VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
2. 8. 2023

Po štirih letih odrske tišine se z evropsko turnejo vračajo Periphery. Ob izdaji albuma Periphery V: Djent Is Not A Genre se bodo na začetku prihodnjega leta potikali po Evropi, a da jih boste slišali, bo treba prevoziti nekaj več kilometrov. 24. januarja bodo nastopili v Berlinu, 26. januarja v Münchnu in dan kasneje v Milanu.

Avtorica: Tina Urek
1. 6. 2023

Dååth predstavljajo single Purified By Vengeance, pri katerem so k sodelovanju povabili kitarista Marca Holcomba (Periphery) in Micka Gordona (Doom).

Avtorica: Tina Urek
11. 1. 2023

Periphery bodo 10. marca pri 3DOT Recordings izdali album Periphery V: Djent Is Not A Genre. Že jutri pa bosta na voljo za poslušanje dva nova singla, in sicer Wildfire in Zagreous.

Avtorica: Tina Urek
4. 7. 2022

Slovenska postmodern progressive metal zasedba Hei'An, ki jo je ustanovil Matic Blagonič, s singlom inferno najavlja prvenec imago. Album bo izdan 25. novembra pri SAOL, medtem ko je pri snemanju komada, katerega animirani video si lahko ogledate spodaj, sodeloval Oəlka (Aljaž Novak) od Malorshiga. Tracklista albuma imago:

semita tenebrarum
inferno (feat. Oəlka (Malorshiga))
embers
can't get out of my skin
escape
dreamer (feat. Joe Buras (Born Of Osiris))
in the cold
time to go (feat. Matic Štemberger)
shut my eyes
at the break of dawn
noises
imago
ko te ni
preteklost (feat. Gregor Strasbergar - Štras (Mrfy))
ne iščem več besedAlbum je bil posnet v Cosmosonic studiu s producentom Matejem Gobcem (Laibach, Fishbone, Dub Trio, Haiku Garden, Orpheus Blade ipd.), ki je album tudi zmiksal in zmasteriziral. Za orkestracije albuma je poskrbel Randy Slaugh (Architects, TesseracT, Periphery, Intervals, Humanity's Last Breath ...), na albumu pa so poleg Aljaža Novaka sodelovali še Joe Buras iz skupine Born Of Osiris ipd.

23. 3. 2022

Enočlanska death/stoner/doom metal zasedba VHOD se po štirih letih zatišja vrača s komadom Periphery of Revenants, ki ga lahko poslušate spodaj.

14. 1. 2022

Ameriški instrumentalni projekt Haunted Shores, ki ga sestavljata Mark Holcomb in Misha Mansoor (oba Periphery), bo 11. marca izdal drugi album z naslovom Void. Uvodnemu komadu Hellfire že lahko prisluhnete tukaj.

11. 1. 2022

Kalifornijski progresivni/tehnični death metalci VoidCeremony so v četrtek pri založbi 20 Buck Spin izdali demo At the Periphery of Human Realms z naslednjimi komadi:

Entropic Reflections Continuum
Interlude: Lamentations Incorporeal
Tenebrous Lucidity

27. 10. 2020

Ameriški progresivni metalci Periphery bodo izdali debitanski live album, in sicer za londonski nastop, ki so ga izvedli 15. novembra lani. Album bo izšel 13. novembra v digitalni verziji, tukaj pa lahko prisluhnete komadu Marigold.

Avtorica: Tina Urek
16. 8. 2019

Cynic bodo ponovno izdali album Traced In Air. "Traced In Air Remixed" bo izšel 27. septembra, za tracking je poskrbel Sean Malone, za mix Adam "Nolly" Getgood (Periphery, Animals As Leaders,...), zaključni mastering pa je naredil Ermin Hamidović. Tukaj lahko prisluhnete izsekom "novih" in starih komadov in jasno slišite razliko.

Avtorica: Tina Urek
4. 3. 2019

Periphery so objavili komad Garden In The Bones, ki se nahaja na prihajajočem albumu z naslovom Periphery IV: Hail Stan. Ta izide 5. aprila pri založbi 3DOT Recordings.

Avtorica: Tina Urek
7. 2. 2019

Periphery bodo 5. aprila pri lastni založbi 3Dot Recordings izdali album z naslovom Periphery IV: Hail Stan. Na njem bodo sledeči komadi:
Reptile 
Blood Eagle 
CHVRCH BVRNER 
Garden In The Bones
It's Only Smiles
Follow Your Ghost
Crush
Sentient Glow
Satellites

Avtorica: Tina Urek
13. 8. 2018

Elektro-ambientalni dvojec Four Seconds Ago, ki ga sestavljata Jake Bowen ter Misha Mansoor (oba iz Periphery), je objavil videospot za komad Galaxy. Njun debitantski album Vacancy, bo izšel 28. septembra. 

 

 

 

Avtorica: Tina Urek
8. 1. 2018

Alternative metal kvartet Vespera iz Seattla je objavil videospot za novi single z naslovom Paradise, pri katerem sodeluje tudi frontman Spencer Sotelo iz skupine Periphery. Gre za skladbo s prihajajočega debitantskega albuma The Thoughts That Plague You, ki naj bi izšel enkrat letos. Za produkcijo albuma je bil zadolžen Taylor Larson (Periphery, Darkest Hour).

20. 7. 2016

Periphery so objavili skladbo Remain Indoors z najnovejšega albuma Periphery III: Select Difficulty, ki izide v petek pri založbi Sumerian Records.

18. 7. 2016

Periphery so objavili skladbe The Way The News Goes..., Motormouth in Flatline s prihajajočega albuma Periphery III: Select Difficulty, ki izide ta petek pri založbi Sumerian Records.

KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija