VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
29. 9. 2023

Matic Dominko je prekmurski filmski režiser in študent filmske in televizijske režije na AGRFT, ki predstavlja dokumentarni film z naslovom SMRT. Kratki dokumentarni portret o spiritualnem death metal bandu iz Turnišča se po besedah režiserja »fokusira na osebnost/družinsko življenje članov banda in na skupinsko energijo, ki jih med seboj povezuje. Namen filma je pokazati kontrast med tem, kako metalci predstavljajo sebe na odru in med tem, kakšni srčki so v resnici.«

Film se naslednji teden poteguje za Vesno, najvišjo možno slovensko filmsko nagrado za najboljši študijski film na Festivalu slovenskega filma, ki se bo med 3. in 8. oktobrom odvijal v Portorožu. Premierna projekcija filma na festivalu bo v soboto, 7. 10. 2023, ob 15. uri v Razstavišču Monfort v Portorožu. Vabljeni!


Režiser: Matic Dominko
Glavna producentka: mag. Jožica Šmid
Asistent produkcije: Gal Nagode
Direktorica fotografije in snemalka: Neža Jankovič
Montažerka filma: Anja Pirtovšek
Snemalec zvoka: Tonko Sekulo
Oblikovalec zvoka: Gregor Bajc
Grafični oblikovalec: Lan Pahor
Svetlobna in barvna obdelava slike: Neža Jankovič
Avtor glasbe: Luka Gjerkeš

V filmu nastopajo: Luka Gjerkeš (kitarist), Lan Pahor (pevec), Vili Marinčič (kitarist), Gal Gabriel (bobnar), ter Lukovi družinski člani: Tinkara Čerček, Mirjana Gjerkeš, Branko Gjerkeš in psički Leli, Caidy in Lucky.

Avtorica fotografije ob novici: Ela Mimi Pirnar

Napovednik:

24. 6. 2022

Iz tabora Brazilcev Sepultura sporočajo, da je zaradi družinskih težav kitarist Andreas Kisser bil primoran zapustiti evropsko turnejo. Njegovo vrzel na kitari bo za čas Kisserjeve odsotnosti zapolnil Jean Patton. Kdaj se bo Kisser ponovno priključil karavani Sepulture, za zdaj še ni znano.

4. 10. 2021

Hypocrisy objavljajo video Dead World s prihajajočega albuma Worship. Tokrat gre za zelo apokaliptični video, ki je nastal v sodelovanju z režiserjem Kezzynjem Andreyem in produkcijsko hišo Cooldown Production, album Worship pa naj bi izšel 26. novembra pri založbi založbi Nuclear Blast.

28. 9. 2021

Irska groove metal/metalcore zasedba The Risen Dread iz Dublina se pripravlja na izdajo prvenca Night Hag. Za snemanje videospota za komad White Night je zasedba združila moči z Andreasom Kisserjem od Sepulture. Video si lahko ogledate spodaj.

1. 4. 2021

Od nedelje si lahko dokumentarni film o razvoju slovenske heavy metal scene Železne stopinje producenta Denisa Brnčiča in režiserja Jureta Gorjanca ogledate na Youtubu.

Zdaj že ustaljena ekipa bo zgodbo Železnih stopinj nadaljevala z drugim delom dokumentarca, v katerem se bo posvetila mlajšim generacijam slovenskih metal glasbenikov na čelu z najuspešnejšim med njimi, Tilnom Hudrapom.

13. 10. 2020

Blasting shit to bits – The Final Show se imenuje prvi in edini DVD švedskih grindcore legend Nasum, ki so prenehali z delovanjem 6. oktobra 2012. Ta bo izšel 18. decembra pri Selfmadegod Records in je nastal v sodelovanju z režiserjem Michaelom Pandurom.

27. 7. 2020

Multiglasbenik Devin Townsend se je povezal z zasedbo Sepultura in posnel priredbo za komad Mask. Tukaj lahko prisluhnete oziroma si ogledate tudi pogovor med Devinom, Andreasom Kisserjem in Derrickom Greenom.

Avtorica: Tina Urek
17. 7. 2020

Organizatorji Grossmannovega fantastičnega festivala filma in vina sporočajo: »Najmlajši so že ob 12. uri vabljeni v kino dvorano Kulturnega doma, kjer jih pričakuje animirana pripoved Slavna medvedja zasedba Sicilije režiserja Lorenza Mattotija. Ob 16. uri sledi brutalni slasher Nesmiselno nasilje, ki ga je režiral znani kanadski komik Jay Baruchel. Ob 18. uri je čas za mojstrovino češkega režiserja Václava Marhoula, presunljivo vojno dramo Obarvana ptica.

Na Glavnem trgu bo ob 21. uri projekcija slovenske črne komedije Operacija Cartier režiserja Mirana Zupaniča z gostom scenaristom Mihom Mazzinijem. Ob 23. uri bo sledila ugandska akcijska komedija Nori svet režiserja IGG Nabwane.

V atriju Mestne hiše bo ob 21. uri na sporedu drugi blok kratkih filmov iz tekmovalnega programa Melies d'Argent, ki mu bo ob 23. uri sledil glasbeni dokumentarec Tusta režiserja Andreja Korovljeva.«

17. 7. 2020

Organizatorji Grossmannovega fantastičnega festivala filma in vina pred zaključkom festivala sporočajo: »Danes na zaključni prireditvi ob 20.30 na Glavnem trgu razkrijemo dobitnike letošnjih nagrad!
Programski sklop Začarani kino danes v kino dvorani Kulturnega doma nudi kar dva filma, ob 12. uri dansko animacijo Pikica, Koko in divji nosorog režiserja Jannika Hastrupa za najmlajše in ob 13. francosko psihološko grozljivko Zombi otrok režiserja Bertranda Bonella za starejšo mladino.
Ob 15. uri bo na istem prizorišču na sporedu ameriška psihedelična grozljivka Blaženost režiserja Joeja Begosa. Ob 17. uri bo čas za ameriški horror triler 1BR režiserja Davida Marmorja. Ob 19. uri sledi španski fantastični triler Prednosti potovanja z vlakom režiserja Aritza Morena.
Na Glavnem trgu bo ob 20.30 slavnostna zaključna prireditev festivala, na kateri bomo razkrili dobitnike letošnjih nagrad. Nagrado za najboljše vino bo podelila vinska kraljica Slovenije Ana Pavlin, z nagovorom pa nas bo počastil en in edini Peter Mlakar.
Projekcije na Glavnem trgu bodo v znamenju retrospektiv. Ob 21. uri bo prikazan slovenski znanstvenofantastični film Ječarji režiserja Marjana Cigliča z gostoma igralcema Ivom Banom in Jonasom Žnidaršičem, ob 23. uri pa bo na ogled restavrirana verzija klasične komedije Maratonci tečejo častni krog režiserja Slobodana Šijana.
V atriju Mestne hiše bo ob 17. uri posebna predstavitev novega stripa Ivana in Zorana Smiljanića z naslovom Črni plamen. Filmske projekcije bodo nudile dva glasbena dokumentarca, Električni orgazem za ljudi bodočnosti režiserke Marije Vukić in Bure bareta režiserjev Roberta Bubala, Maria Vukadina in Renata Tonkovića.
Ob 18. uri bo na Glavnem trgu potekal filmski kviz Hudega mačka z voditeljem Timonom Grabovcem.«

16. 7. 2020

Organizatorji Grossmannovega fantastičnega festivala filma in vina sporočajo: »Smo že na polovici ljutomerskega dela Grossmannovega festivala, ki danes ob 15. uri vabi v kino dvorana Kulturnega doma na francoski triler Hrup režiserja Jeremyja Lavala. Ob 17. uri bo sledila svetovna premiera britanske grozljivke Žrtvovanje režiserjev Tora Miana in Andyja Collierja, ki bo nas tudi obiskal. Iz tekmovalnega programa za najboljši celovečerec ob 19. uri sledi madžarska črna komedija Tovariš Drakulič režiserja Márka Bodzsárja.

Na Glavnem trgu bo ob 21. uri na ogled psihološka grozljivka Koča, prvi angleško govoreči film Veronike Franz in Severina Fiale, ki nas bo ob tej priložnosti tudi obiskal. Sledila bo ameriška grozljiva komedija Striček Tičeglavec režiserja Matthewa Johna Lawrencea.

V Atriju mestne hiše bo ob 21. uri predvajan prvi blok kratkih filmov iz tekmovalnega programa Melies d'Argent, ki jim bo ob 23. uri sledil glasbeni dokumentarec Kje se konča telo režiserja Marca Porsie, edinstven vpogled v delovanje kultne skupine Swans.«

14. 7. 2020

Iz Prlekije sporočajo: »Po uspešno zaključenem programu v Ormožu se Grossmannov festival seli v dobri stari Ljutomer. Začenjamo ob 18. uri v kino dvorani Kulturnega doma z drugim delom horror omnibusa Deathcember. Z nami bosta tudi gosta, in sicer producenta Dominic Saxl in Ivo Scheloske.

Ob 20.30 bo na Glavnem trgu otvoritvena slovesnost in predstavitev razstav Zorana Smiljanića in Roberta Juraka, ki bosta do konca festivala postavljeni v Galeriji Ante Trstenjak. Ob 21. uri sledi projekcija slovenske kriminalke Vsi proti vsem z gosti režiserjem Andrejem Košakom, igralci Vladom Novakom, Juretom Ivanušičem in Valterjem Draganom ter producentom Zoranom Dževerdanovićem. Ob 23. uri bomo na isti lokaciji pogledali še kanadsko slasher komedijo Aquaslash režiserja Renauda Gauthierja.

Ob 22. uri bo v atriju Mestne hiše projekcija filmov iz programskega sklopa Na fantastični strani Alp, gost bo režiser Janez Juh.

Vljudno vabljeni!«

10. 4. 2020

V četrtek 16. aprila bo RTV Slovenija ob 22.30 na drugem programu predvajala dokumentarni film o razvoju slovenske heavy metal scene Železne stopinje producenta Denisa Brnčiča in režiserja Jureta Gorjanca.

16. 9. 2019

Reški stoner rock zasedbi Uma Thurman se je na basu pridružil Matej Hanžek, sicer frontman tamkajšnjega doom metal banda Old Night.

Skupina se je odločila zamenjati tudi ime, vendar še vedno ostaja zvesta muzi legendarnega režiserja Tarantina. Tako od sedaj naprej deluje pod skrajšanim imenom: Uma. Spremembe so prinesle tudi novi logo banda, za katerega je zaslužen odličen umetnik, ki se skriva za imenom All Things Rotten in sodeluje s številnimi velikimi imeni, kot so Amon Amarth, Children Of Bodom, Pain, Mortiis in drugi.

27. 5. 2019

V ljubljanski Kinodvor v okviru festivala Let It Roll 13. junija prihaja glasbeni dokumentarec Kriči, Sarajevo! (Scream For Me Sarajevo)

»Za nekaj ur je vojna izginila in ljudje so lahko skoraj spet verjeli, da je normalno življenje mogoče. Dickinson je v mikrofon zavpil »Scream for me Sarajevo!« in z njim so vpili vsi, ki so tiste noči tvegali življenja, da bi bili lahko del tega zgodovinskega koncerta.«

Film bo prvič prikazan v četrtek, 13.6. ob 21.30, v prisotnosti režiserja Tarika Hodžića in producenta Adnana Ćuhare. Projekcija bo zunaj na Kinodvorišču (vhod skozi dvorano Kinodvora), v primeru dežja pa v naši dvorani.

Po tem film prihaja na redni spored Kinodvora.

11. 2. 2019

Life Of Agony so v procesu snemanja novega albuma, napovedanega za jesen 2019 preko založbe Napalm Records. V začetku februarja so objavili zlovešč teaser, v katerem skupina potrjuje, da bo novi album nadaljeval zgodbo o najstniku, ki je bil osrednja tema na njihovem klasičnem prvem albumu River Runs Red iz leta 1993. V teaserju se poraja vprašanje: "Kaj če je preživel?" S tem namigujejo na koncept novega albuma, saj je River Runs Red lani "dopolnil" 25 let.

Spodaj si lahko ogledate intervju z basistom in piscem besedil skupine Alanom Robertom, v katerem tudi nekoliko razpravlja o novem albumu.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
17. 6. 2024
Igorrr / Sanguisugabogg
Recenzija
17. 6. 2024
Metal De Facto - Land of the Rising Sun – Part 1
Recenzija
14. 6. 2024
Smrt - Barcelona at 9
Recenzija
13. 6. 2024
Matti Riekki - North From Here – The Sentenced Story (knjiga)
Galerija
13. 6. 2024
Cvinger / Marax
Reportaža
12. 6. 2024
Tool / Night Verses
Reportaža
11. 6. 2024
Cvinger / Marax
Reportaža
11. 6. 2024
Pomaranča / Metalsteel
KONCERTI & FESTIVALI
21. 6. 2024
Tolminator Warmup Show: Brujeria, Smedja in Smetke
Menza pri Koritu, Ljubljana
21. 6. 2024
Heretic Feast 2024
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
21. 6. 2024
Phantasmagoria ('88 - '90 Set + Best Of)
DVA OSAM, Zagreb, Hrvaška
23. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija
25. 6. 2024
Tolminator Warmup: Vader, Biocancer, Warside
TrainStation SubArt, Kranj
26. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija