VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
31. 7. 2023

Kljub temu, da t. i. early arrival koncerti v sklopu letošnje edicije festivala Metaldays v Velenju potekajo že od prejšnjega četrtka, festival komaj danes uradno odpira svoja vrata. Na tej povezavi lahko preverite celotno časovnico vseh nastopajočih za vse štiri odre in tako poskrbite, da ne zamudite nastopa svoje najljubše zasedbe.

Avtorica: Tina Urek
16. 4. 2021

Ameriškemu doom/rock'n'roll dvojcu Twin Wizard se je na kitari in vokalu pridružil Matthew Larson (Dead Emperors, ex-Mad Monks), kjer je zamenjal Brada Vana (Droids Attack).

Bobnar in ustanovni član Anthony Dreyer (ex-Telekinetic Yeti) skupaj z Larsonom trenutno dela na predprodukciji drugega albuma, prav tako pa je v pripravi tudi nov videospot.

19. 3. 2020

Ameriški stoner/doom dvojec Twin Wizard je izdal nov studijski album z naslovom Glacial Gods, ki mu lahko v celoti prisluhnete tukaj.

Glacial Gods ponuja naslednje skladbe:
Ghost Train Haze
Sky Burial
Smoke Wizard
Cult Of Yeti
Ghostwriter
Apothecary
Electric Yeti

25. 10. 2019

Skupina Day Of Errors, ki jo vodi originalni bobnar Black Sabbath Bill Ward, po Day Of Errors in Blaspheming At Creation predstavlja novo skladbo z naslovom Dark.

Poleg Billa Warda zasedbo sestavljata še kitarist Joe Amodea in vokalist Jason »Dewey« Bragg (Kill Devil Hill, ex-Pissing Razors), ki je v začetku leta 2017 zamenjal Nicka Diltza (All Hail The Yeti).

12. 7. 2019

Scuzzy Yeti so podpisali za založbo Salt Of The Earth Records, za katero naj bi proti koncu letošnjega leta izdali svoj drugi album z naslovom Ruined.

14. 6. 2019

Ukrajinska stoner/doom metal zasedba Ethereal Riffian namerava 6. septembra pri založbi Robustfellow Prods. izdati svoj tretji studijski album, ki nosi naslov Legends.

Novi album prinaša naslednje skladbe:
Sage's Alchemy
Born Again
Dreamgazer
Legends
Kosmic
Unconquerable
Moonflower
Pain To Wisdom
Yeti's Hide
Ethereal Path

26. 10. 2018

Danes zvečer se bodo v ljubljanskem Kinu Šiška ustavili newyorški Life Of Agony, ki so trenutno na evropski turneji skupaj z BillyBio in All Hail The Yeti.

Life Of Agony je ena tistih zasedb, ki je zaslovela v prvi polovici 90-ih let ob boku newyorškim bendom, kot so bili Biohazard, Madball in Vision Of Disorder. Vsi trije omenjeni bendi (ter Life Of Agony kot taki) so takrat pod okriljem založbe Roadrunner Records prodirali v svetovni mainstream, mešanica urbano realističnih besedil, neuničljivega newyorškega groova in resnično energičnih koncertov je našla pot v srca mnogih. V tem oziru pa so Life Of Agony gotovo eden bolj izstopajočih bendov, saj so združili groove newyorškega hardcora novejše ere s temačnostjo enih in edinih Type O Negative.

Časovnica:
20.00 vrata/blagajna
20.30 All Hail The Yeti
21.20 BillyBio
22.30 Life Of Agony

Več o koncertu si lahko preberete na Facebooku in v našem napovedniku.

11. 10. 2018

Billy Graziadei (Biohazard, Powerflo) alias BillyBio je podpisal za založbo AFM Records, pri kateri bo 30. novembra izdal svoj prvi solo album z naslovom Feed The Fire. Tukaj si lahko ogledate tudi animirani dražilnik za prihajajoči album.

BillyBio bo skupaj s skupinama Life Of Agony in All Hail The Yeti 26. oktobra v živo nastopil tudi v ljubljanskem Kinu Šiška.

8. 10. 2018

Tukaj lahko prisluhnete skladbi Serengeti Yeti s prihajajočega debitantskega albuma ameriške doom metal zasedbe URSA z naslovom Abyss Between The Stars, ki bo izšel 2. novembra pri založbi Blood Music.

17. 9. 2018

Ameriška doom metal zasedba URSA je objavila novi single Wizard's Path s prihajajočega debitantskega albuma Abyss Between The Stars, ki bo izšel 2. novembra pri založbi Blood Music. Za snemanje albuma, ki je potekalo v Louder Studios sredi gozdnih predelov kalifornijskega Grass Valleyja, je poskrbel Tim Green (Melvins, Earthless, Wolves In The Throne Room). Skupina kombinira tradicionalno senzibilnost doom pionirjev kot Candlemass in Solitude Aeternus s progresivenimi eleventi v stilu Rush in Yes, medtem ko je v svojih besedilih zapisana fantazijski estetiki v najboljši tradiciji kakšnih Cirith Ungol ali Pagan Altar.

Tracklista je sledeča:
Wizard's Path
Dragon's Beard
Serengeti Yeti
Thirteen Witches
Cave Of The Spider King
The Mountain

8. 5. 2017

Newyorški thrash/groove metalci Ikillya so posneli video za skladbo Betray your Creator s prihajajočega albuma War for an Idea, ki ga bodo 2. junija izdali pri Urban Yeti Records.




1. 12. 2016

Westfield Massacre predstavljajo videospot za skladbo Respect Resistance s samonaslovljenega prvenca, ki je izšel letos pri založbi Urban Yeti Records.




8. 6. 2016

Bill Ward, bivši bobnar legendarne zasedbe Black Sabbath, je ustanovil novo skupino z imenom Day Of Errors. Wardu sta se tako pridružila basist in vokalist Nick Diltz (All Hail The Yeti) in kitarist Joe Amodea, medtem ko kot gosta sodelujeta tudi Walter Earl na tolkalih ter Wardov sin Aron na klaviaturah.

9. 5. 2016

Spodaj lahko v celoti prisluhnete samonaslovljenemu albumu skupine Westfield Massacre iz Los Angelesa, ki je nedavno izšel pri založbi Urban Yeti Records.

Najnovejšo verzijo zasedbe sestavljajo vokalist Tommy Vext (ex-Snot, ex-Divine Heresy), kitarista Ira Black (Attika7, ex-Heathen, ex-Lizzy Borden, ex-Vicious Rumors) in Stephen Brewer, basist Erik Tisinger (Destrophy, ex-Otep, ex-Thrown Into Exile) ter bobnar Dio Britto (Thorns Of Sin, ex-Disrupted Inc., ex-In Torment).

5. 5. 2016

Westfield Massacre so objavili skladbo Underneath The Skin, v kateri gostuje frontman Randy Blythe iz zasedbe Lamb Of God. Skladba se nahaja na novem samonaslovljenem albumu, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi Urban Yeti Records.

Spodaj si lahko ogledate tudi aktualni videospot za skladbo z naslovom Build Your Thrones.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
17. 6. 2024
Igorrr / Sanguisugabogg
Recenzija
14. 6. 2024
Smrt - Barcelona at 9
Galerija
13. 6. 2024
Cvinger / Marax
Recenzija
13. 6. 2024
Matti Riekki - North From Here – The Sentenced Story (knjiga)
Reportaža
12. 6. 2024
Tool / Night Verses
Reportaža
11. 6. 2024
Pomaranča / Metalsteel
Reportaža
11. 6. 2024
Cvinger / Marax
Reportaža
10. 6. 2024
Corey Taylor – Europe 2024
KONCERTI & FESTIVALI
21. 6. 2024
Tolminator Warmup Show: Brujeria, Smedja in Smetke
Menza pri Koritu, Ljubljana
21. 6. 2024
Heretic Feast 2024
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
21. 6. 2024
Phantasmagoria ('88 - '90 Set + Best Of)
DVA OSAM, Zagreb, Hrvaška
23. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija
25. 6. 2024
Tolminator Warmup: Vader, Biocancer, Warside
TrainStation SubArt, Kranj
26. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija