Na današnji dan
1984
Mötley Crüe predstavijo single Too Young to Fall in Love
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

INTERVJUJI

11. 7. 2002

Seven Witches

Spraševal: Matjaž Prešeren
Odgovarjal: JACK
S tretjo ploščo Xiled To Infinity And One je ameriškim power metalcem Seven Witches končno uspel preboj iz undergrounda. Kaj jim tudi ne bi, saj so v bandu sami odlični glasbeniki; sedanji oziroma bivši člani Savatage, Fates Warning, Crimson Glory, Destiny’s End itd. Spomladi so kot posebni gostje Annihilator prvič skupaj nastopili na evropskih tleh, na turneji pa so imeli nemalo smole, ki je je letos vodja banda Jack Frost že kar navajen. A po vsakem dežju posije sonce in tudi pri Jacku je tako.


MATJAŽ:
Spomini z vaše prve evropske turneje morajo biti še zelo sveži. Kako je bilo kaj en mesec “na cesti”?

JACK:
To sicer ni bila moja prva evropska turneja, bila pa je s Seven Witches. Kaj naj rečem, božansko.

MATJAŽ:
Pred turnejo ste imeli z novo postavo le dve vaji, a vseeno ste na drugem koncertu v Salzburgu odigrali odlično. Kako pa je bilo kasneje, ko ste postali bolj uigrani?

JACK:
Mislim, da so se naši nastopi še malce izboljšali, kajti z vsakodnevnim igranjem smo drug drugega na odru vse bolj spoznavali. Vendar je vsak koncert nekaj posebnega, tako da bi težko rekel, koliko smo bili boljši, zagotovo pa smo bili bolj uigrani.

MATJAŽ:
Po Salzburgu ste šli v Graz, kjer pa ste nastop odpovedali zaradi zdravstvenih težav pevca Wada. Kaj se je zgodilo z njim, dan prej je bil še v odlični formi?

JACK:
Wade se je zbudil z bolečim grlom. Zato je obiskal zdravnika, ki je ugotovil, da je dobil hujšo infekcijo in da ne bo smel peti kak teden.

MATJAŽ:
In kako je bilo kasneje z njim? Slišal sem, da si na nekaterih koncertih ti pel namesto njega?

JACK:
Zdravila so ga spravila k sebi. Veliko je spal in pazil nase. Kar pa se tiče mojega petja, to sem moral storiti, saj je bilo potrebno zaradi fanov, ki so enkratni in njih ne smeš razočarati. Kot pravijo: “show must go on”.

MATJAŽ:
Pa si imel s petjem že kakšne izkušnje, kako te je publika sprejela kot pevca?

JACK:
Ja, včasih sem pel v svojem bandu Frost Bite. Fani niso imeli problemov z mojim petjem, videti je bilo, da jim je všeč. Vsega ne morem zapeti tako kot Wade, a pel sem, kakor sem in izšlo se je.

MATJAŽ:
Zdaj imate res odlično zasedbo. Wade Black (bivši Crimson Glory pevec) in Brian Craig (Destiny’s End bobnar) sta se bandu pridružila za nov album Xiled To Infinity And One. Zakaj je Wade pravzaprav zamenjal Bobbyja Lucasa? Navsezadnje je bil tudi on odličen pevec.

JACK:
Bobby je izjemen pevec, vendar se nismo več ujeli, vsak je hotel na svojo stran, tako da je bil njegov odhod najboljša možna rešitev. A na žalost ti moram povedati, da tudi Wade ni več pri Seven Witches, razšli smo se z njim. Kdor v bandu ni zadovoljen, tega ne bom silil naj ostane. Glede tega sem žalosten, rad sem igral z njim, vendar se pač ni izšlo. Kandidatov za novega pevca imamo že veliko.

MATJAŽ:
Ne morem verjeti, da ste se razšli z njim. Kaj pa je pravzaprav vzrok temu?

JACK:
Zgleda, da naokoli govori, da je on zapustil nas, a dejstvo je, da smo mu mi rekli naj odide. Je dober dečko, a se pač ni izšlo, smo različne osebnosti.

MATJAŽ:
Samo ne reci, da tudi Joey ne bo več pri vas. Kako je z njim, ostane pri Seven Witches?

JACK:
Ja, zgleda, da ostane. Sicer se ukvarja z veliko različnimi stvarmi, igra v drugih bandih, tako da je odločitev na njem. A zaenkrat je naš basist in zaupaj mi, tudi na naslednjem albumu bo.

MATJAŽ:
Joey je pravzaprav prišel k vam tik pred evropsko turnejo. Si po Billyjevem odhodu takoj pomislil nanj? Je kaj okleval, ko si mu ponudil mesto basista?

JACK:
Sigurno je bil on prva možnost. Ko sem ga vprašal, je takoj privolil. Midva sva kot brata.

MATJAŽ:
Jack, poznamo te že iz drugih bandov: Savatage, Bronx Casket Co., Metalium, Speeed, vendar morajo biti Seven Witches nekaj posebnega zate. Tu ne igraš le kitare, ampak si tudi glavni pisec pesmi. Imaš proste roke in delaš kar hočeš. Kaj ti to pomeni?

JACK:
Lahko mi verjameš, da sem bil tudi pri ostalih bandih z vsem svojim srcem in dušo. A Seven Witches so kot moj otrok, ki ga lahko gledam kako odrašča, kar mi je v veliko zadovoljstvo. To pomeni, da sem tu lahko tisto, kar v resnici sem. Zaradi tega čutim precej pritiska, vendar mi je zelo všeč.

MATJAŽ:
Kaj pa imaš raje, biti glavni človek tako kot tu, ali le igrati kitaro, kot na primer pri Savatage?

JACK:
Meni je najljubše, ča lahko igram glasbo. Ni važno, pomembna je le glasba. Oboje je v redu, le da lahko nastopam.

MATJAŽ:
Ko sva že pri Savatage: kar so ti naredili, je res neverjetno. Fani so te sprejeli kot del Sava družine, nato pa te band odpusti. Kakšen je tvoj pogled na to?

JACK:
Kaj naj rečem, posel je posel. Zgleda, da so čutili, da naj se Al Pitrelli vrne k njim. O njem si ne mislim nič slabega, je odličen kot kitarist in kot osebnost. Žalosten sem, fante sem imel rad kot svoje brate, od takrat pa se nisem slišal še z nobenim od njih. To je zoprno. Mislil sem, da bom z njimi ostal do konca. O njih nimam nobenih slabih besed, pogrešam pa naše prijateljstvo. Vsem želim vse najlepše.

MATJAŽ:
Kakšne pa so bile reakcije fanov, ki si jih srečal na turneji s Seven Witches?

JACK:
Bili so zelo razburjeni. Mislili so, da sem jaz pravi za Savatage. Do mene so se obnašali zelo v redu. Če ne bi bil pri Savatage, ne bi nikoli srečal nekaj najboljših prijateljev in fanov po celem svetu.

MATJAŽ:
Lahko mogoče pričakujemo, da se boš pridružil še kakšnemu drugemu bandu, ali boš nadaljeval le s Seven Witches?

JACK:
Nekaj ponudb imam, ja. Naprej bom trdo delal za Seven Witches, vendar če bodo stvari potekale v redu, če bo čas pravi, bom zagrabil še kakšno priložnost drugod. Kot sem že rekel, igram rad, denar tu ni pomemben, pomembna je glasba.

MATJAŽ:
Kako pa kaže s tvojim solo projektom?

JACK:
Izšel bo enkrat v začetku prihodnjega leta. Nekaj novih gostov sem pridobil, kot sta Andy iz Vanden Plas in Rob Rock. Gostov bo veliko, CD pa bo zelo zabaven.

MATJAŽ:
Končajva intervju s Seven Witches. Kaj lahko v prihodnje pričakujemo od vas?

JACK:
Pesmi za novo ploščo smo že začeli pisati. Imamo jih okoli 15. Trgalo bo, ti pravim. Poleti bomo izbrali novega pevca, avgusta naj bi začeli s snemanjem in februarja nameravamo ploščo izdati. Na njej bo res nekaj najboljšega, kar sem kdaj napisal.

MATJAŽ:
Jack, hvala za intervju. Upam, da se kmalu zopet vidimo v Evropi.

JACK:
Hvala tebi. Ljudem kot ste vi, naši fani, se vedno zahvalim iz dna svojega srca. Zaradi vas sploh diham. Vi ste moj zrak, glasba pa tisto, zaradi česar vsako jutro vstajam. Hvala za podporo. Pri vsaki plošči, vsakem projektu se bom maksimalno potrudil.
ZADNJE OBJAVE
Intervju
12. 3. 2024
The Stone
Intervju
15. 12. 2023
Fleshless
Intervju
27. 9. 2023
Terminal Disease
Intervju
13. 9. 2023
Snøgg
Intervju
5. 9. 2023
Moonlight Haze
Intervju
25. 8. 2023
Cvinger
Intervju
7. 8. 2023
Šakal (ENG)
Intervju
7. 8. 2023
Šakal
KONCERTI & FESTIVALI
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana