VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
26. 10. 2022

Death metal veterani Deicide iz Floride sporočajo, da so začeli s predprodukcijo trinajstega dolgometražca. Ta bo nasledil leta 2018 izdani album Overtures Of Blasphemy.

14. 12. 2021

Američani Immolation za 18. februarja napovedujejo svoj 11. album, ki bo nosil naslov Acts of God in bo izšel pri založbi Nuclear Blast Records. Album je že možno prednaročiti, razkrita pa je že tudi prva pesem s tega, in sicer Apostle, katere video je produciral, režiral in zmontiral Robert Vigna. Album prinaša 15 pesmi:

Abandoned
An Act of God
The Age of No Light
Noose of Thorns
Shed the Light
Blooded
Overtures of the Wicked
Immoral Stain
Incineration Procession
Broken Prey
Derelict of Spirit
When Halos Burn
Let the Darkness In
And the Flames Wept
Apostle

5. 9. 2019

Italijanska simfonična power metal zasedba Moonlight Haze, v kateri sodelujejo nekateri nekdanji oziroma sedanji člani Temperance, Elvenking, Sound Storm, Teodasia in Overtures, so objavili videospot za skladbo To The Moon And Back. Gre za tretji single z njihovega debitantskega albuma De Rerum Natura, ki je izšel konec junija pri založbi Scarlet Records.

Skupino sta leta 2018 ustanovila vokalistka Chiara Tricarico (Sound Storm, ex-Temperance, ex-Teodasia) bobnar Giulio Capone (Asidie, Betoken, ex-Temperance, ex-Drakkar, ex-Bejelit).

18. 2. 2019

Leta 2016 je kitarist Jack Owen zapustil Deicide, da bi se pridružil bivšemu kolegu iz Cannibal Corpse, Chrisu Barnesu, v skupini Six Feet Under. Kot Owenovo zamenjavo so Decide pod svoje krilo vzeli kitarista Marka Englisha (Monstrosity) in lani z njim posneli nov album Overtures Of Blasphemy. Zdaj je Deicide zapustil English, ki ga bo zamenjal Chris Canella, kitarist zasedbe Autumn's End.

18. 9. 2018

Deicide predstavljajo videospot za skladbo Defying The Sacred z novega studijskega albuma z naslovom Overtures Of Blasphemy, ki je izšel konec preteklega tedna pri založbi Century Media Records.

13. 8. 2018

Po precej dolgem času so Deicide predstavili novi komad. Seal The Tomb Below se nahaja na težko pričakovanem albumu Overtures Of Blasphemy, ki bo izšel 14. septembra pri založbi Century Media. 

Avtorica: Tina Urek
16. 7. 2018

Death metal zasedba Deicide predstavlja besedilni video za komad Excommunicated, ki se nahaja na težko pričakovanem novem albumu. Overtures Of Blasphemy izide 14. septembra pri založbi Century Media.

Avtorica: Tina Urek
2. 7. 2018

Deicide nameravajo 14. septembra pri založbi Century Media Records izdati novi studijski album z naslovom Overtures Of Blasphemy, ki so ga posneli s producentom Jasonom Suecofom (Trivium, The Black Dahlia Murder, All That Remains). Naslovnico za album je prispeval umetnik Zbigniew M. Bielak (Ghost, Mayhem).

17. 7. 2017

Konec tedna se bo tolminsko Sotočje za teden dni preobrazilo v metalski raj na zemlji - pričele se bodo metalske počitnice v obliki festivala MetalDays 2017! Na letošnjo peto edicijo, ki se uradno prične v nedeljo, 23. julija, in traja do sobote, 29. julija 2017, prihajajo velika imena metal glasbe – od Marilyna Mansona, Amon Amarth, Opeth, Doro, Iced Earth, Heaven Shall Burn, Grave Digger, Sólstafir, Pain do mnogih manj odmevnih imen tega raznolikega glasbenega žanra.

Marilyn Manson na MetalDays nastopi v ponedeljek, 24. julija!

Letošnja festivalska novost je tretji oder, v celoti posvečen novim imenom metal glasbe. Glasbeni program na NewForces odru se prične že dan pred uradnim začetkom festivala, v soboto, 22. 7.
Tudi v nedeljo, 23. 7., bo glasba odmevala le s tretjega odra.
V ponedeljek, 24. 7. pa MetalDays začne obratovati z vsemi silami: koncertni del bo zaznamoval Marilyn Manson, ki je s svojo glasbo in zunajzemeljsko pojavo šokiral glasbeni svet v devetdesetih letih prejšnjega stoletja in že takoj ob začetku kariere, predvsem z albumoma Antichrist Superstar in Mechanical Animals pridobil hkrati sloves anti-vzornika mladini in skoraj kultne privržence. Marilyn Manson je s svojo glasbo dosegel velike uspehe – milijonske naklade albumov, prva mesta prodajnih lestvic, štirikrat pa je bil nominiran za glasbeno nagrado grammy. Coma White, The Dope Show, I Don't Like the Drugs (But the Drugs Like Me), The Beautiful People, This is The New Shit, The Fight Song, Tourniquet, The Nobodies pa so le nekatere skladbe, s katerimi je Marilyn Manson postal glasbena ikona. Poleg Marilyna Mansona v ponedeljek na MetalDays prihajajo tudi Iced Earth, Loudness, Venom INC. in mnogi drugi.
V torek izstopajo Amon Amarth, Katatonia in Kadavar. V sredo v Tolmin prihajajo Doro, Bloodbath, Shining, Grave Digger in drugi, četrtek pa je dan za Opeth, Sólstafir, Architects in Blues Pills. V petek, zadnji koncertni dan, na MetalDays prihajajo Heaven Shall Burn, Pain, Death Angel in drugi. Na treh odrih se bo letos predstavilo več kot 110 nastopajočih, na spletni strani festivala pa sta že na voljo dnevni razpored in festivalska mapa.

Pestro ob-festivalsko dogajanje
MetalDays že leta prepričuje tudi z lokacijo – festival poteka v objemu narave, ob eni od najlepših alpskih plaž pri nas, hladni reki Soča in Tolminka pa nesebično zagotavljata prepotrebno ohladitev. Festivalske počitnice vsako leto potekajo tudi v znamenju zanimivega in unikatnega ob-festivalskega programa: za dober začetek dneva bodo obiskovalcem vsako jutro na voljo joga, masaža in metalski fitnes, čez dan se bodo lahko preizkusili v slikanju ali se udeležili zabavnih športnih tekmovanj, kot so odbojka v tangicah, badminton zgoraj brez, twister, beer pong in tako dalje, pripravljajo pa se tudi mnoga druga presenečenja. MetalDays pa vsako leto svojim obiskovalcem omogoča tudi srečanje z organizatorjem – vaša mnenja, ideje ali pozdravi so več kot dobrodošli. Kot vsako leto bo raznolik tudi nabor hrane in pijače, med drugim bo ob letošnji peti obletnici festivala na voljo uradno MetalDays pivo, poimenovano Black Blood, ki je nastalo v sodelovanju z Bevog Brewery. Festival pa je naredil pomembne premike tudi z vidika vpliva na okolje, kar mu je prineslo tudi nagrado A Greener Festival Award in naziv Improvers.

Vstopnice in prevozi na MetalDays
Najljubša počitniška izbira za ljubitelje težkih zvokov v Tolmin, slovensko festivalsko prestolnico, vsako leto privabi na tisoče obiskovalcev tako iz Slovenije kot iz celotne Evrope, vse več pa je obiskovalcev tudi iz drugih koncev sveta. Na voljo je le še peščica vstopnic (tedenske, dnevne ali 3- dnevne), zagotovite pa si jih lahko v spletni trgovini MH Shop ali preko sistema Eventim.

Na MetalDays 2017 se bodo začele prodajati tudi vstopnice za MetalDays 2018, na voljo bodo tudi vstopnice za njegovega mlajšega, zimskega brata, festival Winter Days of Metal (31. 1.–4. 2. 2018, Bohinj).

Na MetalDays je mogoče priti tudi z organiziranim prevozom, ki ga izvaja zunanji partner organizatorja. Vse informacije so na voljo tukaj.

Nastopajoči: Marilyn Manson, Amon Amarth, Opeth, Doro, Iced Earth, Katatonia, Pain, Heaven Shall Burn, Sólstafir, Grave Digger, Blues Pills, Bloodbath, Death Angel, Abbath, Shining, Loudness, Kadavar, Equilibrium, Sanctuary, Architects, Venom Inc., Grand Magus, Batushka, Persefone, Krisiun, Gutalax, Hell, Xandria, Spasm, MGLA, Cancer, Triosphere, Sinister, Suicidal Angels, Witchfynde, Macabre, Absu, Warbringer, Lost Society, Kobra and the Lotus, Visions of Atlantis, Fit for an Autopsy, Loathe, Katana, The great discord, Angelus Apatrida, Aaven, Aversions Crown, Evil Invaders, Rectal Smegma, Dool, Centuries, For I am a King,  Rapid Force, The Foreshadowing, Dordeduh, Na Cruithne, Dead End, Morywa, Nemost, Mynded, Ortega, Crisix, Hellcrawler, Reverend hound, The black court, Srd, Transceatla, Chontaraz, Shot down, Grime, Gust, Tears of martyr, Moros, Stortregn, Raven, LIK, Bömbers, Implore, Firespawn, The Crawling, Turbowarrior of steel, Tytus, Myriad lights, Whorion, Fractal universe, Sober assault, Fallen tyrant, Omophagia, Sasquatch, In the crossfire, Infected chaos, Firtan, Amorgen, Blood ages, Novacrow, Overtures, Vasectomy, Burn fuse, Sleepers’ guilt, Carnage calligraphy, Vexovoid, Battlesword, Fir bolg, Zayn, Immorgon, Carrion, Snake eater, Tyrmfar, Ebony archways, Pain is & Selfmachine, Greybeards, Seven Spires, Pantaleon, Pikes Edge, Nord.

Razpored nastopajočih po dnevnih.

2. 12. 2016

Festival Metaldays naslednje leto obeležuje že svojo peto obletnico. Organizatorji so pred nekaj dnevi razkrili številne nove potrditve – med drugim jih za prihajajoči Metaldays obljubljajo kar 110 – kot tudi odločitev, da naslednje leto uvedejo še tretji oder za mlade skupine in v predprodaji že zdaj ponudijo prodajo enodnevnih in tridnevnih vstopnic (povezava do spletne trgovine festivala).

Tako poleg slovenskih bandov Avven, Burn fuse, Hellcrawler, In the Crossfire, Morywa, Shotdown (Shutdown v prenovljeni postavi), Sober Assault, Srd in Vasectomy naslednje leto na festivalu igrajo:

Marilyn Manson, Amon Amarth, Opeth, Doro, Iced Earth, Katatonia, Pain, Blues Pills, Bloodbath, Death Angel, Abbath, (norveški) Shining, Loudness, Kadavar, Equilibrium, Sanctuary, Architects, Venom Inc., Grand Magus, Batushka, Persefone, Krisiun, Gutalax, Hell, Xandria, Spasm, Mgła, Cancer, Triosphere, Sinister, Suicidal Angels, Goathwhore, Witchfynde, Macabre, Absu, Warbringer, Lost Society, Kobra and the Lotus, Visions of Atlantis, Fit for an Autopsy, Loathe, Katana, The Great Discord, Angelus Apatrida, Aversions Crown, Evil Invaders, Rectal Smegma, Dool, Centuries, For I am a King, Rapid Force, The Foreshadowing, Dordeduh, Na Cruithne, Dead End, Nemost, Mynded, Ortega, Crisix, Reverend Hound, The Black Court, Transceatla, Chontaraz, Grime, Gust, Tears of Martyr, Moros, Stortregn, Turbowarrior of Steel, Tytus, Myriad Lights, Whorion, Fractal Universe, Fallen Tyrant, Omophagia, Sasquatch, Infected Chaos, Firtan, Amorgen, Blood Ages, Novacrow, Overtures, Sleepers’ guilt, Carnage Calligraphy, Vexovoid, Battlesword, Fir Bolg, Zayn, Immorgon, Carrion, Snake eater, Tyrmfar, Ebony archways, Pain Is ter Selfmachine. 

10. 5. 2016

Italijanska heavy metal zasedba Overtures je posnela videospot za naslovno skladbo prihajajočega albuma Artifacts, ki bo izšel 27. maja pri založbi Sleaszy Rider Records.

13. 8. 2015
Overtures predstavljajo video posnetek snemanja bobnov za skladbo As Candles We Burn z novega albuma, ki bo izšel prihodnje leto. /P.G./

16. 4. 2015

Skupini Kaledon se je pridružil vokalist Michele Guaitoli (Overtures).

17. 11. 2014

Slovenija:
20. 11. 2014 – Sólstafir, Esben And The Witch, Obsidian Kingdom @ Gala Hala, Metelkova, Ljubljana
21. 11. 2014 – Svarunova noč 2014: Welicoruss, Brezno, Valuk @ MC Jedro, Medvode
21. 11. 2014 – Black Diamond @ MC, Pekarna, Maribor
21. 11. 2014 – Dickless Tracy, Vulvathrone, Morost, Carnifliate @ ŠMOCL, Laško
21. 11. 2014 – Lene Kosti @ Strings Rock Bar, Ljubljana
22. 11. 2014 – Black Diamond @ Figa Rock Bar, Koper
22. 11. 2014 – Dickless Tracy, Soulcharger, Morost @ Mladinski center, Postojna
22. 11. 2014 – Empron @ MKNŽ, Ilirska Bistrica
22. 11. 2014 – King Bong, Release The Ectoplasm @ MKSMC, Koper
22. 11. 2014 – Era Of Hate, CvetoRamšakBodiroža, Stripeless Zebra @ Kult Klub, Bled
22. 11. 2014 – Noctiferia, Panikk @ MKK, Črnomelj
23. 11. 2014 – Cannibal Corpse, Revocation, Aeon @ Mostovna, Nova Gorica

Tujina:
17. 11. 2014 – John Garcia @ Strom, München, Nemčija
18. 11. 2014 – Saxon, Skid Row @ Posthof, Linz, Avstrija
18. 11. 2014 – Sólstafir @ Viper Room, Dunaj, Avstrija
18. 11. 2014 – Threshold, Overtures, The Silent Wedding @ Feierwerk, München, Nemčija
19. 11. 2014 – Cannibal Corpse, Revocation, Aeon @ Explosiv, Gradec, Avstrija
20. 11. 2014 - Narednik Lobanja i Vod Smrti, Mburns, Overpower @ Vintage Industrial Bar, Zagreb
20. 11. 2014 – Saxon, Skid Row @ Backstage, München, Nemčija
20. 11. 2014 – John Garcia, Komatsu, Steak @ Locomotiv Club, Bologna, Italija
20. 11. 2014 – Lizzy Borden, Nightglow @ Teatro Miela, Trst, Italija
21. 11. 2014 – Sólstafir, Obsidian Kingdon, Esben And The Witch @ Explosiv, Gradec, Avstrija
21. 11. 2014 – Lizzy Borden, Roadwolf, Diamond Falcon @ Escape, Dunaj, Avstrija
22. 11. 2014 – Cannibal Corpse, Revocation, Aeon @ Szene, Dunaj, Avstrija
22. 11. 2014 – John Garcia, Komatsu, Steak @ Bloom Club, Mezzago, Italija
23. 11. 2014 – Machine Head, Devil You Know, Darkest Hour @ Gasometer, Dunaj, Avstrija

Za celoten seznam prihajajočih dogodkov si oglejte Paranoidovo sekcijo Koncerti!

10. 11. 2014

Slovenija:
14. 11. 2014 – Dickless Tracy, Hardfaced, Terminal Disease @ Mladinski center, Trbovlje
14. 11. 2014 – Ransom Call, Street Creeps @ MC Kotlovnica, Kamnik
15. 11. 2014 – Noctiferia, Armaroth, Kill Robot Kill @ Trainstation Squat, Kranj
15. 11. 2014 – Space Eater, Alitor, Moshead @ MKSMC, Koper
15. 11. 2014 – Sabaium @ MC, Pekarna, Maribor
15. 11. 2014 – Dickless Tracy, Underground @ MC Krško, Krško

Tujina:
10. 11. 2014 – Mount Salem, Horisont, Spiders, Vidunder @ Lo-Fi, Milano, Italija
10. 11. 2014 – Illdisposed, Epitome, Zonaria @ Escape, Dunaj, Avstrija
11. 11. 2014 – Mount Salem, Return From The Grave @ Freakout Club, Bologna, Italija
11. 11. 2014 – Fates Warning, Headless @ Hard Place, Zagreb, Hrvaška
11. 11. 2014 – Spiders, Horisont, Vidunder @ Weekender Club, Innsbruck, Avstrija
12. 11. 2014 – Insomnium, Fleshgod Apocalypse, Stam1na @ Szene, Dunaj, Avstrija
12. 11. 2014 – Airbourne, Bonafide @ Arena, Dunaj, Avstrija
12. 11. 2014 – Mount Salem, Kielkropf @ Arena, Dunaj, Avstrija
12. 11. 2014 – 1349, Atena, Morgengrau @ Backstage, München, Nemčija
12. 11. 2014 – Illdisposed, Epitome, Zonaria @ Backstage, München, Nemčija
12. 11. 2014 – Cannibal Corpse, Revocation, Aeon @ Explosiv, Gradec, Avstrija
14. 11. 2014 – Gotthard, Ruben Dimitri @ Gasometer, Dunaj, Avstrija
14. 11. 2014 – Morbid Angel, Methedras @ Live Club, Milano, Italija
14. 11. 2014 – Debauchery, Blood God, The Morphean, Reek Of Insanity, Device of Murder @ Explosiv, Gradec, Avstrija
15. 11. 2014 – Dark Tranquillity, Amoral, Acyl, The Lehmann Project @ Szene, Dunaj, Avstrija
15. 11. 2014 – Debauchery, Blood God, Sors Immanis, Catastrofear @ Escape, Dunaj, Avstrija
16. 11. 2014 – Dark Tranquillity, Amoral, Acyl, The Lehmann Project @ Dürer Kert, Budimpešta, Madžarska
16. 11. 2014 – Impericon Never Say Die! Tour 2014 @ Arena, Dunaj, Avstrija
16. 11. 2014 – Lizzy Borden, Threshold, Nightglow, The Silent Wedding, Overtures @ Circolo Colony, Brescia, Italija

Za celoten seznam prihajajočih dogodkov si oglejte Paranoidovo sekcijo Koncerti!

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
ODPOVEDANO! Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
24. 5. 2024
Lastminit Kramp v Jalli: Água, The Kripless
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija
25. 5. 2024
From Goat to Death: Athiria, Cold December, Darkfall, Fallen Utopia, Scion Of Darkness
Alpen-Adria-Platz 1, Celovec, Avstrija