Na današnji dan
1989
Annihilator izdajo debitantski album Alice in Hell
NAGRADNE IGRE
Traja do: 18. 4. 2021
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

RECENZIJE

1. 10. 2000
Children Of Bodom - Hatebreeder
Nuclear Blast, 1999

Piše se leto 1960. Navdušena druščina dveh kolegov in njunih prijateljic se odpravi taborit ob prijetno jezero imenovano »Bodom Lake«, nekje na jugu Finske. Vse lepo in prav, dokler ... Aaarrghhhh.....!!!! Hehe ... »Some psycho maniac« jih s sekiro razreže na koščke. No, vsaj tri, četrti je spizdu (PUSSY)! Hitro jih odpeljejo v bolnico in dajo vsakemu tri C-vitamin aspirine. But, it was too late! Niso mogli pogoltnit! They all died! But, there is a new life going on. Wvveeee!!! Here they come: Children Of Bodom (1993).
Primer je še danes nerešen, storilca niso nikoli našli, z zgodbo pa strašijo svoje otroke, ki nočejo poslušat metala!
» From now on, we are enemies! You and I! «
To je prvo kar slišite, ko poženete Hatebreeder in nikakor ne zadnje. Children Of Bodom so Finski bend, ki igra hudo zanimivo mešanico metala. V njih prepoznamo vpliv osemdesetih od Ozzy-ja do Judas-ov, nekaj Stratovarius, Steve Vai-a in seveda veliko black ter nekaj death metala s pridihom klasike, kar se tiče kitarskih linij. Skratka bend, ki vam mora biti všeč. Posneli so že pet albumov, od tega nekaj singlov: Children Of Bodom (97), Hate Me (2000) (ta je najnovejši mimogrede), Dawnfall (98), nato live Cd Tokyo Warhearts (98), tisto tapravo pa je seveda Something Wild (97) in pa kasneje Hatebreeder (99).
Hatebreeder je nadaljevanje Something Wild. Popolnoma enak stil poln energije, agresije, in fantastičnih komadov. Children Of Bodom nimajo niti enega slabega komada.Mogoče bi jih na hitro lahko primerjali z In Flames, saj tudi pri COB ne gre brez melodij, a tu se podobnost konča. Children Of Bodom so veliko bolj spektakularni kot npr. In Flames, saj vas bodo še uro po poslušanju Cd-ja pustili sedeti odprtih ust! They fuckin' rule!!! Ni ga benda pri katerem boste slišali toliko melodij na kitari, potem na klaviaturah, potem prepletanje obeh ... Ni mi treba govoriti, da so tehnično fantje hudo izpiljeni, tako da npr. v živo igrajo bolje kot na Cd-ju (če je to sploh možno).
Komade piše Alexi Laiho, ki med drugim igra kitaro in poje. Vsestranski mož! Zanimivo je kako uporabljajo vokale. Eden redkih bendov z black in death vokalom, ki se odlično dopolnjujeta.
Ergo: Obvezno nabavite Hatebreeder in Something Wild, ki ga nismo opisali ker je malo starejši, ampak vsaj enako dober kot Hatebreeder, če ne boljši!

SORODNE VSEBINE:
5. 1. 2001Hellowen - The Dark Ride / Recenzije
23. 4. 2003Anthrax - We've Come For You All / Recenzije
1. 10. 2000Hammerfall - Legacy Of Kings / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
20. 4. 2021
ODPOVEDANO! Yes
Arena, Dunaj, Avstrija
26. 4. 2021
ODPOVEDANO! Wolfheart, Mors Principium Est, BRHG, Atlas
Orto Bar, Ljubljana
29. 4. 2021
STREAM: Emptiness
Le Botanique
29. 4. 2021
SWR Barroselas Metalfest 23
Barroselas, Portugalska
30. 4. 2021
Netherlands Deathfest 2021
Eindhoven, Nizozemska
30. 4. 2021
ODPOVEDANO! A Cure for Happiness Open Air Festival 2021
Pruh, Svečina