VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
1. 2. 2021

Pretekli teden so organizatorji domačega festivala Metaljot Raspaljot sporočili zamenjavo med nastopajočimi. Ker so bili Mordenom primorani odpovedati svoj nastop, na njihovo mesto stopajo srbski death/thrash metalci Infest. Fantje bodo pomladi izdali album Psychosis, o katerem smo pisali tukaj in tukaj.

Avtorica: Tina Urek
31. 1. 2020

Vader predstavljajo besedilni video za skladbo Shock And Awe, prvi single s šestnajstega studijskega albuma z naslovom Solitude In Madness, ki bo izšel maja pri založbi Nuclear Blast Records.

Legendarno poljsko death metal zasedbo bomo 3. julija lahko v živo videli na open air festivalu Metaljot Raspaljot v Laškem, kjer bodo poleg njih nastopili še Batushka, Mordenom, Sarcasm, Metalsteel in drugi. Več podrobnosti najdete na Facebooku in v našem napovedniku.

24. 1. 2020

Batushka so se kot drugi headlinerji festivala Metaljot Raspaljot open air 2020, ki bo 3. julija v Laškem, pridružili zaenkrat potrjenim Vader, Sarcasm, Metalsteel in Mordenom.

Danes se je poleg tega pričela prodaja vstopnic, ki so na voljo v vseh trafikah 3DVA, na vseh bencinskih servisih OMV in na spletni platformi Olaii. Prvih 100 vstopnic lahko kupite po ugodnejši ceni 25 €.

Organizatorji so najavo Batushke pospremili tako:

"Z velikim ponosom najavljamo, da je black metal fenomen BATUSHKA (Krzysztofa Drabikowskega) drugi headliner za letošnjo edicijo festivala Metaljot Raspaljot - open air festival 2020! Batushka je bila ustanovljena leta 2015 v Białystoku (Poljska), istega leta so izdali njihov prvi album "Litourgiya", ki brez dvoma velja za enega največjih in najbolj pomembnih albumov v zgodovini black metal glasbe, minulo leto, je skupina izdala še svoj 2. album "Panihida", ki nam ga bodo predstavili v celoti, poleg nekaterih najboljših komadov iz plate "Litourgiya". Njihova besedila so napisana v stari cerkveni Slovanščini, ki svojo inspiracijo črpajo iz vzhodne pravoslavne cerkve (tradicionalne liturgične pesmi). Za razliko od večine ostalih black metal zasedb, skupina uporablja sedemstrunske in osemstrunske kitare, za odličen odrski nastop, pa poskrbi tudi zborovsko petje. Pričakujte nekaj zelo posebnega, tako v glasbenem, kot vizualnem smislu!"

6. 1. 2020

Konec minulega tedna sta s strani organizatorja festivala Metaljot Raspaljot Open Air sledili še druga in tretja napoved nastopajočih. V začetku julija bodo na starem graščinskem dvorišču v Laškem nastopili black/death metalci Mordenom in heavy metalci Metalsteel.

Organizator je najavi pospremil tako: "Po 8 letih brez odra se bo death/black metal zasedba MORDENOM predstavila na odru festivala Metaljot Raspaljot - open air festival 2020! Mordenom so bili ustanovljeni leta 2003 v Metliki, leta 2009 so izdali zelo dobro sprejet album "Agnvs Dei", tri leta kasneje pa je bil njihov zadnji koncert, kar pa ne pomeni, da skupina v tem času ni bila kreativna! Na letošnji ediciji festivala Metaljot Raspaljot nam bodo tako predstavili ogromno novega materiala in hkrati odigrali tudi kaj s prvega albuma! Mordenom, dobrodošli nazaj!

S ponosom vam predstavljamo največjo in najbolj aktivno heavy metal institucijo imenovano Metalsteel, kot naslednji potrjen band za festival Metaljot Raspaljot - open air festival 2020. Metalsteel so bili ustanovljeni leta 1999 v Medvodah, do sedaj so izdali 6 studijskih albumov, koncertirali pa širom celotne Evrope in si delili oder s skupinami, kot so Saxon, Helloween, W.A.S.P., Hypocrisy in mnogimi drugimi! Welcome on board Metalsteel!"

25. 5. 2012
Metal Exchange, koncertna veriga, vzpostavljena lani na odprtem grobu staroselca avstrijske metal scene, dunajčana Markusa Schlögla prihaja v Slovenijo!

V času vsesplošne krize, svetovnega padca vseh človeških vrlin in vrednot nam Metal Exchange kaže drugo pot, pot načel, sodelovanja, finančnega neizkoriščanja, ter medsebojne snage med metal brati. Brez osebnega okoriščanja in klubskih provizij je "metal menjava" popolna priložnost za relativno neuveljavljene bende, ki se hočejo preizkusiti na odrih širom Evrope, glavno vlogo v filmu pa igra, presenetljivo, le in izključno glasba. Metal glasba. S sodelovanjem slovenske ME ekipe se veriga širi v naše kraje, po prekmurskem razdevičenju meseca marca se obred nadaljuje v Kranju, kjer bodo jutri nastopili naslednji mučitelji ušes: Horns Of Hattin, Nature, Armaroth in Mordenom. Več o nastopajočih tukaj.

Kraj zločina in taljenja kovine: Trainstation Squat Kranj
Vstopnina: 6€

17. 4. 2012
Mordenom predstavljajo novi single z naslovom Synonym For Creatures. /A.J.F./

14. 10. 2011
Mordenom so objavili video za komad Conjecture About Reality. /P.G./

14. 4. 2011
Mordenom tukaj brezplačno ponujajo prvenec z naslovm Agnvs Dei. /P.G./

21. 1. 2010
Prvi potrjeni bandi za festival Wintercamp so: Noctiferia, Hate, Prospect, Requiem, Metalsteel, Dickless Tracy, Eruption, Infidia, Keller, Mordenom, Nephrolith, Scaffold, Smargroth in Somrak. /P.G./

14. 12. 2009
Noctiferia vas jutri, 15.12., vabi v Kino Šiška na predpremierno predstavitev novega studijskega albuma Death Culture. Predskupini bosta Mordenom in Dickless Tracy. Znana sta tudi dobitnika vstopnic nagradne igre. /A.J./

Avtorica: Ajda Jelenc
24. 4. 2009
23. maja se bo na Ptuju odvijal šesti Metalblast, na katerem bojo nastopili Mordenom, Trembling Madness in Bleeding Fist.

23. 4. 2009
DJ Frogstomp vas vabi na večer tehničnega death metala, ki bo danes v Rock Baru Downtown v Kranju. Predstavil bo tudi prvenec skupine Mordenom in demo zasedbe Aeonic. /P.G./

1. 4. 2009
Mordenom so objavili datum izida prvenca z naslovom Agnvs Dei - to je 10. april. Na ta dan bo release party v Harley Baru v Novem mestu. Štiri skladbe z albuma že lahko slišite na MySpace strani. /P.G./

26. 3. 2009
Mordenom so na prenovljeni MySpace strani objavili video teaser za prihajajoči album z naslovom Agnvs Dei. Prvi promocijski koncert za prvenec bo 16. aprila v klubu Channel Zero.


/P.G./

15. 5. 2008
Slovenska zasedba Mordenom sporoča, da je odprla svojo uradno MySpace stran, na kateri lahko slišite nov demo komad. Obenem vabijo na koncert, ki se bo zgodil 24.5.2008 v Novem mestu, kjer bodo delali družbo slovenskim Sweet Sorrow in nemškim Layment. Več informacij o bandu najdete na že omenjeni povezavi. /P.G./

ZADNJE OBJAVE
Galerija
17. 6. 2024
Igorrr / Sanguisugabogg
Recenzija
17. 6. 2024
Metal De Facto - Land of the Rising Sun – Part 1
Recenzija
14. 6. 2024
Smrt - Barcelona at 9
Galerija
13. 6. 2024
Cvinger / Marax
Recenzija
13. 6. 2024
Matti Riekki - North From Here – The Sentenced Story (knjiga)
Reportaža
12. 6. 2024
Tool / Night Verses
Reportaža
11. 6. 2024
Cvinger / Marax
Reportaža
11. 6. 2024
Pomaranča / Metalsteel
KONCERTI & FESTIVALI
21. 6. 2024
Tolminator Warmup Show: Brujeria, Smedja in Smetke
Menza pri Koritu, Ljubljana
21. 6. 2024
Heretic Feast 2024
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
21. 6. 2024
Phantasmagoria ('88 - '90 Set + Best Of)
DVA OSAM, Zagreb, Hrvaška
23. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija
25. 6. 2024
Tolminator Warmup: Vader, Biocancer, Warside
TrainStation SubArt, Kranj
26. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija