VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
4. 11. 2019

Gala Hala na Metelkovi nocoj gosti tri odlične zasedbe, ki se zadnja dva tedna mudijo po Evropi na turneji Cold Blackened Violence: ameriške sludge/doom metalce Sixes, ki so lani predstavili prvenec Methistopheles, njihove shoegaze/funeral doom kolege Un, ki so do zdaj izdali že dva dema, dva dolgometražca in split s Coltsblood, ter britanski sludge/stoner/doom veterani Conan, ki kot headlinerji trenutno promovirajo aktualni album Existential Void Guardian, na poti pa naj bi imeli že njegovega naslednika.

Več informacij o koncertu najdete na Facebooku ali v našem napovedniku. Če vstopnice niste kupili že v predprodaji, bo vstopnina na vratih 22 €. Gala Hala se odpre ob 20. uri, prvi band pa naj bi začel igrati že ob 20.30. Vabljeni.

23. 10. 2019

Škuc Ksb bo 4. novembra v klub Gala Hala pripeljal tri doom metal zasedbe, ki si pri pisanju glasbe sposojajo elemente iz različnih podžanrov. Po zvoku najprepoznavejši med njimi so headlinerji večera – britanski Conan, ki se žanrsko opredeljujejo kot "caveman battle doom" in na skoraj enomesečni turneji Cold Blackened Violence trenutno po Evropi med drugim promovirajo aktualni album Existential Void Guardian, na poti pa naj bi bil tudi že njihov peti studijski celovečerec.

Na tokratni turneji jih spremljajo ameriški kolegi Un, ki stavijo na kombinacijo funeral dooma in shoegazea, po dveh demo izidih in dveh dolgometražcih pa so letošnjega februarja izdali split s Coltsblood, in Sixes, ki preigravajo sludge/doom metal in so lani predstavili prvenec Methistopheles.

Več o koncertu in nastopajočih lahko preberete na uradni strani dogodka na Facebooku ali v našem napovedniku. Vstopnice so na voljo v spletni trgovini založbe On Parole in v predprodaji za 18 €, na dan dogodka bo vstopnina 22 €.

14. 5. 2014
Serpent Venom bodo 27. junija pri založbi The Church Within Records izdali novi album Of Things Seen & Unseen, ki ga je produciral Chris Fielding (Electric Wizard, Conan, Capricorns, Taint, Coltsblood, Bast). Po odhodu kitarista Petea Foxa bo to njihov prvi studijski izdelek, na katerem sodeluje Roland Scriver (Sloth, End Of Level Boss). Tracklista je sledeča:
The Penance You Pay
Sorrow’s Bastard
Death Throes At Dawn
The Lords Of Life
I Awake
Let Them Starve
Pilgrims Of The Sun
Burning Free
/B.B./

4. 4. 2014
Britanska zasedba Coltsblood je pri Candlelight Records izdala drugi studijski izdelek z naslovom Into The Unfathomable Abyss. Novi album je produciral Chris Fielding (Primordial, Winterfylleth, Napalm Death), medtem ko je bil za mastering zadolžen James Plotkin (Khanate, Sunn O))), Isis). /B.B./

23. 1. 2014
Coltsblood so podpisali z založbo Candlelight Records, pri kateri bodo izdali svoj studijski prvenec Into the Unfathomable Abyss. Ta je sicer že posnet in zmasteriziran, a točen datum izida še ni znan. /J.G./

Avtor: Gorjanec
4. 6. 2013
Britanski doom metal trio Coltsblood je objavil videospot za skladbo Abyss Of Aching Insanity z aktualnih demo posnetkov, ki bodo v omejeni nakladi na voljo ta teden. Skupina sicer že dela na materialu za debitantski album, ki naj bi ga začeli snemati še letos z izkušenim Chrisom Fieldingom (Winterfylleth, Serpent Venom, Electric Wizard, Napalm Death) za mešalno mizo. /B.B./

KONCERTI & FESTIVALI
25. 6. 2024
Tolminator Warmup: Vader, Biocancer, Warside
TrainStation SubArt, Kranj
26. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija
27. 6. 2024
Basinfirefest 2024
Spálené Poříčí, Češka Republika
28. 6. 2024
ODPOVEDANO!Cahn Fest 2024
Kipe v Trbovljah
29. 6. 2024
Scorpions
Sportarena, Budimpešta, Madžarska
29. 6. 2024
Black Ritual Graz 2024: Arkona, Irdorath, Blessmon, Karner, Synkende, Draugr
Explosiv, Gradec, Avstrija