VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
14. 5. 2024

Mojstri stoner metala Orange Goblin predstavljajo drugi single Cemetary Rats s prihajajočega albuma Science, Not Fiction. Izid albuma je napovedan za 19. julij, izdala pa ga bo založba Peaceville Records. Komentar frontmana Bena Warda o novem singlu:

»You want Metal? You've got Metal! "Cemetery Rats" is an anthem for all the metalheads and rockers, the kids that society deems the 'weirdos and freaks'! Fuck society! This is a song for everyone that likes to hang out in the graveyard, listening to metal and loving life as the underdog! This is doom, thrash and punk all rolled into one, like the mighty Black Sabbath colliding with classic era-Celtic Frost and Discharge! We are the heavy metal underground, we are the CEMETARY RATS!«

10. 5. 2024

Stoner metal veljaki Monster Magnet letos praznujejo 35 let delovanja. V ta namen se bodo jeseni odpravili na turnejo po Evropi, med drugim pa se bodo 9. oktobra ustavili tudi v zagrebškem klubu Boogaloo. Ostale datume turneje najdete na sliki.

10. 5. 2024

V Škofji Loki bo spet pokalica. 31. maja v dvorano KS Podlubnik namreč prihajajo stoner metal progresivci Jegulja in sludge manijaki Britof iz Slovenj Gradca.

Vstopnina znaša 10 EUR, več informacij pa najdete v našem Napovedniku.

7. 5. 2024

Jutri bodo v Mariboru nastopili Mondo Generator, ki jih je ustanovil Nick Oliveri, basist in pevec pri zasedbah Kyuss in Queens Of The Stone Age. Kot predskupini bosta nastopili avstrijski Harrowist in domači stonerji Omega Sun. Časovnica je taka:

21.00 Harrowist
22.00 Omega Sun
23.00 Mondo Generator

6. 5. 2024

Poljski stonerji Dopelord, ki bodo nastopili na letošnji ediciji Tolminatorja, in Francozi Red Sun Atacama se novembra odpravljajo na skupno turnejo po Zahodni in Južni Evropi. Vse datume turneje najdete na priloženi sliki.

6. 5. 2024

Domači heavy stonerji Britof bodo nastopili na StonerKras Festu 2024. Več o tem enodnevnem festivalu in vseh za letos potrjenih nastopajočih najdete v našem Napovedniku.

29. 4. 2024

Italijanski stonerji Kayleth so z animiranim videospotom za pesem The Night napovedali svoj najnovejši album New Babylon. Ta bo izšel 24. maja pri Argonauta Records in bo prinesel vsega skupaj devet novih komadov:

The Throne
The Night
Giants’ March
Weak Heart
Megalodon
New Babylon’s Wall
We Are Aliens
Cyber Slaves
Pyramids

25. 4. 2024

Nemški stonerji Grand Massive so posneli videospot za pesem Those from the Shadows, ki je del prihajajočega EP-ja z naslovom Houses of the Unholy. Tracklista:

Those from the Shadows
Unwritten Prophecy
The Last Mountain
Call of Demons
Jump in the Fire

22. 4. 2024

Ameriški stonerji Gozu bodo junija koncertirali v Evropi. Zaenkrat je znanih šest od enajstih koncertov (glej sliko).

22. 4. 2024

Srbski stonerji Northern Revival so minuli teden v petek v Ljubljani začeli evropsko turnejo. Ta jih bo prek Avstrije in Hrvaške ponesla nazaj v Slovenijo, in sicer jutri v Maribor ter v soboto v Velenje, kjer se bo tudi zaključila.

18. 4. 2024

Ta mesec se po stari celini mudi avstralski hard rock band Tarot, ki po izbranih klubih predstavlja sveže izdani drugi album Glimpse of the Dawn. Po zaslugi Kvlt ov Seitan lahko Tarot danes zvečer prisluhnete v klubu Gromka na Metelkovi, kjer bo za ogrevanje poskrbel slovenjgraški stoner metal/rock trio Woygn, ki se je lani predstavil z debitanskim EP-jem Ascendance.

Vstopnina na vratih znaša borih 10 EUR, začetek pa je napovedan ob 20. uri. Za več informacij spremljajte dogodek na Facebooku.

17. 4. 2024

Stonerji Horseburner bodo 21. junija izdali četrti dolgometražec Voice Of Storms. Izšel bo pri založbi Blues Funeral Recordings, spodaj pa prisluhnite prvemu singlu The Gift.

16. 4. 2024

Stoner/sludge/doom band High On Fire je objavil video za naslovni komad prihajajočega albuma Cometh The Storm. Album izide konec naslednjega tedna, natančneje 19. aprila, pri založbi MNRK Heavy.

15. 4. 2024

Hrvaški instrumentalni psy stoner dvojec Mycena je na Bandcampu izdal album Serendisarray.

Album sta posnela Aleksandar Vrhovec in Marin Mitić, poleg tega pa so še sodelovali ti glasbeniki: bobnar Gio Maucieri, saksofonist Vedran Momčilović in Viktor Vrhovec na klarinetu. Miks in mastering je naredil Aleksandar Vrhovec.

11. 4. 2024

Ljubljanska progresivna stoner zasedba Ambra predstavlja komad People and Ash, ki je nastal na live sessionu v studiu Metro. Band boste sicer lahko v živo ujeli skupaj z Blu.Sine v Mariboru.

KONCERTI & FESTIVALI
14. 5. 2024
Cultura Tres
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna