VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
21. 6. 2024

Dansko-švedska naveza Vola bo novembra oboževalce razveselila z novim albumom. Album bo slišal na ime Friend of a Phantom. Točen datum izida je 1. november, že sedaj pa lahko prisluhnete singlu Break My Lying Tongue. Celotna tracklista:

Cannibal (feat. Anders Fridén of In Flames)
Break My Lying Tongue
We Will Not Disband
Glass Mannequin
Bleed Out
Paper Wolf
I Don't Know How We Got Here
Hollow Kid
Tray

19. 6. 2024

Francoski atmosferični death metalci Apocryphal so po 15 letih izdali novo glasbo. Gre za single All Is Empty, s katerim napovedujejo dolgometražec Facing the End, ki naj bi izšel novembra letos.

Sicer pa: zasedba je bila ustanovljena leta 1992 kot Post At Funerals, današnje ime pa dobila leta 1994. Njene zgodnje izdaje, vključno z demom From Depths iz leta 1995, so predstavljale mešanico death metala in atmosferičnih ter progresivnih elementov. Po prvencu Black Dreams of Silence leta 1999 je skupina postala neaktivna, leta 2022 pa se je preoblikovala. Za novi album, ki bo izšel leta 2024, pa se ji je pridružil legendarni vokalist Björna »Speed« Strid (Soilwork).

19. 6. 2024

Finski melodični death metalci The Hypothesis so začeli sodelovanje z založbo Noble Demon Records. Finci so trenutno v fazi priprave materiala za naslednji album, kaj menijo o novem sodelovanju, pa lahko preberete spodaj:

»Hey everyone! We have exciting news to share with you. We are beyond thrilled to announce that we have signed a record deal with NOBLE DEMON RECORDS! We have been working hard with our new material and we are honored to be trusted and recognized by such music industry professionals. Definitely stay tuned for upcoming announcements!«

14. 6. 2024

Deathcore/metalcore veljaki While She Sleeps se novembra odpravljajo na turnejo po Evropi. Z njimi se bodo na pot podali Malevolence, Currents, Thrown in Resolve. Nam najbliže se bo karavana ustavila pri naših severnih sosedih, in sicer 16. novembra v dunajskem Gasometru. Druge datume turneje najdete na sliki.

13. 6. 2024

Ameriški veterani heavy metala Armored Saint so se lotili prav posebnega projekta. Priredili so namreč skladbo One Chain (Don’t Make No Prison), ki jo je v originalu izvajala zasedba People in je nastala leta 1970. Kako komad zveni v metal preobleki, pa lahko preverite tudi v novem videospotu.

7. 6. 2024

Založba Debemur Morti Productions ponuja v posluh Cutting the Throat of God, sedmi studijski album novozelandskega avantgardnega/tehničnega death metala Ulcerate. Na CD-ju in vinilu ga bo izdala 14. junija.

Band se jeseni podaja na evropsko turnejo, v sklopu katere bodo skupaj z black metalci Selbst nastopili 7. novembra v Menzi pri Koritu na Metelkovi.

7. 6. 2024

Ameriški deathcorovci Signs of the Swarm predstavljajo videospot za skladbo Borrowed Time s prihajajočega albuma Amongst the Low & Empty, ki ga bo 28. julija izdala založba Century Media. Album prinaša enajst skladb:

Amongst the Low & Empty
Tower of Torsos
Pray for Death
Borrowed Time
Between Fire & Stone
Shackles Like Talons
Dreamkiller
The Witch Beckons
Echelon
Faces Without Names
Malady

Band lahko v živo ujamete 8. novembra v Orto Baru skupaj z Veil Of Maya, Varials in To The Grave.

7. 6. 2024

Thrash metal legende Destruction v novem videospotu predstavljajo skladbo No Kings – No Masters z novega singla, ki poleg naslovne skladbe prinaša še priredbo Fast as a Shark (Accept). Založba Napalm Records ga bo izdala 10. julija v omejeni nakladi 100 izvodov na vinilu.

7. 6. 2024

Švedski heavy metalci Portrait v novem videospotu predstavljajo skladbo From the Urn s prihajajočega albuma The Host, ki izide 21. junija pri Metal Blade Records. Tracklista:

Hoc Est Corpus Meum (Intro)
The Blood Covenant
The Sacrament
Oneiric Visions
One Last Kiss
Treachery
Sound the Horn
Dweller of the Threshold
Die in My Heart
Voice of the Outsider
From the Urn 04:58
The Men of Renown
Sword of Reason (The Steel of Revenge)
The Passions of Sophia

4. 6. 2024

Švedski progresivci Seventh Dimension so objavili videospot za novi single The Great Unknown. Njihov prihajajoči album Of Hope & Ordeals bo izšel 21. junija.

Avtorica: Tina Urek
30. 5. 2024

Black metal zasedba Arstíðir lífsins bo jutri izdala nov celovečerec Aldrlok. Že zdaj pa lahko kreaciji z devetimi komadi v celoti prisluhnete tukaj.

30. 5. 2024

Založba Debemur Morti Productions ponuja v posluh Raw Blood Singing, četrti album inštrumentalnega psihedeličnega doom/drone dvojca Insect Ark. Pod tem imenom ustvarja glasbo Dana Schechter (Swans), na tem albumu pa se ji je pridružil bobnar Tim Wyskida (Khanate, Bling Idiot God). Album bo sicer uradno izšel v petek 7. junija in obsega te komade:

Birth of a Black Diamond
The Frozen Lake
Youth Body Swayed
Cleaven Hearted
The Hands
Psychological Jackal
Inverted Whirlpool
Ascension

27. 5. 2024

Francoski death metalci Ad Patres bodo 7. junija pri Non Serviam Records izdali nov studijski album Unbreathable. Tukaj že lahko prisluhnete novemu komadu Deserter, ki bo na ploščku poleg teh:

Intro
The Dream Chaser
Versus
Deserter
Exodus
Interlude
Chapter X
The Medium
Rebellion Grief
Deus Deceptor

Avtorica: Tina Urek
24. 5. 2024

Po dobrih desetih letih se v Ljubljano vračajo novozelandski mojstri avantgardnega/tehničnega death metala Ulcerate. Po zaslugi Dirty Skunks in Earsplitter jih lahko tokrat vidite 7. novembra v Menzi pri Koritu na Metelkovi skupaj z black metal bandom Selbst.

Vstopnice so že v prodaji in jih lahko kupite pri On Parole. Za več informacij lahko dogodek spremljate tukaj.

23. 5. 2024

Ob 30. obletnici delovanja so se italijanski black metalci Frostmoon Eclipse odločili, da znova posnamejo prvenec Gathering the Dark. To so naredili s pomočjo založbe Immortal Frost Productions, ki je včeraj premierno predstavila album v YouTubu. Fizične različice albuma bodo na voljo komaj konec novembra.

KONCERTI & FESTIVALI
26. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija
27. 6. 2024
Basinfirefest 2024
Spálené Poříčí, Češka Republika
28. 6. 2024
ODPOVEDANO!Cahn Fest 2024
Kipe v Trbovljah
29. 6. 2024
Scorpions
Sportarena, Budimpešta, Madžarska
29. 6. 2024
Black Ritual Graz 2024: Arkona, Irdorath, Blessmon, Karner, Synkende, Draugr
Explosiv, Gradec, Avstrija
29. 6. 2024
Srd, Morost, Hobos, Lintver
Mostovna, Solkan, Nova Gorica