NOVICE

22. 10. 2021

Earsplitter sporočajo: »Zaradi bolezni sta bila Løben primorana odpovedati špil. Namesto njih bodo igrali death thrasherji Licence To Hate. Se vidimo pod odrom.

Spremenjen timing:
20.10: Licence to Hate
21.20: Decatholicize
22.30: Chains

Po špilu pa naj se vam ne mudi domov, saj bomo lahko še naprej uživali v težkometalskih ritmih in pivu!«

22. 10. 2021

Zasedba Einschlog je začela delovati leta 2012 pod prvotnim imenom Franz Jösef I., ki so ga z izidom svojega prvega albuma spremenili v ime, pod katerim jih poznamo danes. Tričlansko prleško heavy metal zasedbo sestavljajo Denis Ilješ na vokalu in basu, Marjan Kovačič na kitari in Timo Kosi na bobnih, ki se je pridružil skupini leta 2018 kot zadnji, istočasno pa je za bas kitaro prijel vokalist Denis.

S pridružitvijo novega člana se je zasedba odličila, da je končno nastopil pravi čas za korak k albumu, ki bo vseboval izključno avtorske komade. Glede na to, da so v življenju vseh članov zasedbe že od nekdaj prisotni trši zvoki, je v glasbi možno čutiti prisotnost njihovih vzornikov, kot so Slayer, Megadeth, Metallica, Pomaranča, Iron Maiden, AC/DC, Judas Priest, Black Sabbath, Venom, Kraftwerk, Kiss in podobni. Iz mešanice vsega, kar jih je v glasbi skozi leta obdajalo, so poskušali izpeljati svoj zvok, v katerem je čutiti predvsem prleško melanholijo in temačnost, čeprav so besedila izključno v angleškem jeziku.

Glasbo je prispeval kitarist Marjan, besedila vokalist Denis, za aranžmaje pa so poskrbeli kot band v celoti. Prvenec Guts & Glory je nastal pod taktirko producenta Tilena Sapača iz studia Homeland Production, obeta pa dobro dozo kombinacije metala in hard rocka, ki ga zaznamujejo predvsem izvirni kitarski rifi, težka bobnarska roka in surov vokal, česar v današnji preveč zlikani glasbeni industriji že skoraj primanjkuje. Z desetimi komadi želijo predstaviti svojo unikatno zgodbo in zvok, ki vas zagotovo ne bo pustil ravnodušnih, dokaz za to pa predstavlja spodnji komad z naslovom Power and Greed.

22. 10. 2021

Black/folk atmosferičarka Myrkur predstavlja pesem Rivers Blessed.

22. 10. 2021

Švedska old-school death metal superskupina The Lurking Fear je v javnost izstrelila single Death Reborn. Studijski album Death, Madness, Horror, Decay bo izšel 19. novembra pri Century Media Records.22. 10. 2021

28 let po svoji prvi vaji, sedem let po svojem ponovnem združenju za nastop na festivalu Metal Magic Festival je danska kultna heavy metal zasedba Metal Cross pripravljena na objavo svojega debitantskega studijskega albuma.

Pesem The Drone je prvi digitalni singel in videospot s prihajajočega celovečernega albuma Soul Ripper, ki bo izšel 2022 preko From The Vaults, kjer trenutno domujejo tudi domači Eruption, in prikazuje skupino na vrhuncu kreativne moči, ki združuje klasični heavy metal obeh njenih zdaj že kultnih demo posnetkov iz 80., in sicer Crucifying The Virgins in M.A.D.H.O.U.S.E.

22. 10. 2021

Norveški doom metal pionirju Funeral so objavili besedilni video za pesem Materie. Ta je del prihajajočega albuma Praesentialis in Aeternum, na katerem bo vsega skupaj 10 pesmi:

Ånd
Materie
Erindring I - Hovmod
Erindring II - Fall
Oppvåkning
Dvelen

Bonus  
Her Til Evig Tid (ånd: epilog)
Vekst (erindring: prolog)
Shades From These Wounds
Samarithan

22. 10. 2021

Francoski death/black metalci Autokrator predstavljajo DCLXVI, drugo pesem z novega albuma Persecution. Ta bo izšel 5. novembra pri Krucyator Productions in bo vseboval 6 komadov:

De Gloria Martyrum Et Confessorum
The Great Persecution
DCLXVI
Antechristus
Caesar Nerva Traianus
Apocalypsis

22. 10. 2021

Švedski death metalci Coffin Creep z videospotom za komad Holes, Spaces & Voids za 29. oktober napovedujejo svoj 2. dolgometražec z naslovom Voids, ki bo izšel pri založbi Grind To Death Records. Prednaročila za fizično obliko so na voljo na tej povezavi. Tracklista:

Holes, Spaces & Voids
Haze Of The Void Witch
Molded By Wicked Disgust
Iron Whiskey
Funeral
Sepulcher Enigma
Out Of The Necrofogs
Come Malignant Ghouls
Puking Necrophilia II
Nekropolis

22. 10. 2021

Angleški death metalci Venom Prison bodo 4. februarja pri Century Media izdali studijski album Erebos.

22. 10. 2021

Finska atmosferična metal zasedba Alase je na YouTubu objavila video za single z naslovom Unburden. Za naslovnico je poskrbel Sakke Paavola.
22. 10. 2021

The Hawkins so konec prejšnjega tedna pri založbi The Sign Records izdali mini-album z naslovom Aftermath, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu. CD verzija kot bonus material vsebuje tudi njihov koncertni EP Live In The Woods.

Tracklista je sledeča:
Turncoat Killer
Fifth Try
Svääng
Jim & Kate
Cut Me Off, Right?
Aftermath

22. 10. 2021

Švedski folk/black metal dvojec Blodtår bo 26. novembra preko Nordvis Produktion izdal svoj debitantski studijski izdelek, in sicer samonaslovljeni EP z vsega skupaj 4 komadi:

Djävulskap
Svartsejd
Besatt
Aldrig Mer

EP Blodtår lahko prednaročite tukaj, prvi skromni vtis o glasbi pa ponuja posnetek na YouTubu.

22. 10. 2021

Pri Helter Skelter Productions, ki se distribuirajo in tržijo preko Regain Records, bodo ponovno izdali debitantski EP povsem svežih black/thrash matelcev Atonement. Njihov EP Merciless Blasphemy je ugledal luč sveta konec junija letos v digitalni obliki, v začetku decembra pa ga lahko pričakujemo še na CD-ju, vinilu in kaseti.

22. 10. 2021

Ameriški blackened death/domm metalci Summoner's Circle so objavili videospot za pesem Apostasy s svojega studijskega albuma Chaos Vector, ki je izšel 27. avgusta letos.
22. 10. 2021

Italijanski funeral doom metal dvojec Eurynome za december napoveduje nov single Funerals In Ruin s prihajajočega EP-ja, ki bo izšel v začetku prihodnjega leta.

22. 10. 2021

3. album z naslovom Foreverglade ameriške funeral doom zasedbe Worm je v celoti na voljo za poslušanje tukaj.

22. 10. 2021

V letih 2020 in 2021 so švedsko-ruski black metalci Devourer napisali in posneli nov album, ki je zdaj v zadnji fazi ustvarjanja, zaradi česar iščejo založbo, ki bi ga želela izdati. Datum izdaje še ni določen, je pa znan prvi komad s prihajajočega albuma, ki ga lahko poslušate spodaj.


22. 10. 2021

Ameriški tradicionalni heavy metalci Tower so objavili drugo skladbo The Black Rose s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Shock To The System, ki bo izšel 12. novembra pri založbi Cruz Del Sur Music.

Petčlansko zasedbo iz New Yorka sestavljajo vokalistka Sarabeth Linden, kitarista James Danzo in Zak Penley, basist Jeff Filmer ter bobnar James Jones.

22. 10. 2021

Avstralski black/doom dvojec Tyrannic bo 19. novembra pri Iron Bonehead Productions izdal svoj 2. album Mortuus Decadence.

KONCERTI & FESTIVALI
23. 10. 2021
Chains, Decatholicize, Løben
KUD Channel Zero
28. 10. 2021
KoD: Valuk, Terminal Disease, Conventus Cerris
Orto Bar, Ljubljana
30. 10. 2021
Cowboys From Hell
Mladinski center Brežice
30. 10. 2021
Decline The Fall, Guattari, Ghost of Veronica
Center mladih Koper
31. 10. 2021
Noč mrtvih: Uporabniki
Mladinski Center Krško
5. 11. 2021
Degress, Anti Slaughter
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana