist Chris Caffery (Trans-Siberian Orchestra, Savatage ...), basist Steve DiGiorgio (Testament, ex-Death, ex-Sadus ...) in bobnar Mark Zonder (Graham Bonnet Band, ex-Warlord, ex-Fates Warning ...).

Četverica za februar prihodnje leto napoveduje izid drugega albuma, ki bo naslovljen Embrace the Unknown in prinaša naslednje skladbe:
A Second Chance
Resurrection
Wildest Dreams
Into the Mirror
Embrace the Unknown
My Confession
Sea of Change
Shapes of a Fragile Mind
Hearts in the Sand
House of Pain
Remember My Name
Out in the Rain

Video za uvodni komad si že lahko ogledate spodaj.

8. 12. 2021

V Zagreb prihajajo svetovno znani Whitesnake, katerih uradni član je nedavno postal tudi Hrvat Dino Jelusić. Band bo nastopil 2. julija 2022 v zagrebškem ŠRC Šalata v družbi Steel Panther.

19. 11. 2021

Ameriški progresivni metalci October Thorns iz New Yorka so izdali video za pesem Circle Game, ki bo del prihajajočega albuma, za katerega se zanekrat ve le, da bo izšel pri Divebomb Records.

Sicer pa vsebuje video za Circle Game še nikoli videne posnetke v živo z bandovega prvega velikega nastopa v klubu St. Anne's v Brooklynu kot tudi fotografije iz osebnih zbirk skupine. Takrat 19 let stari basist David Z (ex-Legend, ex-Trans-Siberian Orchestra, ex-Chris Caffery (live), ex-Adrenaline Mob, ex-Doctor Butcher) se na koncu videa predstavi s solažo na refren pesmi Billie Jean Michaela Jacksona. To je prvič v več kot 20 letih, da je bil ta posnetek javno objavljen.

KONCERTI & FESTIVALI
14. 5. 2024
Cultura Tres
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna