VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
25. 4. 2024

Istrski black metal trio Ater Era predstavlja single Terra Rossa, za katerega je posnel videospot v sodelovanju z Mariom Karlovčecem.

Včeraj so skupaj z Britof in Srd začeli skupno turnejo v Orto Baru, v naslednjih dneh pa jih lahko v živo ujamete danes v Zagrebu in jutri v Mariboru, nato pa sledijo še nastopi v Dresdnu, Innsbrucku, Pragi, Varšavi, Kaunasu in Vilni.

17. 4. 2024

Organizatorji dogodkov Hangtime Agency sporočajo, da je nedeljski koncert zasedb Grima in Ultar v zagrebškem klubu Močvara odpovedan. Odpovedana sta tudi koncerta v Beogradu in Novem Sadu ter tudi 40 drugih nastopov skupin po Evropi. Zapletlo se je namreč pri vizah. Izjava banda:

»Dear followers of the Grima cult, sometimes even the biggest and oldest spruce tree can't withstand (in)human acts. There is a point where we have to bow down and accept what cannot be changed.
After 4 months of non-stop efforts from everyone involved behind the scenes, the best we got is a 30 days stay in the Schengen area. We have applied for a 90 days arts science visa, which we have been granted in past years, but not this time, the reasons have not been communicated to us.
We did everything we could do, Asgaardian Events and even Les Acteurs de L'Ombre Productions helped us as much as possible, but all we got are these 30 days for now, which we shall use to the fullest.
Our first show will be on the April 25 in Switzerland and the last one will be on the May 22 in Paris. Any other show will be cancelled. There will be no further rescheduling. We will be happy to see each one of our cultists at these shows. We won't have any other Central European tours in the near future, except a few festivals next year, which we are already negotiating with.«

12. 4. 2024

Karavana špičastih ušes oz. drugi del evropske turneje pagan black metalcev Finntroll se bo te dni ustavila v naši neposredni bližini. Finci bodo v družbi zasedb Metsatöll ter Suotana v nedeljo nastopili v Zagrebu (Vintage Industrial Bar), v torek pa v Gradcu (Explosiv).

Avtorica: Tina Urek
9. 4. 2024

Dream Theater se v čast 40. obletnici delovanja odpravljajo na veliko evropsko turnejo. Turneja bo zelo posebna zato, ker bo na bobnarski stol znova sedel Mike Portnoy. Nam najbliže se bodo ustavili 29. oktobra v Zagrebu (Arena) in 1. novembra v Budimpešti (Arena).

Avtorica: Tina Urek
21. 3. 2024

Posebneži Sólstafir, ki smo jih lani skupaj z Amorphis ujeli v Zagrebu, se novembra in decembra odpravljajo na turnejo po Evropi. Z njimi se bodo na pot podali Helga in Hamferð. Med drugim boste lahko Islandce ujeli 6. decembra na Dunaju. Druge datume pa najdete na sliki.

21. 3. 2024

Ameriški black metalci Uada sporočajo, da so izdali najnovejši videospot za komad Retraversing the Void z zadnjega albuma Crepuscule Natura, ki je izšel lansko leto. Poleti pa se bo band mudil po Evropi, med drugim ga boste lahko 25. julija ujeli v Zagrebu.

19. 3. 2024

Po včerajšnjem koncertu Taake, Nordjevel in Theotoxin v Ljubljani se bo karavana danes ustavila v zagrebškem klubu Boogaloo. Časovnica je taka:

19.00 vrata/blagajna
20.00 Theotoxin
21.00 Nordjevel
22.20 Taake

15. 2. 2024

Sludge metalci Cultura Tres, pri katerih bas kitaro igra Paulo Xisto Jr. (Sepultura), so napovedali turnejo po Združenem kraljestvu, ki jo začnejo jutri, medtem ko bodo Evropo zasedli konec aprila. Nam najbliže bodo nastopili 14. maja v Zagrebu. Vse datume turneje, v okviru katere bodo Venezuelčani promovirali album Camino de brujos, najdete na sliki.

13. 2. 2024

Projekt Crosses, ki ga vodita Chino Moreno in Shaun Lopez, se bo junija mudil po Evropi. Nam najbliže se bodo ustavili 11. junija v Zagrebu (Tvornica), dan prej pa bodo tudi v avstrijskem Linzu.

Avtorica: Tina Urek
5. 2. 2024

Dva težkokategornika, Cryptopsy in Atheist, se konec februarja odpravljata na skupno evropsko turnejo, katere datume najdete na priloženi sliki. Zasedbi bodo spremljali še Almost Dead, Monastery (25. 2.–10. 3.) in 72 Legions (11. 3.–24. 3.). Karavana se bom med drugim ustavila 5. marca v Zagrebu in 6. marca v Gradcu.

1. 2. 2024

Black/death metal veterani Diocletian iz Nove Zelandije se bodo spomladi mudili po stari celini, organizatorska ekipa Abyssal Booking in Nasty Events pa jih bo v petek 19. aprila pripeljala v klub Močvara v Zagrebu. Za ogrevanje bojo poskrbeli domači black metalci SitiS. Za več informacij lahko dogodek spremljate na Facebooku.

31. 1. 2024

Rap metal pionirji Body Count, ki jih vodi vsem dobro znani Ice-T, se junija odpravljajo na turnejo po Evropi. Pot jih bo tokrat zanesla tudi k našim južnim sosedom, saj bodo 16. junija nastopili v Zagrebu. Vse ostale datume turneje najdete na priloženi sliki.

6. 12. 2023

Pred kratkim smo poročali, da 6. junija v zagrebško Tvornico Kulture prihaja Corey Taylor. Zdaj pa so organizatorji sporočili, da je koncert že razprodan. Ali se bo koncert prestavil na večje prizorišče, naj bi bilo znano konec tedna.

18. 9. 2023

Mednarodni atmosferični doom metalci The Answer Lies In The Black Void so objavili video za skladbo Ataraxia. 13. oktobra izide njihov drugi celovečerec z naslovom Thou Shalt, v živo pa jih lahko ujamete 23. oktobra v Zagrebu, kjer bodo igrali v Klubu Močvara.

9. 8. 2023

Švedski Vikingi Amon Amarth, ki smo jih julija lahko ujeli v Zagrebu, so objavili najnovejši video za komad Heidrun. Komad se sicer nahaja na aktualnem albumu banda The Great Heathen Army, ki je izšel lani.

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna