VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
27. 5. 2022

Klub Jedro v Medvodah nocoj gosti grosupeljske thrash metalce Sober Assault, blackened thrash metalce Hellsword, ki so vskočili namesto Ensanguinate, in kranjske psihedelične death metalce Armaroth. Vstopnina pa znaša 8 EUR.

Časovnica:

20.00 vrata
21.00–21.40 SOBER ASSAULT
22.00–22.40 HELLSWORD
23.00–00.00 ARMAROTH

Tukaj lahko sledite dogodku na Facebooku. Vabljeni!

1. 4. 2022

Ker se festival Metaljot Raspaljot Open Air 2022 počasi približuje in ker se je v zadnjih mesecih nekaj stvari spremenilo ali posodobilo, smo na enem mestu zbrali najpomembnejše informacije za vas.

Organizator sporoča: »Metaljot Raspaljot Open Air je enodnevni festival, ki se bo odvil 1. julija v srednjeveškem mestnem jedru Laškega, na idilični lokaciji graščinskega dvorišča. Festival ponuja odličen glasbeni program, čudovito kulinariko in močno stremi k temu, da je obiskovalcu, kar se da prijazen in domač festival. Samo mesto Laško ponuja številne zanimivosti, atrakcije in lepote, še posebej pa slovi po bogati pivovarski tradiciji in termalnem turizmu, poleg številnih drugih znamenitosti, pa vsekakor ne gre prezreti niti laškega gradu, ki se dviga nad samim mestnim jedrom. Samo prizorišče festivala bo prekrito z ogromnim šotorom, tako da morebitno slabo vreme ne more pokvariti veselja. Do Laškega so iz vseh strani odlične povezave z vlakom, za tiste, ki pa boste prišli z lastnim prevozom, pa je v neposredni bližini ogromen brezplačen parkirni prostor – če vas vse to slučajno še ni prepričalo, dodajmo še res nizko ceno festivalske vstopnice - Metaljot Raspaljot je več kot festival!«

Seznam nastopajočih: Benediction (death metal), Batushka (black metal), Cytotoxin (brutal technical death metal), Insanity Alert (crossover/thrash metal), Infest (death/thrash metal), Sarcasm (thrash metal), Metalsteel (heavy metal) in Daimona (black metal).

Vstopnice so še na voljo, vendar sta kompleta kart za 25 in 27 evrov že razprodana. Na voljo so vstopnice po običajni ceni v predprodaji, in sicer za 29 evrov, na dan festivala pa bo mogoče kupiti vstopnice za 32 evrov, če festival do takrat ne bo razprodan. Spletni nakup vstopnic je možen tukaj, fizične vstopnice pa lahko kupite v trafikah 3DVA in na bencinskih črpalkah OMV.

3. 1. 2020

Iz tabora Metaljot Raspaljot sporočajo: "Za Metaljot Raspaljot - open air festival 2020 si na koledarju označite 3. julij 2020. METALJOT RASPALJOT je tradicionalni metal/rock festival, ki se odvija na idilični lokaciji graščinskega dvorišča v starem mestnem jedru Laškega. Festival vam poleg odlične glasbe ponuja tudi prijetno atmosfero, odlično hrano in pijačo, številne turistične lepote in atrakcije ter bogato termalno in pivovarsko zgodovino! METALJOT RASPALJOT je več kot samo festival!"

Organizator je včeraj obelodanil tudi prvega nastopajočega, in sicer so to legendarni slovenski speed thrasherji Sarcasm.

24. 6. 2019

Bliža se Metaljot Raspaljot Open Air in organizatorji pošiljajo naslednje sporočilo:

Nekaj o lanski ediciji festivala
METALJOT RASPALJOT open air festival 2019 Lanska edicija festivala je privabila preko 500 obiskovalcev, veliko jih je bilo tudi iz tujine, ki so priložnost izkoristili tudi v turistične namene, saj je Laško staro mestece, ki pa ima zares bogato zgodovino in tradicijo, od najstarejše pivovarne v Sloveniji, do vrhunskega zdraviliškega turizma, pa vse do gradu, v katerem so nekoč prebivali Celjski grofje. Nosilci lanskega festivala, so bili poljski death metal velikani Decapitated, program pa so dopolnili še bandi, kot so Noctiferia, Interceptor, Paragoria, Panikk, Valuk in Sarcom in Kaoz – festival je presegel prav vsa pričakovanja!

Opis letošnje edicije festivala
METALJOT RASPALJOT open air festival 2019 Po zelo uspešni lanski ediciji festivala, je logično nadaljevanje, da letos festival še nadgradimo, tako bosta letos nosilca programa kar dva. V veliko čast nam je, da bomo ekskluzivno ob 40-letnici skupine, gostili največjo heavy metal/hard rock zasefbo v Sloveniji, če ne kar na prostoru bivše Jugoslavije – POMARNAČO! Drugi nosilec programa, so svetovni death metal velikani, nizozemci SINISTER! Sinister veljajo za ene od svetovnih pionirjev v svojem žanru in band, ki v metal sceni velja za enega boljših in bolj prepričljivih »live« bandov! Za pravo dozo thrash metala, bodo poskrbeli največji slovenski thrash metalci ERUPTION, za vse ljubitelje black metala, iz Srbije prihaja, verjetno njihov največji metal band THE STONE, ki je v underground black metal vodah, tudi eden bolj zaželjenih v tem delu Evrope, po enem letu koncertiranja v tujini, se nam bodo predstavili trenutno največji slovenski black metalci CVINGER, ki pa nam bodo predstavili tudi nekaj svežega materiala. Za največjo senzacijo v zadnjem obdobju prav gotovo veljajo ljubljanski heavy metalci SKYEYE, za slovenske groove/djent/progressive death metal prvake v Sloveniji, pa veljajo MORYWA, ki vas s svojo energijo prav gotovo ne bodo pustili ravnodušne.

Tudi letos bo idilična lokacija starega graščinskega dvorišča, kjer poteka festival, v celoti prekrita s streho, tako da nam vreme ne bo prišlo do živega! Poskrbljeno bo za veliko udobje (klopi, mize, senca, prostor), tudi letos pa bo v ponudbi odlična hrana, koktajli, craft in lager piva in še marsikaj in sicer po zelo ugodnih cenah (isto kot lani).

Lokacija festivala, parkiranje, kako do Laškega?
Festival poteka v starem mestnem jedru v Laškem, na idilični lokaciji starega graščinskega dvorišča, v času festivala pa je v neposredni bližini na voljo tudi dovolj prezplačnega parkirnega prostora. Laško je dobro in praktično locirano, tako da je lahko dostopno praktično s celotne Slovenije. Pred in po festivalu so odlične povezave vlakov prav v vse smeri, tako da močno priporočamo, da se poslužite prevoza z vlakom.

Ostalo obfestivalsko dogajanje
Laško je prečudovito srednjeveško mestece, ki pa ima zelo bogato zgodovino, tradicijo in kulturo. Verjetno je odveč omeniti, da je v Laškem bila prva pivovarna na Slovenskem, da ima Laško bogato tradicijo zdraviliškega turizma, vsekakor si splača vzeti čas tudi za kakšen sprehod po starem mestnem jedru, po katerem izmed čudovitih parkov, ali pa da obiščete naprimer grad, ki so ga zgradili Celjski Grofje. To je le peščica stvari, za več informacij obiščite Laško.info.

Ostalo:
+ odlične povezave vlakov
+ celotno prizorišče pod streho (slabo vreme ni faktor)
+ nizke cene
+ free parking
+ stojnice
+ odlična hrana
+ lager in craft piva
+ udobje
+ koktajli in različna žganja


▬▬▬▬▬
Lineup
▬▬▬▬▬
SINISTER (Nizozemska)
death metal

POMARANČA
heavy metal/hard rock

THE STONE (Srbija)
black metal

ERUPTION
thrash metal

CVINGER
black metal
 
SKYEYE
heavy metal

MORYWA
death metal/djent/progressive


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Predprodaja vstopnic
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Cena vstopnice:
early bird vstopnice 22 € (razprodane)
redna prodaja 25 €
na dan festivala 28 €

Spletna predprodaja: www.olaii.com

Fizičen nakup vstopnic je mogoč na vseh bencinskih servisih OMV in v vseh trafikah 3DVA.


Vstopnico lahko z malo sreče dobite tudi v Paranoidovi nagradni igri!

16. 4. 2018

Založba Century Media Records je pod svoje okrilje vzela heavy rockerje Lucifer, ki nameravajo 6. julija izdati svoj težko pričakovani drugi studijski album z naslovom Lucifer II. Skupina bo 4. maja objavila tudi novi single in videospot za otvoritveno skladbo albuma California Son, ki bo v sodelovanju z ameriško založbo Electric Assault kot 7" izšla tudi na vinilu.

Jedru skupine, ki ga tvorijo vokalistka Johanna Sadonis (ex-The Oath), kitarist Robin Tidebrink (Saturn) in multi-inštrumentalist Nicke Andersson (Imperial State Electric, The Hellacopters, Entombed, Death Breath), sta se za nastope v živo sedaj pridružila še Martin Nordin (Dead Lord) na kitari in Alexander Mayr na basu.

15. 2. 2018

Tudi letos v medvoškem klubu Jedro pripravljajo Battle of Bands oz. krajše BOB. Na natečaju sodelujejo mlade skupine, ki s predstavitvenimi koncerti od publike pridobivajo glasove. Zmagovalec za nagrado dobi brezplačni videospot. Zainteresirane skupine se lahko prijavijo na: rok@zavodsotočje.si 

Datumi letošnjih koncertov so sledeči:

16. 3. 2018 Prvi predizbor
23. 3. 2018 Drugi predizbor
30. 3. 2018 FINALE

 

Avtorica: Tina Urek
21. 11. 2014
Iz brloga zasedbe Brezno prihaja še nekaj zadnjih novic o današnji Svarunovi noči, ki bo potekala v medvoškem Jedru. Na dogodku bo možno kupiti uradni merchandise nastopajočih, razne tematske izdelke in pa tudi Kri, sveži studijski album zasedbe Brezno. Za vstop boste odšeli 5 €, znana pa je tudi okvirna časovnica:
20:00 vrata
20:30 Valuk
21:30 Brezno
23:00 Welicoruss
/T.U./

Avtorica: Tina Urek
21. 4. 2012
Organizatorji nocojšnjega koncerta v medvoškem Jedru sporočajo, da zaradi nove zakonodaje naprošajo obiskovalce, naj s seboj prinesejo veljaven osebni dokument in ga na zahtevo pokažejo varnostni službi. V nasprotnem primeru možnost vstopa ni zagotovljena! /A.J.F./

4. 4. 2012
Mladi medvoški thrash metalci Classified se predstavljajo s singlom Twisted Mind s samonaslovljenega demo ploščka, ki bo 21. aprila izšel na koncertu v medvoškem Jedru. Na omenjenem koncertu bodo fantje metalizirali skupaj z bandoma Mit in LastDayHere. /P.G./

21. 9. 2011
Brand New Sin bodo 11. oktobra pri Goomba Music izdali nov album z naslovom United State, tukaj pa že lahko poslušate prvo skladbo The Lord Came Down. Jedru skupine, ki ga tvorijo Kris Wiechmann (vokal in kitara), Chuck Kahl (bas) in Kevin Dean (bobni), se je lani pridružil še Tommy Matkowski na solo kitari. /B.B./

11. 4. 2011
Metalsteel sporočajo: "V soboto, 16. aprila, bomo v Jedru (Medvode) premierno predstavili videospot za pesem Life Story z našega svežega albuma Entertainment. Ob tej priložnosti bomo odigrali še "unpluged" koncert, ki bo zajemal nekaj akustičnih verzij naših komadov in še nekaj priredb. Predstavili bomo tudi unikatno bandovsko "potopisno predavanje", v katerem boš izvedel/a vse in še več o njihovih koncertih po Evropi v lanskem letu. Zabaven, predvsem pa drugačen "metalski" večer je zagotovljen!

Vstopnine ni!

Videospot bo sicer širši javnosti premierno predstavljen v nedeljo, 17.4. ob 21.00, ko bo objavljen na portalu YouTube in glasbeni televiziji Čarli TV!"
/P.G./

11. 10. 2010
Klemen Markelj vabi na bobnarske delavnice, ki se odvijajo vsak torek od 16h do 19h v MC Jedro Medvode. Vabljeni vsi ljubitelji bobnov - začetniki in tisti, ki si želite izboljšati tehniko igranja. Prijave Klemen zbira na številki 040/974 789. /P.G./

15. 6. 2010
V MC Jedro v Medvodah vsak sredo od 16h do 19h poteka bobnarska šola pod vodstvom Klemna Marklja. Prijave na 041/915 779. /A.J./

Avtorica: Ajda Jelenc
7. 4. 2010
Klemen Markelj pripravlja bobnarsko šolo v medvoškem Jedru, ki poteka vsako sredo med 16h in 19h. Namenjena je vsem, ki želijo nadgraditi svoje znanje, pa tudi začetnikom. Prijave in več informacij dobite pri Klemnu na 041/915-779 ali preko e-maila. /P.G./

4. 4. 2002
Arthur, pevec in kitarist skupine Noctiferia ni več član banda od 27.3. Od managementa smo dobili tole sporočilo za javnost:  "Noctiferio smo ustanovili z namenom, da izrazimo svoja umetniška videnja in svojo metal podobo, pripomoremo k razvitju in napredovanju scene, ki temelji na kvalitetni, iskreni in svoji metal izvedbi. Z novo ploščo Per Aspera smo si zastavili par nalog, ki so timske narave in zahtevajo pozornost celostne skupine. Noctiferia je kolektiv brez vodje, ki spoštuje ideje vseh prisotnih in v vseh situacijah reagira enotno. Sebičneži, egoisti in nesposobneži so v timskem delu nesprejemljivi saj se z njihovo prisotnostjo poruši namen in prvotna ideja. Ze nekaj časa smo se počutili izdane saj smo v samem jedru opazili vse bolj in bolj šibko točko, ki bi se dokončno upognila slej ali prej. Zato smo jo sklenili izločiti sami. Z 27. 3. smo odpustili Arthurja, ki ni ustrezal zahtevam Noctiferie in se je izkazal za neprofesionalnega. Uspešno smo zaključili prvi del turneje z Malevolent Creation, Kataklysm, Catastrophic in potrdili nove evropske koncerte z Vader, Dying Fetus, Cannibal Corpse + decemberske festivale z Morbid Angel. Zato smo si morali zagotoviti osebo ki ga ne motijo potovanja, dolge razdalje, tema in cigaretni dim, ampak je pripravljen neobremenjeno prepustiti svojo usodo glasbi. Arthur je bil večno nezadovoljen otrok, neprestano živčen zaradi malenkosti in obremenjen z nepotrebnimi stvarmi, tak človek ni del garaškega banda, ki mu snemanje plošč, koncerti in turneje pomenijo vse. Tak človek naj sedi doma pred tv-jem." /P.G./ 

KONCERTI & FESTIVALI
25. 6. 2024
Tolminator Warmup: Vader, Biocancer, Warside
TrainStation SubArt, Kranj
26. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija
27. 6. 2024
Basinfirefest 2024
Spálené Poříčí, Češka Republika
28. 6. 2024
ODPOVEDANO!Cahn Fest 2024
Kipe v Trbovljah
29. 6. 2024
Scorpions
Sportarena, Budimpešta, Madžarska
29. 6. 2024
Black Ritual Graz 2024: Arkona, Irdorath, Blessmon, Karner, Synkende, Draugr
Explosiv, Gradec, Avstrija