VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
6. 6. 2022

Patriarchs In Black, Dan Lorenzo (Hades, Non Fiction) in Johnny Kelly (Type O Negative, ex-Danzig), in John Cosco so posneli video za single Sing For The Devil? Ta je del prihajajočega debitantskega dolgometražca Reach For The Scars, ki izide 1. julija pri MDD Records, prednaročite ga pa že lahko tukaj.

15. 12. 2021

Metal ikona Dan Lorenzo (Hades, Non Fiction) iz New Jerseya in Johnny Kelly (Type O Negative, ex-Danzig) sta združila moči v projektu Patriarchs In Black. Poleg tega so vabilo k sodelovanju kot gostujoči vokalisti sprejeli Karl Agell (ex-Corrosion Of Conformity), Dewey Bragg (Kill Devil Hill), Rob Dukes (ex-Exodus), Mark Morales (Sons of Texas) in John Kosco (Dropbox), ki so obljubili, da bodo sodelovali vsaj pri eni pesmi na albumu, ki bo luč sveta ugledal enkrat naslednje leto pri MDD Records. V začetku leta pa naj bi bil že na voljo prvi single, medtem ko je uradni dražilnik, ki ponuja približen vpogled v glasbeno ustvarjanja projekta Patriarchs In Black, že nekaj dni objavljen na YouTubu.

26. 11. 2021

Kanadski gothic rock projekt The Necromancers Union je prejšnji teden pri Petrihor/Hammerheart Records izdal svoj studijski prvenec Flesh Of The Dead, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj. Založba je v najavi zapisala: »Billy Idol in Glenn Danzig v pretepu srečata The Sisters Of Mercy. Doom rock v stilu 80.«

The Necromancers Union so bili ustanovljeni, ko je Daniel Belasco (Glass Apple Bonzai) začutil potrebo po ustvarjanju drugačne umetnosti. Njegova strast do grozljivk, goth rocka iz 80. in post-punka nove šole so bili glavni navdih za ta projekt. Daniel je posnel dva EP-ja in ju izdal v digitalni obliki konec leta 2019. Tako po glasbi kot besedilih bi bile njegove skladbe zlahka zvočna podlaga za filme Quentina Tarantina ali pa bi bile v veliki meri vključene v serijo Castlevania. V začetku leta 2020 je Petrihor postal pozoren na Daniela in se z njim dogovoril za prihodnje sodelovanje. Za pričujoči prvenec sta bila ponovno posneta oba EP-ja, ki jima je dodana še dodatna skladba.

9. 9. 2021

Ameriška southern metal zasedba Incognito Theory je objavila videospot za skladbo Smokin' Gun z novega samonaslovljenega EP-ja, ki je izšel konec junija pri založbi Ragebreed Records in je na voljo tudi na vseh vodilnih digitalnih platformah. Na EP-ju gostuje basist Mike LePond (Symphony X, Ross The Boss, Silent Assassins), medtem ko je za produkcijo poskrbel Steve Zing (Danzig, ex-Samhain).

Skupino iz New Jerseyja trenutno sestavljajo vokalist Dave Incognito, kitarist Steve Bloodgood, basist Jerry Animus in bobnar John Mosco.

16. 6. 2021

Ekipa Two Minutes To Late Night predstavlja video za novo priredbo. Tokrat so obdelali skladbo Jane skupine Jefferson Starship, pri kateri so se nepogrešljivemu Jordanu Oldsu (aka Gwarsenio Hall) pridružili še Johnny Kelly (Silvertomb, Danzig, ex-Type O Negative, ex-A Pale Horse Named Death), Johanna Sadonis (Lucifer), Nicke Anderson (Lucifer, The Hellacopters, Entombed), Mlny Parsonz (Royal Thunder) in Cory Barhorst (Kylesa, Black Tusk).

19. 5. 2021

Ameriški sludgerji Mother Iron Horse so podpisali za založbo Ripple Music kot del posebne serije, katere kustos je Blasko (Ozzy Osbourne, ex-Rob Zombie, ex-Danzig). Skupina trenutno pripravlja vse za izid svojega drugega albuma z naslovom Under The Blood Moon, ki naj bi luč sveta ugledal še tekom letošnjega leta.

Spodaj si že lahko ogledate tudi videospot za prvi single Old Man Satan.

15. 4. 2021

Mednarodna okultna doom metal zasedba The Crooked Whispers s sedežem v Los Angelesu je podpisala za založbo Ripple Music, pri kateri bo izdala drugi studijski album. To je že tretja skupina iz posebne serije, katere kustos in izvršni producent je Blasko (Ozzy Osbourne, ex-Rob Zombie, ex-Danzig).

The Crooked Whispers so lani med globalno pandemijo ustanovili basist Ignacio De Tommaso (Luciferica), vokalist Anthony Gaglia (LáGoon) in kitarist Chad Davis (Hour Of 13), ki so medtem že izdali prvenec Satanic Melodies in single Galaxy Of Terror.

1. 4. 2021

Kanadski stoner/doom metal trio Hail The Void je podpisal pogodbo z založbo Ripple Music, pri kateri bo izdal svoj drugi dolgometražni album. Gre za novo izdajo, ki je del posebne serije, katere kustos je Blasko (Ozzy Osbourne, ex-Rob Zombie, ex-Danzig).

Hail The Void so kitarist/vokalist Kirin Gudmundson, basist Dean Gustin in bobnar Lucas McKinnon.

8. 3. 2021

Producent in solo izvajalec Libra je sredi pandemije junija lani k sodelovanju povabil nekatere prominentne glasbene kolege, da skupaj posnamejo priredbo Depeche Mode klasike It Doesn’t Matter Two. Pri projektu so se mu pridružili Anneke Van Giersbergen (ex-The Gathering, Vuur, The Gentle Storm), Shaun MacGowan (My Dying Bride), Aaron Stainthorpe (My Dying Bride), Eicca Toppinen (Apocalyptica), Aaron Aedy (Paradise Lost), Don Aires Pereira (Moonspell), Kenny Hickey (ex-Type O Negative, ex-Danzig, Silvertomb), Caleb Bingham (ex-Five Finger Death Punch, Athanasia) in Ruud Jolie (Within Temptation), rezultat pa so sedaj ovekovečili tudi s »koronskim« videospotom.

Za produkcijo, aranžmaje in miks je poskrbel Libra, ki je odigral tudi bobne, medtem ko so mastering zaupali legendarnemu Tedu Jensenu (Metallica, Megadeth, Iron Maiden, AC/DC).

20. 9. 2019

Michael Monroe predstavlja videospot za skladbo Last Train To Tokyo, drugi single z njegovega novega solo albuma One Man Gang, ki bo izšel  18. oktobra.

One Man Gang bo postregel s sledečimi skladbami:
One Man Gang
Last Train To Tokyo
Junk Planet
Midsummer Nights
The Pitfalls Of Being An Outsider
Wasted Years
In The Tall Grass
Black Ties And Red Tape
Hollywood Paranoia
Heaven Is A Free State
Helsinki Shakedown
Low Life In High Places

Monroe je okoli sebe zbral zvezdniško zasedbo, ki jo sestavljajo Sami Yaffa (ex-Hanoi Rocks, ex-New York Dolls) na basu, Rich Jones (ex-Ginger Wildheart) na kitari, Steve Conte (ex-New York Dolls) na drugi kitari in Karl Rockfist (ex-Danzig, ex-Steel Prophet, The Chelsea Smiles) na bobnih.

12. 9. 2019

Fister so preko Noisemag.net premierno objavili priredbo klasike For Whom The Bell Tolls skupine Metallica. Gre za skladbo s prihajajoče kompilacije z naslovom Decade Of Depression, ki bo izšla 27. septembra pri založbi Listenable Records.

Decade Of Depression ponuja naslednje skladbe:
City Of The Living Dead (priredba Fabia Frizzija)
For Whom The Bell Tolls (priredba Metallice)
Mandatory Suicide (priredba Slayer)
Too Old Too Cold (priredba Darkthrone)
How The Gods Kill (priredba Danzig)
Reaper (priredba Hellhammer)
And Only Hunger Remains (priredba Pungent Stench)
The Failure (re-recorded)

6. 8. 2019

Ameriški mizantropični doom/sludge metal trio Fister preko Revolvermag.com premierno predstavlja priredbo Slayer klasike Mandatory Suicide s prihajajočega albuma s priredbami z naslovom Decade Of Depression, ki bo izšel 27. septembra pri Listenable Records. Fister so na albumu predelali še skupine, kot so Metallica, Danzig, Darkthrone in druge.

31. 7. 2019

Life Of Agony trenutno zaključujejo z delom na novem konceptualnem albumu The Sound Of Scars, ki bo izšel jeseni pri založbi Napalm Records. Novi album sta producirala z Grammyjem nagrajena producentka Sylvia Massy (Tool, System Of A Down) in kitarist Joey Z, medtem ko je za mastering poskrbel priznani tonski mojster Howie Weinberg (Nirvana, Soundgarden). The Sound Of Scars nadaljuje pretresljivo zgodbo z njihovega prelomnega studijskega prvenca River Runs Red iz leta 1993.

Life Of Agony se novembra odpravljajo na evropsko turnejo, na kateri jih bosta spremljali zasedbi Doyle (Doyle Wolfgang von Frankenstein iz Misfits) in Evolution Empire, ki jo sestavljajo nekdanji člani Hellyeah, Danzig in Fear Factory. Skupina bo med drugim nastopila tudi 12. 11. v Gradcu (P.P.C.) in 13. 11. na Dunaju (Flex). Več podrobnosti lahko najdete v našem napovedniku.

4. 7. 2019

Po skoraj desetih letih pavze se vrača kalifornijska heavy metal zasedba Deconstruct, ki jo po novem sestavljajo Joe Fraulob (ex-Danzig, Trauma) na kitari, MC Droze na vokalu, Greg Christian (ex-Testament, Trauma) na basu in Kris Gustofson (Trauma) na bobnih.

Tukaj si lahko ogledate tudi besedilni video za skladbo Machine z novega studijskega albuma, ki nosi naslov Ashen Empire.

19. 11. 2018

Ameriška doom/gothic metal zasedba A Pale Horse Named Death, v kateri sta moči ponovno združila Sal Abruscato (ex-Type O Negative, ex-Life Of Agony) in Johnny Kelly (ex-Type O Negative, Danzig, Silvertomb), predstavlja novi single Love The Ones You Hate. S tem napovedujejo tudi svoj tretji studijski album When The World Becomes Undone, ki bo izšel 18. januarja pri založbi Long Branch Records. Mastering novega albuma je opravil Maor Appelbaum (Faith No More, Meat Loaf, Yes, Sepultura, Halford), medtem ko je naslovnico tudi tokrat prispeval Sam Shearon (Rob Zombie, Fear Factory, Cradle Of Filth).

Tracklista novega albuma je sledeča:
As It Begins
When The World Becomes Undone
Love The Ones You Hate
Fell In My Hole
Succumbing To The Event Horizon
Vultures
End Of Days
The Woods
We All Break Down
Lay With The Wicked
Splinters
Dreams Of The End
Closure

KONCERTI & FESTIVALI
26. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija
27. 6. 2024
Basinfirefest 2024
Spálené Poříčí, Češka Republika
28. 6. 2024
ODPOVEDANO!Cahn Fest 2024
Kipe v Trbovljah
29. 6. 2024
Scorpions
Sportarena, Budimpešta, Madžarska
29. 6. 2024
Black Ritual Graz 2024: Arkona, Irdorath, Blessmon, Karner, Synkende, Draugr
Explosiv, Gradec, Avstrija
29. 6. 2024
Srd, Morost, Hobos, Lintver
Mostovna, Solkan, Nova Gorica