VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
15. 5. 2024

Ameriški thrasherji Bloodrunner so podpisali za založbo Sliptrick Records, kjer bodo znova izdali lanski samonaslovljeni EP, ki mu bo sledil še debitantski dolgometražec. Več informacij o slednjem sledi.

14. 5. 2024

Nemški death metalci Rise Of Kronos pripravljajo drugi album, ki so mu nadeli naslov Where the Gods Return. Album bo izšel 2. avgusta, na voljo za poslušanje pa je že komad Olympic Warmachine.

14. 5. 2024

Melodični power metalci Sorceress Of Sin so posneli videospot za pesem The Quest, ki je del njihovega prihajajočega tretjega albuma. Ta bo nasledil album Constantine iz leta 2021. Več informacij sledi.

14. 5. 2024

Ameriški thrash metalci Havok sporočajo, da se bodo letos poleti znova oglasili v Evropi. Med drugim bodo obiskali tudi našo prestolnico. 20. avgusta se bodo skupaj z Dust Bolt, ki bodo pred tem že razgrajali na Tolminatorju, ustavili v Menzi pri koritu.

Vstopnina v predprodaji znaša 25 EUR, na dan koncerta pa 30 EUR, več informacij pa najdete v našem Napovedniku.

10. 5. 2024

Švedski viking/folk black metalci Månegarm so razkrili, da že nekaj časa pripravljajo material za nov album. Sedaj pa sporočajo, da so že v studiu in snemajo komade za dvanajsti studijski album. Več informacij za zdaj še ni znanih.

10. 5. 2024

Italijanski brutalneži Brainsore so podpisali za založbo Time To Kill Records, kjer bodo letos izdali prvenec. Več informacij sledi.

Brainsore so:
Don Gulag (bobni),
Holy Father (kitara),
Horcrux Urethra (vokal).

10. 5. 2024

V Škofji Loki bo spet pokalica. 31. maja v dvorano KS Podlubnik namreč prihajajo stoner metal progresivci Jegulja in sludge manijaki Britof iz Slovenj Gradca.

Vstopnina znaša 10 EUR, več informacij pa najdete v našem Napovedniku.

8. 5. 2024

Indijski heavy metalci Against Evil so napovedali drugi dolgometražec, ki so mu nadeli naslov Give 'Em Hell. Ta bo izšel 12. julija pri Doc Gator Records in prinesel devet komadov:

Lock 'n Load
Give 'Em Hell
Full Speed Ahead
Warriors
Stay Dead!
Lights Out
Hellfire
Creature of Night
Killing Machine

8. 5. 2024

Italijanska slam/brutal death metal zasedba Vulvectomy je podpisala za založbo Comatose Music, kjer bo naslednje leto izdala dolgo pričakovani četrti dolgometražec. Na tega njeni sledilci čakajo že od leta 2013, ko so Italijani izdali Abusing Dismembered Beauties.

Band poleg tega sporoča, da se je »upokojil drum machine« in da bo prihajajoči album posnel s pravim bobnarjem.

8. 5. 2024

Nemška black metal zasedba Chaos Invocation je podpisala z založbo AOP Records. Band je trenutno v fazi zaključevanja novega albuma, nad katerim bdi V. Santura v Woodshed Studio. Več informacij sledi kmalu.

3. 5. 2024

Ameriški gotičarji Unto Others, ki so se nedavno potikali po studiu, predstavljajo nov single Butterfly. Za komad so posneli tudi video, več informacij o novem ploščku pa band še ni razkril.

3. 5. 2024

Uprising, solo projekt Jana van Berlekoma, ki je bolje poznan pod psevdonimom Winterherz (Waldgeflüster), je postal del »metal družine« založbe AOP Records. Prva dva albuma sta tako zdaj na voljo na vseh pretočnih platformah, tretji album pa je tudi že posnet in bo kmalu izšel pri novi založbi. Več informacij bo znanih kmalu.

30. 4. 2024

Italijanska doom metal zasedba Doomraiser bo v prihajajočih mesecih izdala nov album, ki mu je nadela naslov Cold Grave Marble. Več informacij sledi.

Avtorica: Tina Urek
29. 4. 2024

Norveški black metalci Sarke so razkrili naslovnico in tracklisto prihajajočega albuma Endo Feight, ki bo izšel 21. junija pri Soulseller Records. Naslovnico lahko preverite na priloženi sliki, tracklista pa je takšna:

Phantom Recluse
Death Construction
Lost
Abyssal Echoes
Old Town Sinner
I Destroyed The Cosmos
In Total Allegiance
Macabre Embrace

29. 4. 2024

Ameriški melodično-progresivni thrasherji Announce the Apocalypse so podpisali za založbo Sliptrick Records, ki bo pomagala pri promociji njihovega aktualnega albuma Experience Machine.

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna