VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
27. 3. 2024

Ameriški trio Bewitcher predstavlja video za komad Our Lady of Speed, ki ga najdete na zadnji izdaji banda z naslovom Deep Cuts & Shallow Graves.

6. 3. 2024

Nizozemska alternativna metal zasedba Dear Mother bo 19. aprila izdala EP Necessary Darkness, zaenkrat pa predstavlja video za komad Threads.

7. 2. 2024

Poslušate lahko Night Slasher, samonaslovljeni prvenec litovske speed black metal zasedbe Night Slasher.

7. 2. 2024

45 let Pomaranče, 45 let heavy metala v Sloveniji! 6. junija se bo v Kinu Šiška odvil veliki koncert praznovanja težke kovine, saj bodo oder zasedli Pomaranča s posebnimi gosti Metalsteel. Več informacij o dogodku bo znanih kmalu, zaenkrat pa je razkrito že prvo veliko presenečenje: na odru bo po več kot 40 letih s Pomarančo stal originalni klaviaturist Tomaž Žontar!

Moči za ta enkraten dogodek sta združila kreator metala v Sloveniji, človek, ki je inspiriral generacije in bil prvi metal heroj Jugoslavije, Mijo Popović, ter največji slovenski metal glasbenik Tilen Hudrap (Northtale, Doro, U.D.O., Vicious Rumors, Testament, Pestilence). Ko k temu dodamo Matica Nareksa, eno najboljših grl v državi, in bobnarja Matjaža Winklerja (Keller, Requiem …), je spektakel garantiran.

Vstopnice za dogodek bodo naprodaj od 1. marca dalje na vseh Eventimovih prodajnih mestih. Fantje pravijo, da to ni še niti polovica zgodbe, tako da več informacij sledi.

Avtorica: Tina Urek
23. 1. 2024

Angleški death/doom metal band Slimelord bo 8. marca na vinilu, CD-ju, kaseti in digitalno izdal prvenec z naslovom Chytridiomycosis Relinquished. Tracklista:

The Beckoning Bell
Gut-Brain Axis
Splayed Mudscape
Batrachomorpha Resurrections Chamber
The Hissing Moor
Tidal Slaughtermarsh
Heroic Demise

8. 1. 2024

Italijanski power metalci Alterium so v obliki videospota razkrili naslovni komad prihajajočega debitantskega albuma Of War and Flames. Plošček bo izšel 8. marca pri AFM Records, tracklista pa je takšna:

Drag Me to Hell
Siren's Call
Of War and Flames
Firebringer
Crossroads Inn
Shadowsong
Crystalline
Heroine of the Sea
Chasing the Sun
Bismarck (Sabaton cover)

17. 11. 2023

Poljski pravoslavni black metalci Black Altar so posneli video za komad Via Draconis, ki je del prihajajočega splita Drakonian Elitism s švedskimi black metalci Ofermod in grškimi black metalci Acherontas. Plošček bo izšel 15. decembra pri Odium Records.

16. 10. 2023

Na voljo za poslušanje sta že dva komada s ploščka New Nights of Euphoria norveških progresivcev Strange New Dawn, kjer delujejo sedanji in bivši člani zasedb Nattehimmel, Emancer, Green Carnation, In the Woods... Celotna tracklista je takšna:

Journey Within
Class Hero Idol
Defenders of Faith
The Wake of Icons
Fortune Bringer
Finding the Pieces
Seek It
High Strangenes
Sons of Galaxy
The Passing

18. 9. 2023

Litovska speed black metal zasedba Night Slasher je nastala na ruševinah speed thrash metal zasedbe Alcotopia. Zasedba Alcotopia je leta 2019 izdala svoj prvi in dvakrat razprodani album It Hits The Spot in nastopala z bandi, kot so Destruction in Necronomicon, tako doma kot v tujini. Po prvencu se je usmeritev skupine začela spreminjati v nekaj veliko bolj mračnega in hitrejšega, kar ni več ustrezalo alco-thrash imidžu prvotne zasedbe. Nov material je zahteval novo ime in tako so se rodili Night Slasher.

Night Slasher so nedavno podpisali z založbo Sliptrick Records, kjer bo sledil prvenec. Več informacij sledi.

14. 9. 2023

Black metalci Ofermod so objavili svoj novi single Agios Ischyros Belial, ki je del prihajajočega splita z Black Altar ter Acherontas. Plošček z naslovom Drakonian Elitism bo izšel konec oktobra pri Odium Records.

Avtorica: Tina Urek
12. 9. 2023

Bavarski heavy metalci Olymp so s komadom Hades napovedali samonaslovljen prvenec. Ta bo izšel 13. oktobra in bo vseboval osem komadov:

Hades
Death And Glory
Icarus
Hero
City Of Gods
Pandora
Fire And Fury
Metal Priest

23. 8. 2023

Perverzni šaljivci Gutalax predstavljajo najnovejši video za komad Diarrhero, ki si ga lahko ogledate spodaj. Band bo možno pri nas videti spet naslednje leto, saj bo nastopil na drugi ediciji festivala Tolminator.

4. 7. 2023

Kataklysm predstavljajo videospot za skladbo Die As A King s prihajajočega albuma Goliath, ki bo izšel 11. avgusta pri Nuclear Blast Records. Goliath bo bandov petnajsti dolgometražec po vrsti, obsega pa naslednje naslove:

Dark Wings of Deception
Goliath
Die as a King
Bringer of Vengeance
Combustion
From the Land of the Living to the Land of the Dead
The Redeemer
Heroes to Villains
Gravestones and Coffins
The Sacrifice for Truth

3. 7. 2023

Raven Banner so nova švedska melodična death metal zasedba, ki bo 1. septembra izdala svoj debitantski celovečerec z naslovom Rise Up Clan.

Prvenec, prvi pomemben mejnik zasedbe, je produciral Alexander Backlund (Soen, In Mourning, October Tide) v Fascination Street Studios, kjer je za miksing in mastering poskrbel svetovno znani producent Jens Bogren (Opeth, Sepultura, Kreator). Končni rezultat tega sodelovanja »je album, posvečen vikinškimi bojevnikomin in krvoločnim bogovom, ki so pripravljeni osvojiti srca metalskih navdušencev po vsem svetu.«

Poleg naslovnice je znan tudi seznam pesmi albuma:
Rise Up Clan
Never Yield
Sound The Horns
Beware The Fury
No Hero's Death
Thor's Anthem
Hordes Of Vikings
Gutbound
Raven's Call
Twilight of the Gods

27. 6. 2023

V začetku leta smo poročali, da so združili moči švedski black metalci Ofermod, Poljaki Black Altar in grški Αχέροντας (Αcherontas) za skupen split album z naslovom Drakonian Elitism, ki naj bi izšel 21. junija preko Odium Records. Od založbe zdaj prihaja sporočilo, da bo split izšel septembra ali oktobra, medtem ko lahko že zdaj plošček prednaročite.

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna