VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
24. 5. 2024

Ameriški black/speed metal band Bewitcher predstavlja besedilni video za single Starfire Maelstrom, ki ga je pretekli petek izdali pri založbi Century Media.

24. 5. 2024

Bavarski enočlanski black metal band Uprising, za katerim stoji Jan van Berlekom (Waldgeflüster), predstavlja skladbo Eternal Mantra s prihajajočega albuma III, ki bo izšel 19. julija pri založbi AOP Records. Tracklista:

Eternal Mantra
Uprise III
Raise a Glass
A Message to the Hypocrites
While the World Is Burning
Brace Yourself
Ten Ton Hammer (priredba Machine Head)

24. 5. 2024

Tehnični death metalci Replacire iz Bostona predstavljajo komad The Helix Unravels kot tretji single s tretjega albuma The Center that Cannot Hold, ki ga bodo izdali 21. junija pri založbi Season of Mist. Tracklista:

Bloody-Tongued and Screaming
The Center that Cannot Hold
Living Hell
A Fine Manipulation
The Helix Unravels
Drag Yourself Along the Earth
Inglorious Impunity
The Ghost in the Mirror
Hoard the Trauma Like Wealth
Transfixed on the Work
Uncontrolled and Unfulfilled

24. 5. 2024

Včeraj so The Hellacopters pri Nuclear Blast izdali single Stay with You, ki obsega komada Stay with You ter Fire in Cairo. Za naslovno pesem so posneli spodnji videospot.

23. 5. 2024

Češki heavy/neoclassical band Solar System je izdal single Svítání.

23. 5. 2024

Italijanski simfoniki Xeneris predstavljajo video za drugi single Barbarossa s prihajajočega albuma Eternal Rising. Album izide 14. junija pri založbi Frontiers Music Srl.

23. 5. 2024

Ameriška zasedba As I Lay Dying po petih letih svojim oboževalcem končno ponuja novo kost za glodanje. Izdali so namreč single Burden. Band bo prav tako konec leta koncertiral po stari celini, kjer jih bo moč v živo ujeti 28. novembra v dunajskem Gasometru.

23. 5. 2024

Nemški thrasherji Rezet so razkrili, da bodo 30. avgusta izdali istoimenski šesti album. Že zdaj pa predstavljajo single Unholy Grail, za katerega so posneli tudi video. Celoten seznam komadov je tak:

Opus 1984.2
Time to Die
Unholy Grail
Duck & Cover
Burning Prophets
Together Apart
Prisoner of Fate
Killing Spree
Atmosfear
True as Lies (feat. Lips)
World War Z
Into the Abyss

22. 5. 2024

Enočlanski angleški atmosferični black metal band Arx Atrata bo po petih letih od albuma The Path Untravelled izdal nov dolgometražec. Ta bo nosil naslov A Reckoning, izšel pa bo 5. julija, in sicer digitalno in na CD-ju. Celoten seznam pesmi:

To Sunder the World
I Was a Witness to His Passing
A Reckoning
Mercy Unearned
The Ruin of My Past
The Witch
Our Dark Shadow

22. 5. 2024

Kanadski brutaličarji Hybreed Chaos so razkrili single Subliminal Abyssal Carnage, ki ga lahko preverite tukaj.

22. 5. 2024

Nemški thrasherji Deimos' Dawn bodo naslednje leto izdali nov album. Naslov zaenkrat ostaja neznan, znan pa je že prvi single, in sicer gre za pesem God of Pain, katere videospot lahko preverite spodaj.

22. 5. 2024

1. junija v ljubljansko Cvetličarno prihaja izjemna rock zasedba Palaye Royale! Pred nastopom ameriškega rock tria bo publiko ogrela domača kontroverzna bodoča superzvezdnica July Jones. Da se boste laže odločili za obisk koncerta, prisluhnite novemu singlu Just My Type.

Vstopnice so že na voljo, več informacij o samem dogodku pa najdete v našem Napovedniku.

22. 5. 2024

Francoska black metal zasedba Seth je objavila nov single Dans le cœur un poignard s prihajajočega albuma La France des Maudits. Za komad Dans le cœur un poignard je band posnel tudi video, album pa izide 14. julija pri Season Of Mist.

22. 5. 2024

Švedski simfonični black/death metalci Zornheym sporočajo, da se jim je na bobnih pridružil Qual (s pravim imenom Kim Arnell). Poleg novega člana pa zasedba predstavlja tudi nov single None for All.

22. 5. 2024

Pet let po izidu zadnjega albuma ...Unto the Breach, ki je izšel leta 2019, se angleški heavy metalci Sellsword vračajo z novim singlom Saxon Steel. Za komad je band posnel tudi video, ki ga najdete spodaj.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
ODPOVEDANO! Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
24. 5. 2024
Lastminit Kramp v Jalli: Água, The Kripless
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija
25. 5. 2024
From Goat to Death: Athiria, Cold December, Darkfall, Fallen Utopia, Scion Of Darkness
Alpen-Adria-Platz 1, Celovec, Avstrija