VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
24. 5. 2024

Tretja izvedba Karst Rock festa je letos napovedana za 6. julij, festival pa se bo odvijal na prireditvenem prostoru v Zgoniku v Furlaniji – Julijski krajini. Med dosedanjimi potrditvami sta kar dve slovenski zasedbi, in sicer primorski drone/doom metal dvojec Chains ter štajerski thrash metal band Uporabniki.

Poleg omenjenih so bili doslej potrjeni še italijanski fusion metalci Antidem in goriška rock skupina ArtemisiA. Vstop na festival bo brezplačen, več o dogodku in nastopajočih pa lahko preberete tukaj.

22. 5. 2024

Simfonično-gotični metalci Ghost Warfare znova spominjajo na svoj lanski celovečerec Saaren Gammar, in sicer tokrat z besedilnim videospotom za pesem Sign of Armageddon.

17. 5. 2024

Kalifornijski death metalci Mortal Wound so razkrili komad Born Again Hard s prihajajočega prvenca The Anus of the World, ki ga bosta 24. maja izdali založbi Me Saco un Ojo Records in Dark Descent Records. Tracklista:

Found Dead in a Bush
Tunnel Rat
The Surf Is Gonna Be Bitchin’
Drug Filled Cadaver
One Who Kills & One Who Loves
Born Again Hard
Engulfed in Liquid Hellfire
The Worm Has Turned for You
Spirit of the Bayonet
Even the Jungle Wanted Him Dead
Royally Fucked Forever

17. 5. 2024

Čilski heavy metalci Lucifer's Hammer predstavljajo skladbo Glorious Night, s katero napovedujejo svoj po vrsti že četrti studijski celovečerec Be and Exist. Izdali ga bodo 14. junija pri založbi Dying Victims Productions, obsega pa te naslove:

Cosmovision
Real Nightmares
Glorious Night
Antagony
Son of Earth
The Fear of Anubis
Medusa Spell
The Part of Being
Be and Exist

16. 5. 2024

Finski heavy metalci Angel Sword so razkrili komad Powerglove s prihajajočega albuma World Fighter, ki ga bodo izdali 14. junija pri založbi Dying Victims Productions.

15. 5. 2024

Thrash metalci Battlecreek iz Nemčije, ki so se nedavno mudili tudi pri nas, predstavljajo nov animiran videospot za komad Granville's Hammer z zadnjega celovečerca Maze of the Mind. Ta je izšel 11. aprila pri MDD Records. Videospot je starostno omejen in si ga lahko ogledate tukaj.

14. 5. 2024

Ameriški thrash metalci Havok sporočajo, da se bodo letos poleti znova oglasili v Evropi. Med drugim bodo obiskali tudi našo prestolnico. 20. avgusta se bodo skupaj z Dust Bolt, ki bodo pred tem že razgrajali na Tolminatorju, ustavili v Menzi pri koritu.

Vstopnina v predprodaji znaša 25 EUR, na dan koncerta pa 30 EUR, več informacij pa najdete v našem Napovedniku.

13. 5. 2024

Nemške heavy metal legende Axel Rudi Pell bodo 14. junija pri Steamhammer objavile že svoj 22. celovečerec. Ta bo nosil naslov Risen Symbol in bo vseboval deset komadov:

The Resurrection (Intro)
Forever Strong
Guardian Angel
Immigrant Song
Darkest Hour
Ankhaia
Hell's on Fire
Crying in Pain
Right on Track
Taken by Storm

10. 5. 2024

Legende nemškega power metala Freedom Call, ki so danes izdale nov celovečerec Silver Romance, predstavljajo video za komad Supernova. Včeraj so Nemci v Münchnu že začeli evropsko turnejo, konec oktobra pa bodo znova romali po Evropi, tokrat kot posebni gostje velikanov Rhapsody Of Fire.

10. 5. 2024

V Škofji Loki bo spet pokalica. 31. maja v dvorano KS Podlubnik namreč prihajajo stoner metal progresivci Jegulja in sludge manijaki Britof iz Slovenj Gradca.

Vstopnina znaša 10 EUR, več informacij pa najdete v našem Napovedniku.

9. 5. 2024

Nizozemski deathcorovci Distant, ki so lani skupaj z domačimi Within Destruction izdali video za komad Exofilth 2.0, predstavljajo nov single Loveless Suffering. Video za komad je nastal v sodelovanju s producentom Alanom Grnjo.

7. 5. 2024

Simone Simons, pevka slavnih simfoničarjev Epica, bo izdala debitanski solo album z naslovom Vermillion. Prvi single Aeterna, ki ga je napisala ob pomoči Arjena Lucassena (Ayreon), bo uradno predstavljen danes zvečer ob 18.30 uri na njenem Instagram profilu. Tracklista:

Aeterna
In Love We Rust
Cradle To The Grave (feat. Alissa White-Gluz)
Fight Or Flight
Weight Of My World
Vermillion Dreams
The Core
Dystopia
R.E.D.
Dark Night Of The Soul

Avtorica: Tina Urek
7. 5. 2024

Kanadski folk/black metalci SIG:AR:TYR so razkrili komad I Sail On, Eternal s prihajajočega celovečerca Citadel of Stars, ki bo izšel konec tega meseca, natančneje 31. maja.

30. 4. 2024

Nemški simfonični black metalci Suffering Souls so razkrili Soul Devourer, drugi single s prihajajočega albuma An Iconic Taste of Demise. Tracklista:

Idolum
Soul Devourer
From Hubris To Demise
In The Order Of Doom
Dolor Matris
A Touch Of Evil Kindness
Under My Skin
My Whore
Of Clarity And Hysteria
Cruelty In Love And Fear

26. 4. 2024

Ameriški death/doom metalci Tzompantli so razodeli komad Chichimecatl kot prvi single z drugega studijskega celovečerca Beating the Drums of Ancestral Force, ki ga bodo 17. maja izdali pri založbi 20 Buck Spin. Album obsega te naslove:

Tetzahuitl
Tlayohualli
Tlaloc Icuic
Chichimecatl
Tetzaviztli
Otlica Mictlan
Icnocuicatl

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija
25. 5. 2024
From Goat to Death: Athiria, Cold December, Darkfall, Fallen Utopia, Scion Of Darkness
Alpen-Adria-Platz 1, Celovec, Avstrija
26. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
29. 5. 2024
Metallica
Ippodromo Snai La Maura, Milano, Italija
31. 5. 2024
Britof, Jegulja
Dvorana KS Podlubnik - Stara Loka, Škofja Loka