Na današnji dan
2010
Se je poslovil Ronnie James Dio.
NAGRADNE IGRE
Traja do: 19. 5. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
26. 3. 2024

Domači heavy metalci SkyEye so preteklo soboto na naši obletnici prvič nastopili v prenovljeni zasedbi. Na odru se je namreč predstavil njihov novi kitarist Urban. Prav tako smo bili deležni napovedi njihovega tretjega studijskega albuma. Naslovnica in morda še kakšna informacija več bosta znani že jutri.

Avtorica: Tina Urek
14. 3. 2024

Kot že verjetno veste, bo jutri in v soboto, torej 15. in 16. marca, Paranoid z dobrodelnim festivalom praznoval 25 let delovanja. O tem in kakšno dobrodelno noto bo imel sam festival, je nekaj besed objavljenih tudi na portalu Siol.net.

14. 3. 2024

Medvoški heavy metalci Metalsteel so objavili nov koncertni videospot za balado Topla je smrt. Posnetek je nastal na lanskoletnem praznovanju 20. obletnice izida prvenca Usoda in 18. obletnici izida plošče Taste The Sin, kjer je za mikrofon po dolgem času poprijel tudi Alex Škofljanec. Metalsteel bodo ta vikend nastopili tudi na 25. obletnici Paranoida. Ali bodo tudi tokrat za obiskovalce pripravili kaj posebnega, pa se boste lahko prepričali že jutri na Metelkovi.

Avtorica fotografije je Dominika Torkar.

14. 3. 2024

Obveščamo vas, da smo morali na 25. obletnici Paranoida iz tehničnih razlogov nekoliko spremeniti jutrišnji razpored nastopajočih. Tako bo primorski thrash/death metal kvintet Root A' Balluta ob 23.00 nastopil v Menzi pri Koritu, medtem ko bo atmosferični black metal kvartet Dekadent začel svoj nastop ob 23.30 v Gromki. Oba banda bosta še vedno igrala 60 minut, saj časovnica ostaja nespremenjena.

Vstopnice lahko kupite po predprodajni ceni 25 EUR samo še danes pri On Parole. Jutri bo dvodnevna vstopnica na blagajni 30 EUR, enodnevna vstopnica pa znaša 20 EUR. Tukaj lahko dogodek spremljate na Facebooku.

12. 3. 2024

Pred kratkim je naša uredniška ekipa gostovala na Radiu Študent v oddaji DJ Grafiti, ki ji lahko prisluhnete tukaj. Beseda je tekla o začetkih webzina, vzponih in padcih, forumu in družbenih omrežjih, prihajajoči obletnici in kaj Paranoidu obeta prihodnost, med pogovorom pa lahko prisluhnete še skladbam več glasbenih skupin, ki bodo v petek in soboto nastopile na dobrodelnem festivalu 25 let Paranoida.

Vstopnice bodo po predprodajni ceni 25 EUR na voljo do četrtka pri On Parole, na dan dogodka pa znaša dvodnevna vstopnica 30 EUR. Na blagajni bodo na voljo tudi enodnevne vstopnice po ceni 20 EUR. Tukaj lahko dogodek spremljate na Facebooku.

8. 3. 2024

Na sliki lahko preverite časovni razpored po klubih za Paranoidovo obletnico.

Poleg tega sporočamo, da bo cena enodnevnih vstopnic zvečer na blagajni 20 EUR, medtem ko bodo dvodnevne na voljo za 30 EUR. Sicer pa lahko do četrtka zvečer kupite dvodnevne vstopnice po predprodajni ceni 25 EUR. Te so na voljo v spletni trgovini On Parole.

7. 3. 2024

V okviru promocije praznovanja 25 let delovanja Paranoida smo se v uredništvu odzvali še enemu vabilu na kratek intervju, ki ga je tokrat izvedel Urban Klančnik. Intervju oziroma prispevek lahko preverite tukaj.

6. 3. 2024

V okviru promocije praznovanja 25 let delovanja Paranoida smo se v uredništvu odzvali vabilu na kratek intervju, ki ga je za Val 202 oziroma oddajo Rockoteka izvedel Tomaž Purkart. Celotno oddajo, ki je gostila tudi Primoža Benka, kitarista Siddharte, ter našega bivšega sodelavca in vrhunskega basista Tilna Hudrapa, lahko preverite tukaj (prispevek o Paranoidu se začne pri 25:30).

4. 3. 2024

V tretji in zadnji nagradni igri, vezani na praznovanje 25 let delovanja Paranoida, vam podarjamo dve vstopnici. Nagradno igro najdete tukaj.

23. 2. 2024

Znan je razpored nastopajočih po dnevih za Paranoidovo obletnico. Ta izgleda tako:

Petek, 15. marec: Chains, Classified, Dekadent, Kamra, Metalsteel, Morost, Nefarious Vermin, Root A' Balluta, Space Unicorn on Fire, Terminal Disease, Vulvathrone.

Sobota, 16. marec: Brutart, Cvinger, Challenger, Divine Illusion, Einschlog, Extreme Smoke 57, Hellcrawler, Mist, Penitenziagite, Sarcasm, Shanti Nilaya, SkyEye, Smrt, Sovrag, Woygn.

12. 2. 2024

Uredništvo Paranoida podeljuje novo Paranoidovo kratko majico oziroma bolje rečena kar dve. Za to vam ni treba narediti nič drugega, kot nam sporočiti, katero obletnico praznuje spletni metal časopis Paranoid 15. in 16. marca na Metelkovi. Nagradno igro najdete tukaj.

5. 2. 2024

Medvoški thrasherji Classified bodo na Paranoidovi obletnici nastopili namesto Kaoz, ki so morali udeležbo odpovedati iz zdravstvenih razlogov.

2. 2. 2024

Predprodajo kratkih majic in skodelic z motivom za 25. obletnico Paranoida smo podaljšali do 15. februarja. Če vam je motiv všeč in bi nas radi finančno podprli, lahko naročilo oddate v spletni trgovini založbe On Parole Productions.

Do dobrodelnega dvodnevnega festivala ob 25. obletnici Paranoida nas loči še poldrugi mesec. 15. in 16. marca bodo tako z nami na Metelkovi praznovali Brutart, Challenger, Chains, Cvinger, Dekadent, Divine Illusion, Einschlog, Extreme Smoke 57, Hellcrawler, Metalsteel, Mist, Morost, Nefarious Vermin, Kaoz, Kamra, Penitenziagite, Sarcasm, Shanti Nilaya, SkyEye, Smrt, Sovrag, Space Unicorn On Fire, Terminal Disease, Vulvathrone in Woygn.

1. 2. 2024

Heavy rockerji Einschlog bodo nastopili na Paranoidovi obletnici namesto Omega Sun, ki so morali udeležbo odpovedati zaradi službenih obveznosti.

22. 1. 2024

Thrasherji Terminal Disease bodo nastopili na Paranoidovi obletnici namesto Dethrone The Corrupted, ki so morali udeležbo odpovedati zaradi kadrovskih težav.

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna