VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
20. 6. 2024

Ameriški grindcore veterani Pig Destroyer so objavili besedilni video za komad Rejection Fetish. Ob 20. obletnici kompilacije Painter of Dead Girls bo to založba Relapse Records znova izdala 9. avgusta z na novo opravljenim masteringom.

5. 6. 2024

Založba Heavy Psych Sounds je na CD-ju in vinilu znova izdala lanski samonoslovljeni prvenec ameriških stoner doomerjev Saltpig.

28. 5. 2024

Nemški melodičarji Impact Approved so posneli besedilni videospot za komad Pigslaughter s prihajajočega albuma Way of the Warrior.

20. 5. 2024

Brutal Assault je razkril vse nastopajoče, ki se bodo na letošnji različici festivala razvrstili na glavnih odrih. Prišlo pa je tudi do nekaj t. i. zamenjav. Namesto My Dying Bride bodo nastopili Candlemass, namesto Pig Destroyer pa Cephalic Carnage, ki bodo na BA odigrali kar 2 ekskluzivna koncerta. Nastop so odpovedali tudi After The Burial, Darkest Hour, Devil Master, Spiritworld in Ten56., namesto njih pa prihajajo na Češko Acid Row, Aeon Winds, Deadroots, Distant, Doomas, Exorcizphobia, Ions, Mallephyr, Ocenas Ate Alaska, Persefone, Stellvris in Take Ofense. K celotnemu lineupu dodajajo še šest underground imen, in sicer 1914, Cloak, Hellripper, Chthe'ilist, Sfera in Worm. Na sliki v novici si lahko preberete tudi dnevni razpored zasedb.

Festival se bo letos odvil med 7. in 10. avgustom, na voljo pa so tudi tako imenovane dnevne vstopnice Brutal Inspection, ki so omejene na 300/dan.

Avtorica: Tina Urek
13. 5. 2024

Nemški melodičarji Impact Approved so z videospotom za pesem The Truth napovedali drugi album, ki bo nosil naslov Way of the Warrior. Album bo izšel 14. junija pri WormHoleDeath Records in bo prinesel enajst komadov:

Way of the Warrior
Isolation
Liberty
Atelophobia
The Truth (feat. Lewis of April in Flames)
Deficiency
Sword and Shield
Harakiri for Ivory Tower
Ventus et ignis
Pigslaughter
Grace Under Pressure

13. 3. 2024

Sporočamo, da je umrl Blake Harrison, nekdanji član ameriške grindcore zasedbe Pig Destroyer. Naj počiva v miru.

21. 2. 2024

Doom stoner occult duo Saltpig je podpisal s Heavy Psych Sounds. Pri njih bo izšel duetov novi celovečerec, dodatne informacije in prvi single pa sledijo konec tega meseca.

Avtorica: Tina Urek
6. 2. 2024

Italijanski melodični heavy power metalci Hypersonic so izdali single Mother Earth, za katerega so posneli tudi video, ki si ga lahko ogledate spodaj. 12. aprila pa bodo pri Rockshots Records izdali tretji dolgometražec z naslovom Kaosmogonia.

7. 12. 2023

Bay Area death metalci Iron Front sporočajo, da so podpisali z založbo Creator-Destructor Records. Plod sodelovanja bo viden že kaj kmalu, saj naj bi band 12. januarja pri novi založbi izdal drugi album Hooked. Tracklista:

Dissolved In Resin
Slug Rounds
Burned By A Crack Pipe (ft. Bodybox)
Pig Splitter (ft. Manos De Fierro)
Hooked
Intestinal Siphon
The Slam of ‘87 (ft. Death Pickle)

19. 10. 2023

Angleška ekstremna metal zasedba Death Pigeon se je pridružila založbi Sliptrick Records. Pri tej bo letos izdala EP z naslovom Vol. 3: The Experiments.

Avtorica: Tina Urek
24. 8. 2023

Španski thrasherji Crisix sporočajo, da bodo 13. oktobra izdali nov dolgometražec Still Rising... Never Rest. Tako so minuli teden v obliki videa izdali prvi single Army Of Darkness.

18. 7. 2023

V petek je ameriška crossover/thrash metal/metalcore zasedba End Reign izdala prvenec The Way of All Flesh Is Decay, ki ga založba Relapse Records tukaj ponuja v posluh.

Pri projektu End Reign sodelujejo trenutni in pretekli člani bandov Integrity, Pig Destroyer, Exhumed, All Out War in Bloodlet.

30. 6. 2023

Ameriški crossover/thrash metal/metalcore band End Reign kot naslednji komad s prvenca The Way Of All Flesh Is Decay predstavlja Chaos Masked As Order. Za omenjeni komad so posneli tudi videospot, album pa bo izšel 14. julija pri Relapse Records.

End Reign je projekt, v katerem delujejo trenutni in pretekli člani Integrity, Pig Destroyer, Exhumed, All Out War in Bloodlet.

27. 6. 2023

Francosko-italijanska dark ambient/noise experimental zasedba Radiant se je poslovila od Auréliena Esquiveta na kitari in sintetizatorju, nadomestil ga je Stéphane Pigneul (Oiseaux-Tempête, Le Réveil des Tropiques, Ulan Bator, Mendelson).

Poleg tega zasedba sporoča, da lahko na posebni kasetni izdaji naročite remiksani različici EP-jev Radiant in Ora.

9. 5. 2023

Madžarski avantgardnež Thy Catafalque je objavil skladbo Testen túl s prihajajočega albuma Alföld, ki bo izšel 16. junija pri založbi Season Of Mist.

KONCERTI & FESTIVALI
26. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija
27. 6. 2024
Basinfirefest 2024
Spálené Poříčí, Češka Republika
28. 6. 2024
ODPOVEDANO!Cahn Fest 2024
Kipe v Trbovljah
29. 6. 2024
Scorpions
Sportarena, Budimpešta, Madžarska
29. 6. 2024
Black Ritual Graz 2024: Arkona, Irdorath, Blessmon, Karner, Synkende, Draugr
Explosiv, Gradec, Avstrija
29. 6. 2024
Srd, Morost, Hobos, Lintver
Mostovna, Solkan, Nova Gorica