VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
19. 12. 2023

Finski industrialci Kaos Krew so minuli teden izdali album Blackout, ki ga lahko poslušate na Spotifyju.

16. 3. 2023

Organizatorji festivala MetalDays 2023 so včeraj objavili številne nove bande, ki bodo nastopili na letošnji prvi ediciji v Velenju. To so nemški thrash metal velikani Destruction ter Cryptosis, Blackoutt, Diamond Dust, Extreme Smoke 57, Goragorja, In Heaven, Kaoz in Spirits of Stygia.

9. 12. 2022

Dirty Skunks 20. in 21. januarja praznujejo 20 oziroma 21 let »dreka in iger«. Letošnje nesojeno praznovanje so združili z naslednjim, zato bo naslednji Dirty Skunks Fest potekal dva dni. Koncerti se bodo odvijali v petih klubih, v Gala Hali, Channel Zeru, Gromki in Jalli Jalli na Metelkovi in v Orto Baru, žanrsko pa se ne bodo prekrivali. Po koncertnem delu obljubljajo še after z izbranimi DJ-ji. Dogodku lahko sledite na Facebooku.

Prvi dan bo nastopilo 20 skupin, drugi dan pa 21. Vsi nastopajoči: Gutalax, Pigs Parlament, Siderean, It's Everyone Else, Dekadent, Eruption, SBO, Human Host Body, Britof, Gužva U Bajt, Kaoz, Dethrone The Corrupted, Usil, Reach A.D., Suzi Soprano, Kamra, Iamdisease, Grob, Spirits Of Stygia, Agan, Blackoutt, Nefarious Vermin, Smrt, Pink Panker, Ashine, In Heaven, Mist, Smedja In Smetke, Auto, Neuromancer, Sakrabolt, Dust Collector, Decair, The Mor(R)Ons, Gründ, Monstrumental, Infected, Carlxjohnson, Strayaway in Bibliban.

Vstopnice so že na voljo pri On Parole in na portalu Mojekarte.si in vseh fizičnih prodajnih mestih (Petrol, OMV, Trafika 3DVA).

18. 10. 2022

Danski enočlanski black metal band Udånde predstavlja besedilni video za single and Denied All Sense and Reason s prihajajočega albuma Slow Death - A Celebration of Self-Hatred, ki bo izšel 2. decembra pri Vendetta Records in prinaša naslednje komade:

I’m Not a Pessimist, I’m a Realist
Who Got Diagnosed Years Later
and Denied All Sense and Reason
I Mean, Who am I to Blackout?
We Should Welcome the Suffering,
Remember Not to Praise the False King
and Try to Keep Calm and Embrace*
The Void*

9. 6. 2022

Crippled Black Phoenix bodo 9. septembra pri Season of Mist izdali album Banefyre. Zasedba je prvi single Blackout 77 predstavila v obliki videospota. Na albumu bodo sicer naslednji komadi:

Intro/Incantation For The Different
Wyches And Basterdz
Ghostland
The Reckoning
Bonefire
Rose Of Jericho
Blackout77
Down The Rabbit Hole
Everything Is Beautiful But Us
The Pilgrim
I'm OK, Just Not Alright
The Scene Is A False Prophet
No Regrets

Avtorica: Tina Urek
7. 6. 2022

Finski folk metalci Folkrim z besedilnim videom za pesem Crack a Cold One napovedujejo svoj drugi album z naslovom On Foaming Waves. Album bo izšel 21. oktobra pri Inverse Records in bo vseboval 14 komadov:

Blackout
Unhinged Alchemist
On Foaming Waves
Crack a Cold One
Towards the Sun
Entwined
One More For the Road
Midsummer Mead
Brace Yourselves
Rövarehumppa
Under the Black
Winterstorm
Drunken Song
A Falling Tide

2. 12. 2021

Death/thrash/heavy metal zasedba Jackal's Backbone iz Združenega kraljestva bo naslednji teden v samozaložbi izdala debitantski album z naslovom Red Mist Descending. Album naj bi nagovoril ljubitelje bandov, kot so Arch Enemy, Nervosa, Sepultura ali Iron Maiden, vseboval pa bo 10 komadov:

Release the Kraken
Evade the Throes
Lifetakers
Blackout
Dead Prey
Interlude
Blinding Reality
Desolate Embers
Hand That Feeds Hypocrisy
Red Mist Descending

27. 10. 2021

Domača instrumentalna grunge/stoner rock zasedba Blackoutt je izdala album Madman, ki ga je posnela v studiu v kranjskem TranStation SubArtu. Miks je opravil James Atkinson v Združenem kraljestvu, izid albuma pa je podprla agencija Rocket Panda Management.

Blackoutt so:

Klemen Čepar – kitara
Andrea Abbrescia – kitara
Marco Abbrescia – baskitara
Tomaž Čepar – bobni
Laren Polic – klaviature

19. 7. 2021

Blackoutt na ogled ponujajo videospot za pesem Abortion s prihajajočega albuma Madman, ki naj bi izšel oktobra letos pri založbi On Parole Productions.

Blackoutt smo sicer že predstavili, a naj na kratko ponovimo, da je to štiričlanska instrumentalna stoner punk rock skupina iz Slovenije, ki s svojimi brezkompromisnimi riffi in psihedeličnimi kitarami utira pot tudi drugim slovenskim stonerjem na klubski in festivalski sceni, in sicer že vrsto let tako doma kot v tujini. Fantje se potopijo v surove instrumentale, ne da bi jim bilo mar, da ni vokala.

22. 6. 2021

Blackoutt na ogled ponujajo videospot za najnovejši single Heroin Shower s prihajajočega albuma Madman, ki naj bi izšel oktobra letos pri založbi On Parole Productions. Pri Heroin Shower gre za eno redkih skladb z vokalom, ki ga je prispevala Sophie Burton, sicer tudi avtorica besedila.

20. 5. 2021

Slovenski instrumentalni stoner/grunge rockerji Blackoutt bodo 4. junija pri domači založbi On Parole Production ponovno izdali svoj drugi album The Culture Of iz leta 2018. Ta bo izšel v digitalni obliki in na digi CD-ju v omejeni nakladi 300 kosov. Seznam skladb je naslednji:

Asteroid    
Sinister
Rassham
Fly    
Catacomba

10. 2. 2021

Domači inštrumentalni stoner punksi Blackoutt so objavili koncertni video za skladbo Asteroid, ki se nahaja na njihovem drugem albumu z naslovom The Culture Of, izdanem leta 2018 pri ZPP Records.

19. 8. 2020

Švedski stoner rock/grunge/psych one-man band Lightsabres bo 4. septembra pri založbi DHU Records ekskluzivno na vinilu izdal več verzij svojega novega albuma Darkness On My Trail. Vse skladbe na albumu je napisal, posnel in zmiksal John Strömshed, medtem ko je bil za mastering zadolžen Tony Reed.

Tracklista za Darkness On My Trail:

Stran A:
Dark Daze
Deathbed
Something Creeping In This House
Blackout Morning
Beyond The Edge Of Time
Arms Of Deceit
The Blood Has Dried

Stran B:
Hissing Rain
Haunted Head
Another Meltdown
Slither Round My Soul
A Shortcut To Insanity
Darkness On My Trail

27. 7. 2020

Slovenski instrumentalni punk rock/grunge stonerji Blackoutt (Klemen Čepar (kitara), Andrea Abbrescia (kitara), Luka Kralj (bas), Tomaž Čepar (bobni)) so tik pred izdajo svojega tretjega studijskega albuma z naslovom Madman. Po prvencu Behind iz leta 2014 in njegovem nasledniku The Culture Of iz leta 2018 gre za zadnji del trilogije, ki nosi skupni naslov Behind The Culture Of Madman. Za prihajajoči album pravi band, da naj bi bil poudarek bolj na punk rock melodijah kot pa na grungu, a o tem se lahko prepričate kar sami, saj je band posnel video za komad Empty M.

10. 1. 2020

Preko Soundspheremag.com lahko premierno prisluhnete skladbi Turboner novega albuma stonerjev Mondo Generator z naslovom As Good As It Gets (Fuck It), ki bo izšel 21. februarja pri založbi Heavy Psych Sounds.

Nicka Oliverija (ex-Kyuss, ex-Queens Of The Stone Age, Dwarves) in druščino lahko v živo ujamete 9. februarja, ko se bodo v okviru evropske turneje ustavili v klubu MKNŽ v Ilirski Bistrici. Več podrobnosti najdete na Facebooku in v našem napovedniku.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
26. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
29. 5. 2024
Metallica
Ippodromo Snai La Maura, Milano, Italija
31. 5. 2024
Britof, Jegulja
Dvorana KS Podlubnik - Stara Loka, Škofja Loka
1. 6. 2024
Metallica
Magna Racino, Ebreichsdorf, Avstrija
1. 6. 2024
Payale Royale, July Jones
Cvetličarna, Ljubljana
4. 6. 2024
Rats Will Feast, Sociasylum, Smedja in Smetke, TupaTupaTam
TrainStation SubArt, Kranj