Na današnji dan
2010
Se je poslovil Ronnie James Dio.
NAGRADNE IGRE
Traja do: 19. 5. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
25. 9. 2023

Pri založbi Peaceville Records bodo ob 30. obletnici njegove izdaje ponovno izdali kultni plošček Servants of Sorcery legendarne norveške black metal zasedbe Fimbulwinter, ki je bila ustanovljena davnega leta 1992 in pri kateri sta delovala tudi Shagrath (Chrome Division, Dimmu Borgir, ex-Ov Hell, ex-Nocturnal Breed, ex-Ulver, ex-Starkness) in Skoll (Arcturus, Den Saakaldte, Ved Buens Ende, ex-Ulver). Album bo izšel 10. novembra na vinilu bele in zlate barve ter na CD-ju, prednaročila so možna tukaj.

4. 9. 2023

Norveški black metalci Den Saakaldte so posneli videospot za skladbo Av Satans Ild s prihajajočega albuma Pesten som tar over, ki bo konec meseca izšel pri založbi Agonia Records. Album obsega naslednje naslove:

Av Satans ild
Dødstrett av alt
En ode til spinnersken
Pesten som tar over
Å skjende en engel
Hat
Den stormen i oktober

11. 10. 2021

1. februarja prihajajo v ljubljanski Orto Bar ob svoji 31. obletnici legendarni norveški avantgardni metalci Arcturus. To je zasedba, ki vsebuje sama velika imena norveške black metal scene, najprepoznavnejša sta zagotovo ICS Vortex (Dimmu Borgir, Borknagar ...) in Hellhammer (Mayhem, Dimmu Borgir ...), medtem ko so ostali člani znani po svojem delovanju v zasedbah, kot so Den Saakaldte, Covenant, Ulver ali Ved Buens Ende.

Kot predskupina bodo nastopili danski progresivneži Iotunn.

29. 7. 2019

Norveška black metal zasedba Mortem, v kateri sodelujejo člani Arcturus, Thorns, Mayhem in 1349, je objavila besedilni video za naslovno skladbo težko pričakovanega prvega albuma Ravnsvart, ki bo izšel 27. septembra pri založbi Peaceville Records.

Tracklista je sledeča:
Ravnsvart
Sjelestjeler
Blood Horizon
Mørkets Monolitter
Truly Damned
Demon Shadow
Port Darkness
The Core

Ponovno združeno skupino trenutno sestavljajo kitarist Steinar Sverd Johnsen (Arcturus, ex-Covenant, ex-Ulver), vokalist Marius Vold (ex-Stigma Diabolicum, ex-Thorns, ex-Arcturus), bobnar Hellhammer (Mayhem, Arcturus, ex-Dimmu Borgir, ex-Covenant) in basist Tor R. Stavenes (1349, Svart Lotus, ex-Den Saakaldte, ex-Nidingr).

14. 9. 2017

Islandski dvojec Katla predstavlja skladbo Nátthagi s prihajajočega studijskega prvenca z naslovom Móðurástin, ki bo izšel 27. oktobra pri založbi Prophecy Productions. Tracklista je sledeča:
Aska
Hyldýpi
Nátthagi
Hvila
Hreggur
Kul
Móðurástin
Dulsmál

Pod imenom Katla ustvarjata bobnar in vizualni umetnik Guðmundur »Gummi« Óli Pálmason (ex-Sólstafir) ter vokalist in multi-inštrumentalist Einar »Eldur« Thorberg (Curse, Fortíð, Potentiam, ex-Den Saakaldte).

14. 8. 2015

Norveška zasedba The 3rd Attempt, v katero so se povezali Tchort ter BloodPervertor (nekdanja člana Carpathian Forest), Ødemark na vokalu (nekdaj pri Midnattsvrede) in bobnar Tybalt (Fortíð, Den Saakaldte), bo 25. septembra pri Dark Essence Records izdala prvenec Born in Thorns. V posluh že sedaj ponujajo komad Art of Domination, jeseni pa jim boste lahko prisluhnili tudi v živo, saj se bodo 1. oktobra na turneji s Taake in Orkan ustavili v ljubljanski Gala Hali.

28. 5. 2014
Na tej povezavi lahko v celoti prisluhnete sveže izdanemu albumu Kapittel II: Faen i Helvete zasedbe Den Saakaldte. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
6. 5. 2014
Den Saakaldte so objavili skladbo Endeløst Øde s prihajajočega albuma z naslovom Kapittel II: Faen i Helvete, ki bo izšel konec meseca. /P.G./

7. 4. 2014
Black metalci Den Saakaldte predstavljajo komad Din Siste Dag s svojega novega glasbenega izdelka, naslovljenega Kapittel II: Faen i Helvete. Album bo izšel 27. maja pri založbi Agonia Records in bo vključeval naslednje komade:
Din Siste dag
Forbanna Idioter
Du Selvproklamerte Misjonær
Endeløst Øde
Djevelens Verk
Som Ett Arr på Sjelen
Ondskapens Nødvendighet
/Z.K./

Avtorica: Zara Kastelič
20. 3. 2014
Den Saakaldte so objavili video za komad Destinasjon Helvete s spilta, ki so ga 8. marca izdali skupaj s skupino Horna. /P.G./

4. 2. 2014
Še eni norveški black metalci se oglašajo iz studia. Gre za kvartet pod imenom Midnattsvrede (s člani iz Kraanium, Curse, Den Saakaldte in Dødheimsgard), ki je sprva deloval nekaj let v 90-ih prejšnjega stoletja in je nato po več kot 15 letih ponovno zaživel. 10. februarja bo izšel digitalni EP z naslovom Ripe Fruit on the Gallows Tree, band pa že ima potrjena dva nastopa na festivalih Hammerslag Vinterblot 2014 in Inferno Metal Festival 2014. /D.K./

8. 1. 2014
Den Saakaldte se konec februarja odpravljajo v studio, kjer bodo posneli drugi album z naslovom Kapittel II: Faen i Helvete, ki ga napovedujejo že od leta 2009. Od takrat je band zamenjal dva vokalista, dva bobnarja in dobil novega kitarista. /P.G./

7. 10. 2011
Niklas Kvarforth, ustanovitelj in frontman švedskih ekstremnih metalcev Shining, bo 7. decembra pri Spinefarm Records izdal solo izdelek z naslovom Fifteen Years Of Absolute Darkness, ki zajema petnajst let njegove pogosto tudi kontroverzne glasbene karijere. Gre za petnajst skladb različnih skupin, pri katerih je Kvarforth gostoval na vokalih. Tako so zajete skladbe bandov Gravdal, Bethlehem, The Vision Bleak in Den Saakaldte, kot tudi do sedaj še neobjavljena alternativna verzija skladbe Förtvivlan, Min Arvedel njegove matične zasedbe. Tracklista je sledeča:

Disk 1:
Kkoagulaa - Excerpt 4
Diabolicum - Salvation Through Vengeance
Manes - Bli Med Mig
In Lingua Murtua - Cold Void Messiah
Monumentum - The Colour Of Compassion
Shining - Förtvivlan, Min Arvedel (alternative version)
Hjarnidaudi - A Darkblue Afternoon
Livsnedad - Fobisk Sälta

Disk 2:
The Vision Bleak – I Dined With The Swans
Glorior Belli - The Night Scalp Challenger
Funeral Dirge - Alpha Sans Omega
Gravdal - Mishandlet
Nekros - The Black Serpent
Bethlehem - Yesterday I Still Died Today
Den Saakaldte – Mesias
/B.B./

20. 7. 2011
Norveška depressive black metal zasedba Den Saakaldte je podpisala za Agonia Records, pri kateri bodo izdali novi album Kapittel II: Faen I Helvete. Frontmana Niklasa Kvarfortha (Shining) je zamenjal Øyvind Hægeland (Spiral Architect, Arcturus), v skupini pa delujejo tudi nekateri člani 1349 in Dødheimsgard. /B.B./

7. 4. 2011
Øyvind Hægeland (Spiral Architect, ex Arcturus) je nov vokalist v skupini Den Saakaldte. /P.G./

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna