VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
14. 6. 2024

Marca smo že poročali, da se death metal simfoniki Fleshgod Apocalypse vračajo z novim singlom Pendulum. Zdaj pa je band razkril, da bodo 23. avgusta pri Nuclear Blast izdali nov album Opera. Ta bo zajemal te komade:

Ode to Art (De' Sepolcri)
I Can Never Die
Pendulum
Bloodclock
At War with My Soul
Morphine Waltz
Matricide 8.21
Per aspera ad astra
Till Death Do Us Part
Opera

28. 5. 2024

Znani so vsi bandi za Basinfirefest 2024, in sicer: 1000 BOMBS, ACID FORCE, ARKONA, AS EVERYTHING UNFOLDS, ASAGRAUM, ATREYU, BATTLE BEAST, BLIND GUARDIAN, BRAND OF SACRIFICE, CELESTE, CRADLE OF FILTH, CROWBAR, DANGERFACE, DEADROOTS, DESTRUCTION, DOGMA ART, DREAM STATE, FATA MORGANA, FEAR FACTORY, FLESHGOD APOCALYPSE, GUTALAX, HALOCENE, HEJTMAN, HENTAI CORPORATION, HULDER, IN EXTREMO, INSOMNIUM, KATAKLYSM, MEAN MESSIAH, NANOWAR OF STEEL, NIAKARA, NYRST, PAN LYNX, PANZERFAUST, PRVNÍ HOŘE, REFORE, ROTTING CHRIST, SATISFACTION, SHOGUN TOKUGAWA, SKÁLMÖLD, SUFFOCATION, SUICIDAL ANGELS.

Češki festival bo potekal od 26. do 29. junija, poleg tega je organizator dodal možnost nakupa enodnevnih vstopnic, medtem ko je program po dnevih že tudi objavljen.

12. 3. 2024

Simfonični tehnični death metalci Fleshgod Apocalypse iz Italije so prejšnji petek pri Nuclear Blast Records izdali single Pendulum, za katerega pa so posneli tudi video.

4. 3. 2024

Znani so trije novi bandi, ki bodo nastopili na češkem festivalu Basinfirefest 2024. To so: Battle Beast, Fleshgod Apocalypse in Rotting Christ.

Seznam vseh zaenkrat potrjenih bandov: Battle Beast, Blind Guardian, Brand Of Sacrifice, Cradle Of Filth, Destruction, Fear Factory, Fleshgod Apocalypse, Gutalax, Hulder, Insomnium, Kataklysm, Halocene, Panzerfaust, Rotting Christ, Skalmöld, Suffocation, Suicidal Angels.

27. 2. 2024

Italijanske simfonične death metalce Fleshgod Apocalypse, ki so nedolgo nazaj nastopili v Ljubljani, je zapustil ustanovni član/basist Paolo Rossi. Paolo je bil kot mnogi drugi glasbeniki v času koronavirusne pandemije namreč primoran poiskati službo zunaj glasbenega sektorja. Ko pa je življenje počasi stopalo v normalne tirnice, je Paolo skušal usklajevati novo službo z bandom, kar pa se je žal izkazalo za nemogoče. Prevladala je nova kariera, in Rossi se je odločil zapustiti zasedbo. Fleshgod Apocalypse bodo nadaljevali kot kvintet, Francesco Paoli, trenutni kitarist zasedbe, bo prevzel dolžnosti basista, Veronica Bordacchini (klaviaturistka in back vokalistka), pa bo prevzela še clean vokale. Pripeta fotografija je zadnje darilo oboževalcem zasedbe, gre pa za delo vizionarskega fotografa Francesca Esposita.

Avtorica: Tina Urek
30. 1. 2024

Kataklysm so objavili video za komad Goliath z aktualnega samonaslovljenega albuma iz lanskega leta.

Drugi mesec, natančneje 15. februarja, pa jih lahko ujamete v živo, kjer bodo skupaj s Fleshgod Apocalypse in Stillbirth nastopili v Kinu Šiška, ki bo tudi začetek evropske turneje Europe Vs Goliath Tour 2024.

4. 1. 2024

V Italiji, natančneje v mestu Vicenza v Benečiji, bo 6. in 7. julija potekal festival Metal Park. Osrednja headlinerja sta Bruce Dickinson in znameniti Emperor. Poleg njih bodo nastopili še The Darkness, Cavalera (full Sepultura set), Fleshgod Apocalypse, Moonspell, Stratovarius in drugi. Za dvodnevno karto boste odšeli 100 EUR, za kampiranje 40 EUR, za parking pa 7 EUR. Več informacij o festivalu boste dobili na tej povezavi.

Avtorica: Tina Urek
23. 11. 2023

Rusko-norveški tehnični death metalci Defect Designer predstavljajo komad We Will Need Your Chitin s prihajajočega albuma Chitin, ki naj bi ga kmalu izdala založba Transcending Obscurity Records. Naslovnico je tudi tokrat naslikal Ian Miller (Ulthar).

Člani Defect Designer so:

Dmitry Sukhinin (Diskord): kitara, vokal, glasba, besedila
Martin Storm-Olsen: bas, vokal, besedila, zvočna produkcija
Eugene Ryabchenko (Fleshgod Apocalypse): bobni

11. 9. 2023

Domači organizatorji koncertov Dirty Skunks so minuli teden napovedali koncerta dveh zvenečih imen svetovne rock in metal scene. Oba koncerta se bosta zgodila naslednje leto:

15/02/2024 Kataklysm, Fleshgod Apocalypse, Stillbirth
04/04/2024 Mr. Big

Več informacij v zvezi z vstopninami in podobnim najdete v našem Napovedniku, če sledite zgornjim povezavam.

12. 12. 2022

To so vsi bandi, ko bodo nastopili na Kaltenbach Open Air 2023: Benediction, Rotting Christ, Fleshgod Apocalypse, Nargaroth, Carach Angren, Moonsorrow, Archspire, Warbringer, Onslaught, Shadow Of Intent, Misþyrming, LIK, Beheaded, Ellende, Kanonenfieber, Slaughter Messiah, Fleshless, Tortharry, The Stone, Irdorath, Abrupt Demise, Lichway, Witchcraft 1988, Armada, CroworD + Interregnum, Uzziel, Vinsta, Lehm, Under Destruction, Veins of Suffering, Sarcastic Terror, Doomed To Fail.

Vstopnice so med drugim na voljo na spletni strani organizatorja.

14. 10. 2022

Epica so objavili skladbo The Great Tribulation feat. Fleshgod Apocalypse. V njej gostuje, kot že ime nakazuje, Francesco Paoli, vokalist skupine Fleshgod Apocalypse, komad pa najdemo na EP-ju z naslovom The Alchemy Project

27. 9. 2022

Organizatorji festivala Kaltenbach Open Air so že objavili prve nastopajoče bande za naslednje leto. To so:

Ellende
Fleshgod Apocalypse
Kanonenfieber
Lehm
Vinsta

23. 9. 2022

Epica bodo 11. novembra izdali EP z naslovom The Alchemy Project, ki prinaša naslednje skladbe:

The Great Tribulation
Wake the World
The Final Lullaby
Sirens - Of Blood and Water
Death Is Not the End
Human Devastation
The Miner

Na ploščku gostujejo Francesco Paoli (Fleshgod Apocalypse), Phil Lanzon (Uriah Heep), Tommy Karevik (Kamelot), Jørgen Munkeby (Shining), Charlotte Wessels (ex-Delain), Myrkur, Frank Schiphorst (Mayan), Björn »Speed« Strid (Soilwork), Henri Sattler (God Dethroned), Sven de Caluwé (Aborted), Asim Searah (Damnation Plan), Niilo Sevänen (Insomnium) ter Roel van Helden (Powerwolf). Za skladbo The Final Lullaby (ft. Shining) so že objavili video.

12. 7. 2022

Organizatorji Frantic Festa, na katerem bodo tudi nastopili na pol domači Assumption, so končno objavili vse nastopajoče na letošnji izvedbi ter razpored nastopajočih po dnevih. Tridnevni festival se bo odvijal od 18. do 20. avgusta v klubu Tikitaka Village pri kraju Francavilla al mare v Italiji.

Četrtek, 18. avgust:
GODFLESH, NEBULA, NUNSLAUGHTER, UFOMAMMUT, MESSA, OVO, NERO DI MARTE, NAGA, OREYEON

Petek, 19. avgust:
BENEDICTION, FLESHGOD APOCALYPSE, DEMILICH, EREB ALTOR, GUINEAPIG, ASSUMPTION, BEDSORE, TENEBRA, SPOILED

Sobota, 20. avgust:
CLAUDIO SIMONETTI’S GOBLIN, DOYLE, 40 WATT SUN, RAW POWER, HORROR VACUI, WHISKEY RITUAL, HYPERDONTIA, PLAKKAGGIO, SEPTAGE

Festivalske in dnevne vstopnice so v predprodaji na voljo tukaj. Že kupljene vstopnice za leti 2022 in 2021 veljajo za letošnjo izvedbo. Več informacij o nastopajočih in festivalu najdete na uradni strani festivala in na Facebooku.

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
14. 6. 2024
Smrt - Barcelona at 9
Galerija
13. 6. 2024
Cvinger / Marax
Recenzija
13. 6. 2024
Matti Riekki - North From Here – The Sentenced Story (knjiga)
Reportaža
12. 6. 2024
Tool / Night Verses
Reportaža
11. 6. 2024
Cvinger / Marax
Reportaža
11. 6. 2024
Pomaranča / Metalsteel
Reportaža
10. 6. 2024
Corey Taylor – Europe 2024
Galerija
10. 6. 2024
Pomaranča / Metalsteel
KONCERTI & FESTIVALI
16. 6. 2024
Body Count
ŠRC Šalata, Zagreb, Hrvaška
21. 6. 2024
Tolminator Warmup Show: Brujeria, Smedja in Smetke
Menza pri Koritu, Ljubljana
21. 6. 2024
Heretic Feast 2024
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
21. 6. 2024
Phantasmagoria ('88 - '90 Set + Best Of)
DVA OSAM, Zagreb, Hrvaška
23. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija
25. 6. 2024
Tolminator Warmup: Vader, Biocancer, Warside
TrainStation SubArt, Kranj